THE WINNER

 
Pole, i ledning från start till mål under 71 varv, bra jobbat av en vingman som vingklippte resten av startfältet, nästa helg är det dags att göra om det VB 77.
 
Årets premiärrace blev en underhållande tillställning ur flera aspekt, bra fajter på banan, ett antal 5 sekunders straffar, bromsproblem, elektronikproblem, spökande växellåda sensorer, förlust av bränsletryck, gulflaggsituationer med säkerhetsbil osv, med andra ord, en premiär med mersmak.
 
Bottas tog starten, och drog ifrån Verstappen direkt med 2 sekunder vars race fick ett snöpligt slut med elektronikproblem redan i början av racet, huruvida Max hade kunnat fajtas om segern får vi aldrig veta, men redan till nästa helg får han chansen att ta en revansch. Bottas satte inte ett hjul fel under racet, och håll huvudet kallt vid omstarter efter säkerhetsbil perioder, en mycket välförtjänt seger efter ett gediget arbete under hela racehelgen.
 
Leclerc kom från ingenstans, och knep andraplatsen när Hamilton åkte på ett 5 sekunders straff efter en sammamstötning med Albon, som till slut fick bryta racet. Lewis förtjänade sitt straff, men Albon var samtidigt lite för het om gröten, och glömde bort hur sent Hamilton brukar bromsa, först då när han svänger in, därav sammanstötningen, Lewis kör djupt in i kurvor innan han svänger in under inbromsningen.
 
Norris förlorade några placeringar under första delen av racet, men kom tillbaks med lite tur och skicklighet, satte racets snabbaste varv i slutet av racet, och snodde trejeplatsen från Hamilton med två tiondelar, bra race av Lando som därmed tog sin första podium plats.
 
Den andra McLaren piloten slutade på en femte plats i mål efter ett väl genomfört race, Perez tog målflaggan som sjätte man efter ett 5 sekunders pålägg för att ha kört för fort på depån.  
Gasly korsade mållinjen som sjua före Ocon, som i sitt första race tog en hedrande åttonde plats för Renault.
 
Giovinazzi höll undan för Vettel, och knep nionde platsen framför näsan av tysken som fick nöja sig med den sista poängplatsen före Latifi, resten av gänget fick bryta racet av diverse anledningar, där till exempel Kimi tappade höger framhjul, Russel bränsletrycket och  Magnussen bromsarna på grund av överhettning osv.
 
Så, summa summarum, en del körde felfritt från start till mål, några knep poäng med tur och skicklighet, andra enbart tack vare bondtur och andras oflyt, men poäng är poäng hur än man skaffar dem, lika värdefulla för förare och team, mera sånt här till nästa helg så blir fansen nöjda. 
 
En av dagens grid girls sticker ut för att säga grattis till Bottas, de andra liksom jag håller med, bra jobbat VB 77.
 
Amen,.må årets andra race bli lika underhållande som det första.     
 
 
     
 
 
     
 
       

Kommentarer :

#1: Genc

Grattis till både Lando Norris och Valtteri Bottas, hoppas att Bottas tar titeln i år även om jag även gillar Hamilton som sagt. Ska bli kul med ännu en race helg med samma bana, lite Formel 2 aktigt blir det ju. PS Albon är fett överskattad precis som Mario Andretti, och Danill Kvyat.

skriven
#2: Tomi

Du fick rätt Brandon Bottas tog det!

Svar: Ja, och snart gör han om det.
Brandon Lee

skriven
#3: Novis

Grattis McLaren, hoppas det inte var en engångsföretelse.

Svar: Lika delar av tur och skicklighet, de får nog jobba ett par år till för att närma sig Merca och RBR på riktigt allvar.
Brandon Lee

skriven
#4: Putte

Underhållande race minst sagt...och grattis till Bottas! Men som sagt små marginaler mellan tur och skicklighet. Tycker dock att Albon gör det riktigt bra måste jag säga och Hamilton tog på sig det hela. Sedan är ju frågan om bilen hade hållt ihop även om han hade tagit sig förbi Bottas. Även utan alla tekniska problem idag så verkade det som om Mercedes var i en egen liga och jag tror inte ens Verstappen hade räckt till.....!

Svar: Albon har en svaghet i att han är dålig på att "läsa" andra förare, att göra en bedömning om i förväg vad de kommer att göra när man försöker sig på en omkörning, där har han mycket att jobba med. Merca är giftigt snabb, jag tror att det enda möjligheten för andra att vinna kommer om Merca drabbas av teknisk strul eller missar ur strategi synpunkt.
Brandon Lee

skriven
#5: ThomasF

Dessa finnar!!Nu en ny topman igen!Det hjälper inte att tänka att vi e med i EU o vi är samma ”land”.Kan man få Walteri att flytta till Gbg om vi exporterar Vfhc ell. Volvo österut?Nej,det går kineserna nog aldrig med på.Jag får hålla tummarna för Indycarsvenskarna iallafall.Bra skrivningar som vanligt BL.

Svar: Ha ha, för sent för det, Merca byggs ju numera även i Uusikaupunki i Finland, så Volvo och kineser är sent ute. Apropå Indy svenskarna, det är jävligt synd att Mackan inte får till det i kval, han måste förändra hela sitt sätt att ta sig an kvalet för att skaffa sig en hygglig startposition och Felix måste sluta med att sätta käppar i hjulen för sig själv.
Brandon Lee

skriven
#6: OK

Viktigt att Bottas tog första - någon annan kamp om förstaplatsen än den mellan de två mercorna får vi nog inte. Och det vore kul om Bottas tog titeln! Ferrari såg löjligt långsamma ut - RBR lär vara näst snabbast över säsongen. Kul att du bloggar på!

Svar: Merca är nog lite för snabb resten av gänget, det är bara RBR som ligger någorlunda nära, Ferrari är skapligt vilse just nu och resten av gänget har ingenting med podium placeringar att göra, Macken fick en tredje plats med mycket tur.
Brandon Lee

skriven
#7: F1 One

Roligt race att se på. Extra kul att Bottas vann. Hoppas han kan ta en ytterligare och att teamet tillåter det!
Många säger att Hamilton nästan aldrig gör misstag. Under hans McLaren var det ganska ofta av den varan.

Svar: Så här i början av säsongen får nog förarna köra fritt om segern, Bottas är lika snabb som Hamilton i kval, Lewis lite bättre att ta hand om däcken, men sitter man i samma material är det svårt att ta sig förbi om man hamnar efter i starten, tar Bottas pole igen så har han bra chans att vinna igen.
Brandon Lee

skriven
#8: ThomasF

Äntligen en svensk med lite inblandning i F1.MB-s VD Källenius säger att de behåller Hamilton och Bottas som förare.Allt enl. mkt. trovärdiga blaskan AB.Ersätter de LH med Mackan ell.Felix senare då tro?😂

skriven
#9: ken

Hur tror brandon att Alondo kommer lyckas i Renault

Svar: Om Renault kan ta fram en bra bil så kan Alonso göra bra ifrån sig, men jag tvivlar på att Renault har ingenjörer som klarar av att fixa till en bra bil, och Alonso i sin tur är inte lätt att jobba med, så det kan mycket väl bli en pannkaka av deras samarbete.
Brandon Lee

skriven
#10: Lito

Yes Mugello

skriven

Kommentera inlägget här :