WHAT´S NEXT?

 
Liberty Medias målsättning har varit att locka yngre publik  till F1, hur har dem lyckats med den uppgiften fram till dagens datum?
Tja, ärligt talat inget vidare, snittåldern för F1 fansen är 40 år, bara 14% av publiken är under 25 år och 17% är över 55 år, så frågan lyder: Vem dör ut först, F1 eller publiken?
 
I Finland vågar man fortfarande satsa på motorsporten som en livskraftig publikmagnet, Kymiring är till 80% klar vad det gäller bansträckningen, i slutet av sommaren ska den vara helt klar när Moto GP gänget kommer till Finland att testa på banan, från 2020 och fyra år framåt kör man Moto GP på Kymiring.  Så, finns det en realistisk chans att även F1 landar i Finland och Kymiring inom några år?  Absolut, det kan bli verklighet redan till 2021, banan kommer att ha den högsta klassificeringen från FIA, dem ansvariga inom F1 cirkusen säger sig vara redo att ta F1 till Finland och Kymiring när  allt är färdigbyggt, kan bli läge för Kimi att förlänga med Sauber ett år till för att kunna ta del av Finlands F1 GP.
 
Bottas vara eller icke vara i F1 har lyfts fram av diverse hobbyjournalister sedan hans mångåriga sponsor Wihuri hoppade av, ett avhopp som inte betyder något alls för Valtteris framtid i F1, han är en etablerad toppförare som inte behöver betala för sin sits i F1, och nya samarbetspartners som vill synas i F1 är redan på väg. För Valtteris  del vore Finlands F1 GP ur PR synpunkt en riktig fullträff, eftersom man skruvar ihop både Mercedes A serie och stadsjeepen GLC  hos Valmet Automotive i Uusikaupunki.  Just nu är det sisådär fyra  veckor kvar innan F1 testerna kör i gång i Barcelona, så Valtteri passar på att testa lite rally istället, det blir spännande att se hur han klarar sig i en WRC bil på snöiga skogsvägar.
 
Även Niko Kari blev av med sin huvudsponsor när Wihuri tackade för sig, men har hittat en ny finansiär i finansmannen Veikko Lesonen som tror på Niko, något som även jag gör, i rätt material är Kari en vinnare, i vilken serie och hos vilket stall han dyker upp i år är ännu så länge oklart, men F2 är inte en alltför vågad gissning.
 
Det har skrivits en hel del om Mick Schumacher, son till Michael som nu har tagits in i Ferraris juniorprogram och har Todt Jr som manager, många ser likheter mellan Mick och hans far prestandamässigt, jag för min del ser en "Stroll kopia" som inte kom någonvart innan han fick tillgång till överlägset material, sådan far sådan son. Det är namnet som intresserar F1 cirkusen ur PR synpunkt,dock kan bli ett magplask för Schumi Jr i F2 om Prema inte får fram en vinnarbil i år, ett berömd namn är ingen garanti för framgångar om materialet och föraren inte håller måttet.
 
Apropå vintertester, det finns en hel del varianter av det, snökedjor i en slalombacke fungerar det med, om aerodynamiken gör det låter jag vara osagt när typisk RBR rake lyser med sin frånvaro.
 
Dagens grid girls övar catwalk inför det som komma skall, dock ej i F1 utan i MotoGP.
 
Amen,..må rattmuffen vara med er.          
 
 
       
 
 
     
 
 
        
 
 
      

Kommentarer :

#1: Genc

Hoppas att ett F1 race i Finland blir av tycker det är en glädjande att finnarna äntligen får ett F1 race som jag länge har velat nu har min önskan gott i uppfulelse hoppas att det går också bra för Kimi och Bottas i framtiden ha det bra Genc

skriven
#2: Marcus

F1 i Finland hade varit något att se fram emot. Jag antar att detta inte är en Tilke bana så den kanske t.o.m är roliga att se på tv?

F1 behöver förändras en hel del för att det ska tilltala den yngre publiken. De skulle kunna börja med att slopa en del löjliga straffregler för att göra det enklare att följa.

Svar: Nej, ingen Tilke bana, utan det är den brittiska Apex Circuit Design som ligger bakom Kymiring, 18 kurvor, 9 höger och 9 vänster, höjdskillnaden över ett varv är 20 meter, tre kurvor har 10% lutning för att man ska kunna ligga riktig nära genom kurvan för ett omkörningsförsök. Banan är 4,6 kilometer lång, 12 meter bred förutom målrakan som är 15 meter bred,.kan bli riktigt bra racing på Kymiring med andra ord.

Apropå straffsystemet, håller med dig, en fullständigt löjeväckande grej som gör ingen glad. Ha det Marcus.
Brandon Lee

skriven
#3: Classe P

På tal om att locka publik, såg ett onboard-klipp på Formula E. Vilket bedrövligt ljud (eller snarare brist på). Kul att du håller igång bloggandet även nu under off season :)

Svar: FE är ett dåligt skämt, är den framtiden för racing vill jag inte ha något med framtiden att göra;-) Ha det fint Classe.
Brandon Lee

skriven
#4: Börje

Jag hoppas också på ett F1 race i Finland och kommer med stor sannolikhet att besöka Kymiring för att se MotoGP.
Förövrigt så heter Uusikaupunki Nystad på svenska. :)

Svar: Självklart ska man kika både MotoGP och F1 om tillfället yppar sig,..vad heter Uusikaupunki/Nystad på ryska,.Putingrad?,..;-)
Brandon Lee

skriven
#5: jesin.blogg.se

Kul att du gillar min blogg

skriven
#6: Genno

Början på banan påminner om Suzuka. Ska bli kul att se MotoGP live

skriven
#7: Flying finns

Satan i gatan...Tänk om det händer Suomi Grand Prix.
Då ses vi alla där va???

skriven
#8: Nico

Tjena BL,

Hoppas att jul och nyår har passerat i flytande form och att allt är prima.
Tänkte på det du skrev förut om ditt vara eller icke vara på bloggfronten. Om det ser ut att bli Mercedes-dominans igen så överväger du att strunta i att skriva bloggen. Jag är lite likadan vad det gäller att kolla på det hela. Jag tillhör dock den skara som kan se en tjusning i de andra fighterna på banan... så länge de visas i TV. Nu läste jag att F1 Pro Tv kommer till bl a norra europa. Så bye bye krassliga streamingtjänster! Viasat och tröttmössorna Janne/Eje/Rydell har jag givit upp på för länge sedan - och Viasat har fått klara sig utan mina slantar i 1½ år nu. Betalar hellre direkt till källan s a s.
Liberty media då... dom känner suget efter ett till GP i Kina påstår dom? Jag antar att dom menar att det är massa Kineskiska affärsmän som ringer och lobbar hos dom. För hela skaran med fans "som dom lyssnar på" tjatar om några obskyra banor som heter Imola och Zandvoort osv. Men det är tydligen Kina vi vill ha? ffs… Man förstår ju businessen i det hela. Men Det är ju som snacket om både Miami-racet och Las Vegas. Jag har alltid tyckt att det där "European GP" är kass när dom t ex har kört Barcelona OCH Valencia, eller Hockenheim OCH Nürnburgring. Ett GP per land för sjutton!

Vidare är jag djupt bekymrad. Säg att Kimi/Vettel/Hamilton kör 3 år till. Fine, då har alla haft riktigt bra karriärer oavsett vad man tycker om förarna. Men sen då... vilka "stjärnor" ska ta över? De två förare som drillas för uppgiften just nu är väl Charles och Max. Men sen verkar det bli ett tomrum! Jag har som du vet nämnt Ocon i positiva ordalag nu och då. Han kom in bra i F1 och levererade längsta streaken någonsin med målgångar. Sedan klantande han runt lite. men jag tyckte att han snyggt och obekymrat tog rygg på Perez, till synes utan större bekymmer och det kändes som att han låg där och bidade sin tid. Sen kom Stroll och köpte hela kalaset och bromsade en duktig förares utveckling. Undrar om inte Ocon står som tilltänkt reserv när Kubica börjar svaja.

Anfäkta och anamma, Rock Star damerna äro fagra!

Lev väl!

Svar: Det är svårt att hitta inspiration att skriva om F1 om ett stall dominerar under hela säsongen, det blir liksom ingenting att skriva om, jag hoppas verkligen att så inte blir fallet i år. Huruvida F1 Pro TV verkligen kommer till norra Europa återstår att se, Viasat har jag aldrig brytt mig om, det finns bättre alternativ med kunniga kommentatörer.
Liberty Media är Bernie upphöjd till tio, deras problem är att de vill amerikanisera F1, något som inte kommer att funka, ingen utanför USA är intresserad av USA style bakgårdsracing, eller ja, kanske några svenskar nu när Felix och Mackan kör där borta, det amerikanska konceptet fungerar bara i Amerika.


Jag har en känsla av, att F1 kommer att tyna bort sakta men säkert när de stora profilerna försvinner, pojkar som Charles och Max lockar bara publik från sina hemländer, ute i den stora världen är de helt anonyma. Fallet Ocon är lite märklig, han borde köra för Renault tillsammans med Ricciardo, för mig är det en gåta varför Renault håller fast vid Hulken som aldrig kommer att bli en riktig toppförare, något som Ocon mycket väl skulle kunna bli. Ha det bra Nico.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :