SCHOOLS OUT

 
 
Stämningen inför säsongavslutningen i morgon på YAS MARINA är som under sista skoldagen innan sommarlovet, alla pratar men ingen lyssnar och samtliga vill bara därifrån, med andra ord, det är avslaget och lekfullt i F ettans sandlåda.
 
Hamilton tog pole och några selfies, Bottas andra platsen, men kommer att starta racet från sista rutan, racet för hans del lär i första hand bli en kul grej, samtidigt som Mercedes fick chansen att ta i bruk två nya PU för att testa några uppdateringar inför nästa år.
 
Verstappen och Leclerc som krigar om tredje platsen i mästerskapet delar andra ledet, båda med medium däck liksom Hamilton på pole, Vettel i femte rutan liksom resten av topp tio gänget startar racet med mjuka, något som kan innebära en viss risk för kolfiber slakt in i första kurvan.
 
Av de tre som krigar om titeln best of the rest lyckades Albon bäst i kvalet med sin sjätte tid, Sainz blev nia och startar med mjuka däck, Gasly som ligger jämsides med Sainz i poängracet med 95 poäng blev tolva, och får därmed chansen att välja vilka däck han startar racet med, dock är det rätt så svårt att köra om på YM, så placeringar kan i första hand  plockas i samband med depåstoppen. 
 
Norris slog Sainz, Ricciardo gjorde samma sak med Hulkenberg, Perez, som hade elfte tiden och kan välja vilka däck han startar racet med slog Stroll, Magnussen kvalade ut Grosjean, Giovinazzi gjorde samma sak med Räikkönen liksom Russel med Kubica.
 
I morgondagens race måste Verstappen försöka ta Hamilton i starten om han vill vinna, tar Hamilton starten och drar ifrån Verstappen under första varvet är kampen om racevinsten över för Verstappens del, så stark är Mercedes på YM, och det specielt genom banans sista tredjedel.
 
Leclerc i sin tur måste försöka ta sig förbi Verstappen i starten för att kunna hålla kampen om tredjeplatsen i mästerskapet vid liv, Vettel vill slå Leclerc för att visa var skåpet ska stå hos Ferrari osv, så som sagt var, det kan bli en riktig tjurrusning fram till och in i första kurvan. Det blir intressant att se hur många placeringar Bottas kan plocka i racet från sista rutan med en ny PU på en bana där det är svårt att ta sig förbi, han gjorde en dum miss under träningen när han övade omkörningar och rammade Grosjean, sånt får inte upprepas i racet även om han egentligen inte har något att förlora.
 
Det om kvalet och om vad som komma skall i morgon , redan nu pratas det mer om  2021 än 2020, både vad det gäller de nya bilarna ,och om alla kontrakt hos toppförare som går ut efter 2020, Hamilton, Verstappen, Vettel och Bottas blir lovliga byten, det är bara Leclerc som har ett flerårs kontrakt. Italiensk media skriver redan om hemliga möten som Hamilton har haft med Ferraris ledning när britten har varit på besök i Italien, tro det den som vill, Lewis gillar Ferraris gatubilar, och har hämtat några stycken från fabriken, men ingenting är givetvis omöjligt, även om jag personligen har svårt att se varför Ferrari skulle vilja ha Hamilton när de redan har Leclerc.
 
Apropå 2021 års bilar, och Liberty Medias önskan om att flera biltillverkare borde satsa på F1. LM gör gällande, att F1 aldrig kommer bli en renodlad elbilsklass  samtidigt som giganten VW gör gällande, att de slutar med all racingverksamhet där förbränningsmotorer är inblandade. Skapligt motsägelsefullt i mina öron vad det gäller F ettans framtidsutsikter, det lär inte dyka upp några fler biltillverkare som vill satsa miljarder på en föråldrad, dödsdömt teknik som förbränningsmotorn. Formel elvisp finns redan och det behövs inte en till, så F ettans nästa adress om cirka tio år kan mycket väl bli F1 bilkyrkogården till takterna av "knockin on heavens door", framfört av Bernie Ecclestone och de närmast sörjande i form av samtliga oljebolag, några cigarett tillverkare och enstaka fans i 80+ åldern.
 
 
Det om ond bråd F1 död, hittade en kul bild med Hamilton och en äldre dam...
 
...som vid närmare granskning visade sig vara Elton John, som nog betraktas som en äldre dam av vissa gentleman, av tanten Eltons utstyrsel har jag inget att säga om, men Lewis borde väl ha råd med att köpa en ny jacka, inte snyggt när fodret syns, kanske är det hans hundar som har varit framme och tuggat på finjackan.
 
Dagens grid girls har inget att dölja och behöver varken en jacka eller en kram av tant Elton.
 
Amen,..må förbränningsmotorn vara med er.      
 
 
      
 
 
            
 
       
 
   

Kommentarer :

#1: Staffan

Startar inte Verstappen från andra rutan sidan om Hamilton?

Konstigt att se Ferraris insats i slutet av banan.

skriven
#2: ThomasF

Klockren skrivning Brandon.Sammanfattar det mesta om hela cirkusen.Den här bloggen är behållningen av F1 just nu.Önskar du skrev en bok som kanske börjar från Keke’s dagar?
By the way,Frölunda går bra nu.Ha D //Thomas

skriven
#3: F1 One

Om Hamilton, kommer ut som gay? kommer inte jag bli förvånad. Han verkar helt tappat intresset för brudar sedan Pussy Cat damen...

skriven

Kommentera inlägget här :