RULE BRITANNIA

 
 
Silverstone är en hemmabana för de allra flesta stallen i F1, många av fabriker ligger i närheten, så det här är en bana som alla kan utantill . Silverstone hör hemma i samma kategorin som Spa och Suzuka, en klassisk snabb bana som skiljer pojkar från män. Den mest kända banavsnittet är nog kurvkombinationen Maggots-Becketts, en kombination som obarmhärtigt avslöjar alla eventuella svagheter i bilarnas aeropaket, rollar bilen och saknar aerobalans genom Maggots-Becketts och ut ur Chapel blir man lätt byte på Hangar Straight innan man når fram till Stowe. Klarar man sig undan ut ur  Stowe så blir Vale nästa utmaningen, understyrt in i kurvan och en stor risk att man tappar bakändan ut ur kurvan, gör man det så tar man det med sig till Club kurvan, får en dålig utgång och blir omkörd på start-målrakan. På Silverstone finns även ett antal andra ställen där man kan sätta in ett omkörningsförsök om man har en riktigt välbalanserad bil, gör man till exempel bra ifrån sig genom Luffield så finns en chans att ta sig förbi innan man når fram till Copse. Greppnivån från banan är rätt så bra, och de snabba kurvkombinationer kräver mycket downforce så en stark PU är bra att ha, bromsar är för fegisar men traction är användbar ut ur kurvor.  
 
RBR och Ferrari lär göra upp om segern, hos Mercedes hoppas man på att man kan bjuda upp till dans, men jag tvivlar på det, snabba kurvor har inte direkt varit Mercedes styrka i år och det finns gått om såna på Silverstone. Nu tycks de i alla fall delvis ha löst problemet med porpoising genom snabba kurvor, men jag tror inte att Merca har lika bra balans genom snabba kurvor som RBR och Ferrari, Hamiltons testkörning i all ära, men han är inte någon höjdare som testförare, det saknas lite rumpkänsla att sortera ut det bästa ur designkonceptet.  Nu är ju inte avsaknaden av testkörningstid det enda problemet för stallen, utan även budgettaket, man vill och måste uppdatera för att var framgånsrik, men har samtidigt inte råd med det, med andra ord något av en moment 22 där det ena tar ut det andra, ett svårt läge när man måste satsa att komma ikapp och förbi. Det är inte bara de stora stallen som brottas med problemet med budgettaket, till exempel så ville AR ta med sig en ny framvinge till Silverstone men budgettaket sa nej, kan bli tuffa tider för alla inblandade ur budget synpunkt innan årets säsong är över.
 
Det om banan och stallen, precis lagom till Storbritanniens GP har det dykt upp mindre smickrande information om Nelson Piquet Sr åsikter angående situationen mellan Hamilton och Verstappen där den förstnämnda enligt vissa tvingade den sistnämnda från banan och in i räcket. Den gode Nelson vars dotter är ihop med Verstappen härsknade till och tog till orda med "Den lilla negern tog insidan fast han visste att det inte går att köra förbi där", ren slavhandlarretorik med andra ord som inte hör hemma i PK världen år 2022.  Är man förvånad över att sånt här fortfarande förekommer? Inte det minsta, den dålda rasismen lever och frodas som aldrig förr, det är en sak vad människor säger, vad de tänker kan vara något helt annat, nu sa Nelson vad han verkligen tänker och tycker.
 
På bilden här ovan finns all nödvändig information för racehelgen, det är de hårdaste gummiblandningar med väl tilltagna däcktryck som gäller, det är höga belastningar och G krafter i farten på Silverstone, hur vädret blir återstår att se, kan bli 30 plus och sol eller 13 plus och regn, brittisk väder är en nyckfull historia. 
 
Dagens grid girl skickar en hälsning till slavhandlarretorikern Nelson Piquet Sr, "Rule Britannia, britannia rule the waves, britons never shal be slaves". 
 
Amen,..må idioter som Nelson Piquet Sr ruttna i helvetet.   
 
PS.
 
I rally VM tog Kalle Rovanperä en ny dominant seger, den här gången i Kenya och Safari rally, nu leder han VM med 65 poängs marginal till tvåan Neuville, snacka om att dominera. DS.  
 
       
 
       
 
      
 
      

Kommentarer :

#1: OK

Bra analys av Silverstone (och Nelson)!

skriven
#2: ThomasF

Riktigt bra sammanfattning av silverstone.Nelson,beslå gubben i kedjor o ställ han på nått torg tills han ångrat sig.

Svar: Den snubben har inte alla hästar hemma, en riktig skitstövel, borde piskas offentligt med brännässlor. Ha det Thomas.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :