BREAK THE DUCK

 
 
Leclercs första vinst kom på Spa efter en lyckad strategi från Ferraris sida, en förare sticker när den andra håller upp Mercedes duon tills de hamnar utanför DRS avståndet, väl tajmat av Ferrari för en gångs skull, ibland hittar även en blind höna ett korn, eller ska vi säga istället att ibland hittar även en blind häst en sockerbit.
 
En i stort sätt felfri körning av Leclerc som skyddades av vingmannen Vettel länge nog för att kunna få ett försprång som räckte ända till mållinjen, dock var Lewis nästan ikapp när sista varvet började, men han hade behövt ett par varv till att ta sig förbi. 
 
Bottas cruisade i mål på en ensam tredje plats, klokt av honom att spara på motorn och växellådan i det läget, Vettel blev en lika ensam fyra i mål efter sin tvåstoppare.
 
Albon gjorde en RBR debut med mersmak och blev femma i mål efter en start från en sjuttonde ruta, dock var han hela 1.21 efter vinnaren, sexa blev Perez i sin snabb rakt fram RP före Kvyat som slog comeback mannen Gasly.
 
Hulkenberg slutade på en åttonde plats, Gasly blev nia, och den sista poängen gick till Stroll. Norris var på en klar poängplats på det näst sista varvet men fick parkera på mållinjen när han skulle påbörja det sista, Magnussen slog teamkompisen Grosjean, Ricciardos race blev förstört redan under första varvet när han tvingades in i depån. Russel slog Kubica, Giovinazzi gjorde en Giovinazzi och satte bilen i muren under sista varvet när han hade chans på poäng och Sainz fick bryta med tekniska problem.
 
Kimi då, glömde jag bort honom? Inte alls, Kimis race blev torpederad av idioten Verstappen redan i första kurvan, Verstappen bommade starten och blev efter, dök i en lucka på insidan som inte fanns, givetvis utanför banan, och skickade Kimis Alfa upp på två hjul med skador som följd för Kimis del. Några meter senare var holländaren på Kimi igen, och åkte sedan av och parkerade vid sidan av banan. Jag har kallat Verstappen den mest överskattade föraren i F1, en "one trick pony" vars hela register består av att försöka tvinga sig förbi på insidan, och det helst utanför banan, idag bevisade han med besked att så är fallet, maken till enfaldig förare har jag aldrig tidigare sett i F1 bortsett från Montoya. Kimi gjorde hela tre depåstopp, två av dem för att försöka reparera skador och slutade på en sextonde plats i mål, synd, han skulle ha haft en bra chans idag att ta en femte plats i mål.  
 
Dagens grid girls bär oranga inslag för att uppmärksamma Verstappens intelligenta körning, bara en djupsinnig tänkare kan åstadkomma sådant, heja Max.
 
Amen,..må de svagsinta ärva jorden,.eller i alla fall en sits hos RBR.    
 
        
 
     

Kommentarer :

#1: Spelwilly

Underhållande race idag och SF hade för en gång skull en bra strategi. Synd på Lando som fick parkera och missade 5:e platsen. De senaste racen på klassiska banor har varit bra och jag tycker att Tilke kan börja med knyppling eller fingervirkning istället. Just när man börjar tro att idioten Verstappen mognat så gör han en idiotisk manöver och försöker vinna i första kurvan. Tycker att Tilke kan börja fingervirka med Max testiklar.

skriven
#2: Peter

Kan bara håla med .
Dom har stenhård koll på varandras Däck

skriven
#3: Marcus

Trist att Kimis lopp blev förstört i första kurvan. Ferrari lyckades för en gångs skull men jag tror Mercedes är rätt nöjda med en andra och tredjeplats också.

skriven
#4: Tomi

Trodde att Verstappen mognat-hade sjukt fel, det går inte att köra igenom en bil. I första kurvan dessutom, herregud.....
Roligt för Leclerc!

skriven
#5: Janne

Jobbigt att heja på Kimi, i Tyskland hade han kunna vara på pallen om dom inte strulat i depån.
Igår hade en 5 - 6 plats varit realistiskt om inte en viss
Max tappade sinnet, efter missen i starten.
Jag hoppades att Max hade vuxit till sig och blivit förståndigare, men skit fick jag.
Bra att Leclerc fick vinna.
Ha de bra Brandon.

skriven
#6: Anonym

ANONYMUS
Kanske hög tid att införa blinkers iF1. Då kanske galningen insett att Kimi skulle svänga.

skriven

Kommentera inlägget här :