THAT´S IT

 
 
Årets avslutning på Yas Marina blev ett praktexempel på hur ett F1 race ska inte se ut, följa John i täten mellan Verstappen, Bottas och Hamilton, lite rörelse och några platsbyten på mittfältet,man hade ett säkerhetsbil ingripande, men spänningen uteblev liksom stämningen av en avslutningsfest. 
 
Verstappens pole och racevinst var en tidigt julklapp från Mercedes, eftersom de tvingades av säkerhetsskäl skruva ner motoreffekten på grund av en MGU-K relaterad riskfaktor,  RBR tackade och tog emot, slutet gott, allting gott, en julsaga skapad av Mercedes-AMG  i regi av Toto Wolff.
 
Max gjorde ett felfritt jobb och gasade på för fullt, Bottas och Hamilton smög med och sparade på materialet, ett klokt beslut med tanke på, att ett antal Mercedes PU har sagt upp kontraktet något oväntat på sistone, däribland Perez nya som dog bara efter några varv idag.
 
Med Perez borta och med Stroll ur slag som vanligt klarade inte RP att hålla undan för McLaren i konstruktörs VM, utan dalade ner till en fjärde plats, dock har McLaren delvis Renault att tacka för sin tredje plats, fransoser såg ju till att RP fick ett poängavdrag vid ett tidigt skede av årets säsong.
 
Albon gjorde ett hyggligt race för att vara Albon och knep en fjärde plats i mål, Norris klarade av att hålla Sainz bakom sig, och Ricciardo klättrade ett antal platser från sin tolfte startruta och slutade som sjua i mål före Gasly, som även han tog sig upp några steg, från tionde rutan i kval till en åttånde plats i mål.
 
Ocon fick åter igen stryk av Ricciardo och tog målflaggan som nia före Stroll, som tappade två placeringar jämfört med sitt kvalresultat. Kvyats starka kval förvandlades till ett mindre lyckat race, en sjunde plats i kval blev till en elfte plats i mål, Kimi blev den bästa "Ferrari föraren" med sin tolfte plats skuggad av Ferrari duon Leclerc-Vettel.  
 
Boy George spottade upp sig något i racet och korsade mållinjen som femtonde pojke i racet, Giovinazzi fick styrk av Kimi, Latifi av Russel, de sista i mål var Magnussen och Fittibaldi, den sistnämnda hela två varv efter segraren.
 
Att kalla spektaklet i Abu Dhabi en värdig säsongavslutning vore att ljuga, men mycket bättre än så här brukar det inte bli på Yas Marina, man skulle inte ha tackat nej till ett final race på Suzuka eller Interlagos istället, jag ser framemot en normal säsong 2021 om man lyckas med den svåra uppgiften att besegra COVID 19.
 
Det om spektaklet på Yas Marina parkeringen, preliminärt ser det ut som så, att jag kommer fortsätta med bloggandet även nästa år, och hinner nog med ett inlägg till i år innan julhelgen, tyvärr har jag inte haft tid att svara på några kommentarer, men jag ämnar att ta upp några av de ämnen som ni har nämnt i era kommentarer.
 
 
Det om F1  på fyra hjul, om jag fick bestämma, så skulle man nästa år köra sista racet med varje gubbe bakom styret på var sin flakmoppe utrustad med en 502 c.i. V8, vilken ljudfest det skulle bli med 20 stycken mullrande V8 maskiner, dock saknar en del förare erfarenhet av framhjulsdrift i racesammanhang, så en viss risk för understyrning kan föreligga.  Hur många depåstopp för tankning skulle det kunna bli under en normal racedistans vågar jag inte svara på, men några stycken med tanke på tankvolymen och soppatörsten hos en 502 c.i. V8.
Dagens grid girls lovar dyrt och heligt ,att det finns ett slut även för det deprimerande gråvädret i Norden, håll ut, det är bara lite drygt ett halvår kvar till midsommarafton.
 
Amen,..må jultomten vara med er.     
 
        
 
         
 
       
 
        

Kommentarer :

#1: Amatören

God Jul Brandon Må Pirelli calenndern vara med dig

skriven
#2: Magnus Blomqvist

Gäääääsp.Ja helgen bjöd endast på tre höjdpunkter. 1: Lewis min när han hörde Alonso åka förbi på målrakan i sin Renault från 2005. 2: F1:s Facebook sida som lade upp hela ett varv med onboard kameran från samma bil. 3: Att Red Bull och Mercedes tagit sitt förnuft till fånga. Lewis är anmäld till nästa år i Mercedes enligt officella papper och Red Bull kommer tydligen i morgon gå ut med Perez och Albon dom reserv. Glad Lucia 🎅

skriven
#3: Johan

Tack för i år Brandon
En f1 säsong som varit rejält avslagen men som vanligt kan man ändå inte låta bli.
Roligt att du fortsätter med bloggen som har många bra och intressanta inlägg.
God jul på dig

skriven
#4: McLari

Tack för i år å God Jul å ett Gött Nytt !
De mest glädjande beskedet denna helg e att du tänker fortsätta skriva nästa år !🤘👍

skriven
#5: Cox

Tack för i år Brandon !
Det enda rogivande med avslutet var väl, att Kimi vart bästa "Ferrari" förare :-) måste svida hos dom röda :-)

skriven
#6: Frassin

Självaste Toto Wolff sade till media före racet att de måste skruva ner effekten på MGU-K på båda bilarna för att de har en liten Gremlin sittandes där men i presskonferensen efter racet när Verstappen påpekade det, nekade både Hamilton och Bottas att de hört att de skulle ha mindre effekt. Hur är det möjligt att de inte hört om det eller tillhör det också skådespelet stygga vargen regisserat ihop?

skriven
#7: Patrik

Tack för en fantastiskt bra blogg, riktigt goda nyheter att du fortsätter - önskar dig en riktigt God Jul!

skriven
#8: OK

God Jul! Med tveksamma förhoppningar om en jämnare toppstrid nästa år...

skriven
#9: Patrik

Tack för en bra blogg och kul att du fortsätter nästa år ! Kommer att vänta på nya inlägg :) !
God Jul och Gott Nytt År Brandon.

skriven
#10: Flying finns

God jul och gott nytt år...

skriven
#11: Christer

God Hjul och gott nytt race år!
Tack för ett bra bloggande under detta konstiga år. Ser fram emot dina nya inlägg.
Ha det gött Brandon

skriven
#12: Tom

Tack för e bra blogg. Roligt att bloggen fortsätter så orkar man följa med sömnpillret ett år till.

skriven
#13: Tomi

God jul och gott nytt år Brandon tack för att du bloggar!
Ett F1 år som i all väsentlig mening var anonymt på nåt sätt det starkaste minnet för mig var att den fula Halon faktiskt hindrade Roman att bli halshuggen av stålräcket så trots att det ser fördjävligt ut så hade Romans huvud rullat annars. F1 behöver göra något för att allt inte skall vara så totalt givet finns många lösningar för det ....Ha det gott.

skriven

Kommentera inlägget här :