BE THERE OR BE SQUARE

 
 
Att cirkulera runt kvarteret var dagens melodi ute på öknen, det finns nog inte särskilt många som skulle vilja kalla 53 sekunders rundan för en bana, men FIA och Liberty Media gör det trots allt, så man får väl köpa det den här gången, och hoppas att det därmed var den första och sista gången man cirkulerade runt kvarteret.
 
I förhandsnacket dividerade man om huruvida Russel skulle kunna utmana Bottas om pole, pojken gjorde sitt bästa men räckte inte till, dock tycker jag personligen att det var Leclerc som svarade för kvalets prestation, att ta en fjärde ruta med den bilen var dagens bedrift.
 
Hamilton har sällskap av Covid 19, men den sedvanliga tre på topp konstellationen förblev intakt, nära för Verstappen men bara nära med Leclerc flåsande i nacken, dock slog han stackars Albon med en halvsekund så thailändarens dagar i F1 lär vara räknade, Verstappen behöver en stallkompis som kan sätta press på honom för att han ska kunna prestera bättre.
 
Perez gjorde processen kort med Stroll igen, Kvyat slog Gasly för en gångs skull, Ricciardo kvalade ut Ocon i vanlig ordning, och Sainz gjorde det samma med Norris. Vettel kom ingen vart, och lär inte sakna Ferrari sitsen när säsongen är över, Giovinazzi gjorde ett bra kval, Norris riktigt svag, och Magnussen tvålade till Grosjeans ersättare Fittibaldi med 0,7 sekunder.
 
Latifi klarade av att hålla undan för inhopparen Aitken med bara en hundradel, och Kimi hade ett helt misslyckad kval med enbart den ovannämnda Fittibaldi bakom sig. 
 
Bottas var inte nöjd med sitt kvalvarv, men det räckte till pole, sedan om man tar pole med 26 tusendelar eller med 26 sekunder spelar mindre roll, pole är pole. Om varvet runt kvarteret hade han inga vackra ord att säga, en ojämn Musse Pigg bana enligt Valtteri, jag kan bara hålla med om det, en nödlösning för att hålla TV bolagen nöjda och så inte mycket mer. Hur racet blir imorgon återstår att se, det är bara Bottas och Russel i topp tio som startar racet med medium, på en så kort bana kan allt hända och samtliga i topp tre har en bra chans att ta hem racet, kval är kval och racet är en helt annan historia.
 
Det om kvalet, det är rätt så oroande med anstormningen av diverse medelmåttor och pappas pojkar till F1, namn som Stroll, Latifi, Mazepin och Schumacher Jr väcker knappast någon större respekt bland fansen, huruvida japanen Tsunoda håller måttet återstår att se. Det är betydligt lättare att ta en sits i F1 med hjälp av en tjock plånbok eller med hjälp av ett berömd namn än med merit, det har funnits ett antal F2 mästare som aldrig kom i närheten av en F1 sits som till exempel Nick de Vries, av dagens inhoppare har varken Fittibaldi eller Aitken något att hämta i F1, men sådan är "sporten", no money, no honey.  Att byta ut Grosjean och Magnussen mot Mazepin och Schumacher Jr är en förlustaffär sportsligt, men samtidigt en livlina för HAAS i en "sport" där pengar är allt och lite till. Albon och Kvyat har hängt kvar enbart tack vare plånboken, Perez har även han starka sponsorer men är även en erkänt duktig chaufför, tar inte RBR honom som ersättare för hobbychauffören Albon så borde de låta undersöka huvudet hos doktorn osv.
 
 
 
Dagens grid girls skickar några tröstande ord till alla svenska anglofiler som hoppades att Russel skulle tvåla till Bottas, ta några klunkar av fickvarm Absolut som tröst.
 
Amen,..må avståndet på 26 tusendelar vara med er.     
 
           
 
      
 
        
 
        

Kommentarer :

#1: kjell levén

Jag är ingen HAM-hatare men det ska bli dj-vligt skönt att slippa se hans assistent som ska fixa hans dreads med hårsnodd innan han kan ta på sig hjälmen, vad ska hon göra denna helg?

HAM kommer vinna detta lopp ändå tror jag.

//Kjelle

skriven
#2: Magnus Blomqvist

Den här gången håller jag med dig i precis allt. Dagens prestation LeClerc. Bra gjort av såväl Bottas som Russell. Den senare har skött sig exemplariskt och ännu inte satt ett däck fel. Tiden och platsen på grodden set apart har det nog varit en vecka med mycket information. Bra gjort av Bottas som gjorde det alla "visste" han skulle göra. Inte alltid så lätt heller. Apropå de nya är det årets skämt att inre Schumacher sattes på upplärning hos Kimi. Haas kommer inte ta en poäng nästa år. Och att pappas pojkar mer och mer tar över kommer döda sporten totalt. Nä, kommer säkert kika ändå men i morgon ser jag mer fram emot att få höra Kruses stämma när SVT för en gångs skull visar riktig sport på TVn. Ha det gott.

skriven
#3: Tomi

Man måste ju fråga sig hur bra är HAM egentligen om Russel kvalar lika snabbt som Bottas direkt? Eller är HAMs bil i sig typ 0,3 sek snabbare än Bottas? Hur som helst om man jämför Russel med HAM så riktigt bra gjort av Russel! Håller med om att banan är rena skämtet.....hade varit bättre att köra i princip var som helst istället och varför inte bara göra om en identisk racehelg från förra helgen? Kommer att bli ett Kalle Anka lopp kanske med lite krascher ifs pga att det kommer att vara rätt ont om plats....

Svar: Tja, Wolff tjatar om samma sak hela tiden, "vi står till 100% bakom Lewis", det har han aldrig sagt om Valtteri, säger väl det mesta om hur det hela fungerar hos Mercedes. Ha det Tomi.
Brandon Lee

skriven
#4: Anonym

Grattis mick.han har blivit en favorit hos mig.jag tyckte inte om michael speciellt mycket.för mycket "riggat" för honom i stallen han var i.

skriven
#5: Flying finns

Grattis checko...

skriven
#6: Anonym

Fin blogg

skriven

Kommentera inlägget här :