BAHRAIN AGAIN

 
Dags för årets första race i en sandlåda för stora pojkar där både kastvindar, sand och varierande temperaturer kan ställa till det och dämpa leklusten. Det finns ett antal lämpliga ställen att testa sina omkörningsfärdigheter i, och då i första hand i slutet av den långa start-målrakan och in i första kurvan, där man kan välja in eller utsidan tack vare den väl tilltagna banbredden.  Träning 1 och 3 körs tidigt under eftermiddagen och saknar därmed betydelse ur set up synpunkt, det är träning 2 som gäller när man letar efter de rätta inställningar för optimal balans under race och kval, träning 1 och 3 kan mer ses som en förlängning av förra veckans testverksamhet.  
 
Från bilden här ovan kan man hämta information inför racehelgen, traction i form av mekanisk grepp liksom bromsar som inte överhettar är bra ha eftersom man inte kan köra med så mycket vinge man skulle vilja, om däckslitaget är det svårt att sia sig om i förväg eftersom man saknar data om årets däck under raceförhållanden. Vinnaren blir den som prickar rätt med inställningar som ger en optimal balans under varierande bantemperaturer med varierande greppnivå, och det  oavsett om man har mycket bränsle ombord i början av racet eller en lätt bil i slutet av racet. 
 
Jag tänker inte gå in i att spekulera om vem som kommer göra bra ifrån sig i kval och race, men kan däremot skriva några ord om det vad jag tyckte mig se under de tre testdagar. RBR, Ferrari och faktiskt även Mercedes gjorde bra ifrån sig under racesimulationer, Merca hade en hel del porpoising men de ökade aldrig rideheight bak att bli kvitt med det, utan genomförde sitt testprogram enligt förutbestämt mönster, det kommer mera från Mercedes, var så säkra på det. McLaren såg bra ut vad det gäller bilens balans när de inte plågades av bromsproblem och AT låg inte långt efter, AM var inte alls i nivå med topp tre, och var även en bit efter McLaren och AT, samma sak med Alpine. AR hade hittat en tillfällig lösning för att dämpa det värsta porpoising genom att öka rideheight bak,och tappade en del downforce i kuppen, men deras bil såg bra ut både med mycket bränsle ombord under racesim och med mindre bränsle under kvalsim, Bottas borde klara av att ta AR till kval tre. HAAS gjorde några snabba showvarv under sen eftermiddag när det var svalare temperaturer och en snabbare, tom  bana, förmodligen med väldigt lite bränsle och med max PU inställningar, de är i skriande behov av nya sponsorslantar och agerar därefter, men  någon ny Brawn GP är de inte även om vissa "experter" tycks tro det. Williams imponerade inte, jag kan inte se att de skulla kunna samla några poäng av egen kraft, de som de plockade ifjol kom med tur, så  i år får de åter igen hoppas på att tillräckligt många bryter så att de kan skrapa ihop några poäng.
 
Det om Bahrain, Hamilton har tidigare varit Liberty Medias och FIAs sprattelgubbe inom ämnet sportwashing, deras PR folk har samlat in billiga PK poäng med hjälp av Hamiltons skådespeleri angående svarta, kvinnor, regnbågsfolket, miljöfrågor och så vidare...
 
...men nu är det Vettel som har tagit över rollen som LM-FIA PR sprattelgubbe, först samlade han in plastflaskor, sedan fick han ömma känslor för regnbågsfolket...
 
...vägrade åka till Ryssland, hejade Ukraina och lackade sedan om hjälmen med fredsduvan och No War blomman, fansen jublade och tycker att Vettel är en hyvens kille med ryggrad av det starkaste kolfiber och ett stort hjärta som har plats för alla nödställda och plågade människor på jorden.  Jag för min del tycker att hedersknyffeln Vettel är en LM-FIA nickedocka som springer PR-sportwashing äranden åt dem, och får betalt för det av Saudiarabien i form av ARAMCO, att ordna lite kartracing åt några saudiska tjejer som han gjorde förra året gör honom inte till en världsförbättrare, fredsduvan och ARAMCO i samma hjälm luktar hyckleri och girighet på långt håll.
 
Dagen efter avslutat testkörning i Bahrain avrättade Saudiarabien 81 människor, några av de hängdes och plågades länge...
 
...andra blev halshuggna med svärd...
 
...det sista man hör innan man dör är vinandet från svärdsklingan...
 
...framför publik eller ute på öknen. 
 
Mohammed bin Sulayen från Saudiarabien är den nya FIA chefen som styr F1 tillsammans med Liberty Media, en ARAMCO nickedocka som ger Vettel 150 miljoner skäl att blunda för det riktiga Saudiarabien, och leka en trevlig farbror som ordnar kart event åt saudiska småtjejer i det fina landet i mellanöstern, där demokratin och mänskliga rättigheter blommar som Vettels No War blomma, och där fredsduvan landar på den blodiga svärdsklingan för att  välkomna F1 cirkusen. Nästa race efter Bahrain går av stapeln  i Saudiarabien, jag väntar med stort intresse Vettels kommentar angående lördagens avrättningar, och hur han ställer sig till att det är ARAMCO-Saudarabien  som betalar hans lön, blodspengar eller inte?
 
Dagens grid girl som kommer från Ryssland, och repsenterar det ryska oljebolaget LUKOIL ger Vettel en 5 för hans skådespelare talanger, skulle det smaka med lite ryska oljeslantar med eller utan en fredsduva?
 
Amen,..må alla PR styrda, giriga hycklare inom F1 cirkusen ruttna i helvetet.    
 
     
       

Kommentarer :

#1: Anonym

ANONYMUS
Ja, fy fan, vilka barbariska regimer det finns här i världen.
Jag tillhör själv de som tycke att Vettel gjorde en bra sak när han sa ifrån med att klargöra att han inte tänkte köra i Ryssland. Det var väl i och för sig bra också, men som man brukar säga, det finns en baksida på ett mynt också. Men du är skarpsynt, inte bara när det gäller att analysera bilars funktioner och beteende, utan även människors.
Där gick ridån ner för Vettel. Så jäkla mycket hyckleri det är i den professionella sportvärlden, ja, förresten i hela världen, där alla gamarna flockas för att ta till sig av den kaka som består av smutsiga pengar och förvandlar dem till "rena ".

Svar: Ja, och Bahrain är inte mycket bättre än Saudiarabien. Vettel tog ju ingen risk i när han sa att han inte tänkte köra i Ryssland, han visste mycket väl att FIA skulle bli tvungen att skippa Ryssland. Hans nytillkomna status som F1 cirkusens nya samvete är skrattretande, att svamla om fredsduvor och samtidigt få betalt av en riktig skurksamling är bara för mycket, jag kan inte begripa att folk köper hans hyckleri. Gamar finns det gott om inom F1, gamar som ser vad de vill se och blundar för verkligheten liksom fansen som matas med DTS skräpet från Netflix, egentligen är F1 cirkusen bara ett banksystem som tvättar pengar åt några giriga muppar.
Brandon Lee

skriven
#2: Flying finns

Hamilton ska ju byta namn till sin mors flicknamn.

Svar: Jag ska också byta namn till Brandon RasPutin-Lee..;-)
Brandon Lee

skriven
#3: Peter

Tack Brandon som vanligt bra skrivit , Fy fan för alla dessa falska människors girighet runt denna planet må dom ställas talsvars snart .
Ja snart får vi se vem som har mörkat mest skall bli intressant
Tillsdess jämna plågor Brandon

Svar: Det är inte enbart F1 som har gjort bort sig, penningkåta idrottsproffs är duktiga på att blunda i sin jakt på pengar, läste just idag om den svenska golf tjejen Anna Nordqvist. Hon ska fronta Aramcos Europatour som deras ambassadör, men hon ville inte kommentera bristen på mänskliga rättigheter i Saudiarabien, och ville inte svara på frågor angående kritiken mot Saudiarabien utan valde istället att hylla Aramco,..snacka om att vara girig och att fullständigt strunta den riktiga världen, man bli rätt så äcklad av de här packet av drönare som har aldrig gjort något vettigt i sitt liv utan bara lekt sina fåniga lekar. Ha det Peter.
Brandon Lee

skriven
#4: Anonym

ANONYMUS
"Må dom ställas till svars snart". Det kommer aldrig att hända, det kan väl hända någon enstaka gång, att någon höjdare i denna ljusskygga verksamhet fastnar i rättvisans nät, men organisationerna lever kvar. De ligger alltid steget före lagens "långa" arm. Hur många år har man försökt att bekämpa maffian och knarkkarteller utan att egentligen ha kommit någonstans? De blir istället bara mer och mer sostifikerade i sin verksamhet och skaffar sig stöd ända upp i det högsta samhällsskiktet. Lyckas man kapa en gren, så växer det snabbt ut en ny som tar över. Vi behöver inte gå längre än till vårt eget land om man ser till gängkriminaliteten. De burar in ledarskiktet, men sedan står det andra på tur att vilja ta över. Det är en stor anledning till att skjutningarna har ökat, en revirstrid.
Storbankerna här har visat sig vara "tvättmaskiner" med ett mycket avancerat tvättprogram. Min sambo fick papper från Swedbank där hon skulle bekräfta var hennes små besparingar kom ifrån. De sade sig vilja värna om att inget olagligt försiggår. Inte ett ord om att anledningen till deras initiativ berodde på att staten vill ha ögonen på dem p.g.a. deras smutsiga tvätteri-verksamhet där miljarderna rullat.

Svar: Jag har också Swedbank, deras papper och snokande är mer än patetisk med tanke på att de själv åkte dit för penningtvätt, de tvättade åt Ryska maffian, dvs, åt Putin och hans springpojkar, fy fan, kan inte bli mycket värre. Dock kom de billigt undan när deras polare i regeringskretsar blundade och hjälpte till, det sitter ju många politiker i bankstyrelsen, riktigt skitpack både bankfolket och politiker. Svenska skurkbanker i all ära men svenska rekordhållare i rutten affärsetik måste ändå vara Ericsson, det finns inte många länder där de inte har pysslat med skumraskaffärer med mutor och annat skit, nu senast med misstanke att ha betalt mutor till IS,.kan man sjunka djupare ner i skiten än det?
Brandon Lee

skriven
#5: tom

spana in v-parts videor på youtube,tror fan att kimi har börjat jobba där ;-)

skriven
#6: Spelwilly

Någonstans så inbillar jag mig fortfarande att Vettel vill påverka och göra världen bättre. Visst tjänar han pengar under tiden och är bakbunden av sina kontrakt. Det är resten av förarna också och får dansa efter LM:s pipa. Hade varit kul om Vettel hade ryggrad och gett långfinger till Saudiarabien. Vem vet det kanske händer nästa helg.

Svar: Det finns säkert mänga som vill det, men bara till ett visst pris, Vettel har nog så mycket pengar att det räcker, men mycket vill ha mer. Det är skrattretande när F1 förare gör sig av med sina privata åk, och säger att de gör det av miljöskäl samtidigt som de lyfter fantasilön som betalas av bolag som hör till topp fem i världen som miljöförstörare, Aramco är ett av dem. Det är samma sak när idrottskändisar pysslar med "välgörenhet", för varje krona de skänker får de två tillbaks, med andra ord, skatteplanering som utåt verkar som något fint, men går enbart ut på att tjäna ännu mer pengar med hjälp av avdragsgill "välgörenhet" och får på köpet gratis PR när klickbete journalister drar en snyftare om en stor "idrottshjälte". Var och en får tro vad man vill, jag har haft möjligheten att följa spelet bakom kulisser och vet vad det går ut på, det vimlar av PR-marknadsföring folk i F1 cirkusen vars enda uppgift ' är att skapa sagor för vuxna barn som följer sina hjältar med tindrande ögon,och ser vad PR folket vill att de ska se.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :