CANADA CHICKEN PARTY

 
Vettel möblerar om efter målgång...vem var den som vann racet...
 
...Hamilton enligt domarkåren.
 
Montreal, 5 sekunders tidstraff och 2 straffpoäng för Vettel...
 
...Monaco, inget straff alls för Hamilton.
 
Kanadas GP avslöjade åter igen det godtyckliga i domarkårens agerande i F1, det som man låter passera  utan straffpåföljd i ett  race blir straffbart i ett annat enligt domarkårens något lite märkliga logik, Ferrari ämnar lämna in en protest ,så sista ordet är inte sagt än i fråga om vem som egentligen vann racet.
 
Vettel gjorde ett förstklassig arbete både under kval och race och borde därmed även stått som segrare, men domarkåren ville annat och skänkte segern till Hamilton som tackade och tog emot. Det märks att dessa herrar som agerar domare saknar erfarenhet av racing, hamnar man på gräset så släpper man bara bilen genom för att inte snurra, Hamilton såg sin chans och gasade lite extra att ta sig förbi, därav att de två hamnade så nära varandra. Vettel gjorde det enda man kan göra i en sådan situation, dvs släppte bilen rakt fram, börjar man veva med ratten eller ställer sig på bromsen så snurrar man, något som domarna tycks ha svårt med att begripa.
 
Domare påpekade att Vettel efter det att han korrigerade en överstyrning när han återvände till banan från gräset lät sedan sin bil driva åt höger för att blockera för Hamilton,som tvingades att bromsa för att unvika en sammanstötning,.hur många gånger gjorde inte Hamilton det mot Rosberg utan att få något straff för det?
 
Vissa delar av publiken tycktes även de ha svårt med att ta in vem som gjorde vad när de buade åt Hamilton, det var inte han som tog beslutet om att straffa Vettel, ibland är publikens agerande lika osportsligt som domarnas.
 
Vettel var utan tvekan den snabbaste av alla i Kanada, Hamilton hade inte riktigt farten att utmana om segern. Leclerc hängde inte med i Vettels tempo den här gången, Bottas sänkte själv sina chanser på en podium redan under kvalet, och Verstappen fick nöja sig med en femte plats i sin motorsvaga RBR.
 
Renault hade en bra helg med Ricciardo som sexa och Hulkenberg som sjua i mål, Gaslys insats med en åttonde plats i mål övertygade inte, RBR är några klasser bättre bil än Renault. Stroll lyckades med att ta några poäng på hemmaplan, den sista poängen gick till Kvyat som gärna skulle vilja byta plats med Gasly.
 
McLaren duon hade en mindre lyckad helg, Sainz blev elfte man i mål, och Norris fick bryta racet, Perez i sin tur hos RP fick för en gångs skull se sig slagen av sin teamkompis Stroll.
 
HAAS och AR var helt vilse under hela racehelgen, de förstnämnda får inte däcken att fungera under race, de sistnämnda har halkat efter i uppdateringsracet, deras bil är inte sämre än den var under årets första fyra race, utan det är de andra stallen som har dragit ifrån i uppdateringsracet, dvs den vanliga visan hos Sauber-AR, Williams duon i sin tur testade vidare i vanlig ordning.
 
 
 
Dagens grid girls kan inte låta bli att skratta åt F ettans domarkår, vilka jävla pajaser.
 
Amen,.må pajaser vara med er. 
 
      

Kommentarer :

#1: Spelwilly

Känner verkligen med Vettel, straffet är riktigt löjeväckande och dommarna kan ta på sig skämsmössan och söka nytt jobb. Att en förare blir sur när han får en bestraffning är normal men denna gången var Vettel heligt förbannad för han kunde verkligen inte göra något åt situationen. Hade han bromsat eller försökt väja hade både Vettel och Hamilton fått tacka för sig.
Kul att Renault har fått upp farten.

skriven
#2: Marcus

Håller helt och hållet med dig om att det är godtyckliga domarbeslut och att vissa förare kommer undan med mycket mer än andra. Hamilton tyckte såklart att det var rättvist att han vann men om det varit tvärt om, och han blivit straffad, så hade det varit så jäkla orättvist och sprungit iväg gråtandes. De lyckas verkligen sabba F1 på att alla sätt de kan.

Måste ge credd till Vettel som inte värsta psykutbrottet för det hade jag garanterat fått :)

skriven
#3: Anonym

Jag lider med Vettel och lider för F1. Det är tråkigt att den enda känsla man har med sig efter helgen är besvikelse över att loppet inte får avgöras på banan utan av domarna. Det är som du säger, Hamilton har alltid haft gräddfil hos domarna och hade situationen varit omvänd hade nog inte Hamilton straffats. Kul att Vettel bytte plats på skylten framför Hamiltons bil
/Anders

skriven
#4: Kalle

Vilken jäkla kille Vettel är. Har alltid gillat han men nu steg han ännu fler snäpp i mina ögon! Han gjorde allting rätt i kval och race, för att inte tala om hur han hanterade allt efter målgången. Tydligare protest kan man nog inte ha gjort.

Jag ställer mig väldigt undrande till varför man tog beslutet att ge han 5 sekunder under racets gång istället för efter, varför han nu ens skulle fått straffet. En racerbil med slicks är ingen lek att hantera när man varit av banan.

Tycker det är märkligt hur Hamilton ända sen debutåren 07-08 tycks haft en stor fördel hos domarna.

skriven
#5: Anonym

Problemet är att det är nya regler sedan 2017 Ang detta så Monaco 2016 funkar inte. Där.gnöllde man på det Han gjorde och skrev om reglerna till 2017. Bättre att kolla på Max va Kimi i Japan 2018 där Mac var utanför banan, körde in igen och tryckte till Kimi. 5 sek straff.

skriven
#6: Karl

Har följt F1 sedan det första racet på Anderstorp - alltid varit fascinerad av strategi mm - men nu får det nog vara slut - vilken j .... la pajas cirkus detta har blivit - jo jag förstår att de pengar som är involverade i denna serie styr mycket - men att en del av dessa pengar går till att rekrytera komplett värdelösa, okunniga, aldrig har kört ens en ”radiobil” skall sitta och avgöra vad som sker på ”banan” naturligtvis finns det regler som skall följas ... men det måste väl för f ... vara någon sans i vad man avgör ... heja Vettel ...

skriven
#7: Anonym

ANONYMUS
Man kan bara instämma i kritiken. Nu lyckades de sopa undan den sista lilla chansen att skapa lite spänning i cirkusen.Dessutom såg de ju till att förstöra allt vad spänning inför slutspurten i loppet heter. Det var ju faktiskt en härlig fight genom hela loppet för en gångs skull fram till att straffet utdelades.

skriven
#8: ThomasF

Shomsky tycker ”domarna”dömde rätt.😁Bra skrivning som vanligt Brandon.Nu behövs denhär bloggen mer än någonsin känns det som när tyckandet blir mer än racingen på många ställen.

skriven
#9: Peter

Discopojken var den första att skrika på radion att Vettel hade på ett osäkert sätt tagit sig upp på banan igen ..
Har tröttnat på F1 nu ,vi får se om jag kommer att se något mera i år .
Kommer ändå att läsa bloggen .
Tack Brandon

skriven
#10: Johan

Hej
Håller inte med om att Vettel är oskyldig Hamilton stressade honom till ett misstag och kan tycka att är du av banan för att du inte klara kurvan så.
Är inte något fann av Hamilton lika lite Vettel som ändå har växt lite i mina ögon dom sista åren. Hur vida Vettel körde lite extra åt sidan när han kom in på banan kan jag inte säga men han visste mycket väl att Hamilton skulle komma där och tittar man noga så gör han en liten korrigering åt höger.
Tack för en bra blogg

skriven
#11: Hulinder

Helt och hållet Vettels misstag att köra av banan, han blev stressad av Hamilton som inte gjorde något fel alls! Hur domarna dömt i tidigare lopp är orelevant för det går inte att påverka! För övrigt så roligt att Ferrari var med där uppe, synd att Bottas inte hade en bra helg men sådant händer! Han kommer igen,var så säker!

skriven
#12: T

Har inte koll på det men om reglerna ändrades 2017 var det ju korrekt efter regelboken, hur tråkigt det än är.......
Vet faktiskt inte vad jag skall säga om årets F1, får ingen riktig feeling. Tycker dock att det är jävligt tråkigt att både Leclerc och Bottas verkar ha blivit nedprioriterade i sina stall. Just nu saknar jag mer några riktigt fina hojavsnitt på din blogg mer än F1, det säger kanske något....hur som helst du är den enda vettiga F1 bloggen Brandon....tack.
Tomi

skriven

Kommentera inlägget här :