ARABIAN NIGHTS

 
 
Det blev något överraskande Max Verstappen som knep årets sista pole på Yas Marina, och för andra gången i rad för Bottas att kvala ut sin Mercedes teamkompis, det är inte ofta man ser Hamilton utanför första startled. Bra jobbat av Verstappen, men det intressanta blir om och hur mycket pole kostar honom i racepace med medium däck imorgon, dock är det ganska lätt att försvara sin första position ute på banan i Abu Dhabi, Alonso om någon vet, han förlorade chansen till en VM titel på Yas Marina 2010, när han varv efter varv körde bakom ryssen Petrov utan att kunna ta sig förbi.
 
Lando Norris gjorde ett starkt kval och slog teamkompisen Sainz som i sin tur gjorde sitt sista kval för McLaren, dock har Sainz fördelen att starta racet med medium däck mot Norris mjuka. Albon blev köttbiten i en McLaren hamburgare med sin femte ruta, lite drygt tre tiondelar efter stallkompisen Verstappen, ett godkänt resultat men inte så mycket mer, det blir spännande att se om hans thailändska stödgrupp kan rädda honom kvar i F1.
 
Kvyat tog farväl av F1 kvalet i sitt sista kval genom att slå stallkompisen Gasly och startar racet från sjunde rutan, åttonde rutan gick till Stroll, Leclerc kvalade till ruta nio, men har en tre platsers nedflyttning till racet i morgon, så han får släppa förbi sig trion Gasly, Ocon och Ricciardo.
 
Vettel var nästan en hel sekund efter sin stallkompis Leclerc redan i kval ett, och det lär vara en nöjd man som lämnar Ferrari för gott efter målgång i morgon, en "no love lost" lösning för båda parter. Giovinazzi kvalade ut Räikkönen, mellan de två hittar man tidsmässigt  Perez ,mexikanen avbröt kvalet eftersom han ändå kommer att starta från sista rutan på grund av PU byte.
 
Magnussen tog en sjuttonde plats i sitt sista kval för HAAS, boy wonder Russel hittade ingen fart alls idag, kanske hade han en baksmälla efter förra helgens Mercedes berusning, och inhopparen Fittibaldi lyckades med konststycket att kvala ut Latifi, något som nog säger mer om Latifi än om Fittibaldi, och varför Russel har haft så lätt med att slå Latifi i kval och race. 
 
Jag kikade kvalet hos en polare som envisas med att betala rövarpriset som Viasat begär av F1 fansen, lite kul att lyssna på den dynamiska duon Blomqvist-Wirdheim, som gjorde sitt yttersta att nonchalera  Bottas kvalprestation. Allt prat handlade om kampen mellan Verstappen och Hamilton i morgondagens race, vore kul om Bottas tvålar till den dynamiska duon i morgon, så att det blir lite svårare för Viasat paret att blunda och låtsas att Bottas inte existerar, en förare som är sämre än Ericsson har ju inget existensberättigande bland F ettans toppförare.
 
Det om kvalet och pratiga Viasat drönare, till nästa år utökas gruppen "pappas pojkar" i F1 med några nykomlingar, ryssen Mazepin har utmärkt sig redan i förväg med några tveksamma handlingar, den senaste i form av brösttafsande som han stolt publicerade på sitt instagramkonto. Inte första gången Mazepin är i farten, i F3 gav han Ilott en blåtira och några sår i ansiktet med knytnävarna eftersom ryssen ansåg att Ilott hade hindrat hans framfart på banan. Modellen som blev tafsad har kvittat det hela som ett skämt, och säger sig gilla Mazepin som enligt henne är en riktig trevlig snubbe. Jag för min del har sett en hel del av dessa "modeller" i Abu Dhabi och Dubai, mellanöstern är en lukrativ marknad för escort brudar och lyxprostituerade som säger både det ena och det andra om pengarna är de rätta, i fallet Mazepin lär pengarna vara de rätta, pappa Mazepin förser sin son med en skaplig veckopeng kan jag tänka mig.
 
 
"Fan vad rumpan känns varm, har jag pissat på mig?"
 
"Nä fan, titta, biljäveln har fattat eld."
 
"Ok, det är nog bäst att släcka brasan."
 
"Tur att vi hann med att skruva ihop bilfan innan kval." Kimi gör det mesta hos AR, kör, släcker bränder och mekar med bilen, Iceman, Alfa Romeos handyman.
 
Dagens grid girls är modeller på riktigt och tackar nej till ryska rubel.
 
Amen,..må den arabiska natten vara med er.   
 
        
 
         
 
      
 
     

Kommentarer :

#1: Flying finns

Va fan börja bilen brinna, varför?

Svar: Inte idag, igår under den fria träningen, och ingen aning varför.
Brandon Lee

skriven
#2: McLari

Kul för Max att ta pole .
Gilla inte alls honom första åren men tycker han mognat betydligt å beter sig bättre å bättre på banorna .
Angående Kimi så såg jag faktiskt honom i garaget med verktyg i händerna på Hungroring , 2013 tror ja . Han kan de mesta å de e åxå en av anledningarna till ARs beslut att be honom stanna ett år till . En tillgång både på å utanför banan!
Hoppas Bottas vinner !

skriven
#3: Anonym

Tycker också att dom på Viasat är lite hårda mot bottas.mercedes måste veta något om bottas som gör att dom förnyar hans kontrakt år efter år.dom skulle aldrig acceptera en albon i sitt stall.

skriven
#4: ziggesaw

Vad tror du om Niko Karis chanser att nå F1? Eller är det dags att börja undersöka nya helg intressen?

skriven

Kommentera inlägget här :