SOCHI SHASHLIK

 
1         Bottas
2         Hamilton
3         Vettel
4         Räikkönen
5         Magnussen
6         Ocon
7         Leclerc
8         Perez
9         Grosjean
10       Ericsson
11       Sainz
12       Hulkenberg
13       Sirotkin
14       Vandoorne
15       Stroll
16       Alonso
17       Ricciardo
18      Gasly
19      Hartley
20      Verstappen
 
Tabellen här ovan visar startordningen efter diverse straffpåföljder och taktiska manövrar på däcksidan inför morgondagens race i Sochi. En del valde att avbryta kvalet på grund av byte av komponenter som ledde till en nedflyttning i startfältet, andra valde att avbryta kvalet av taktiska skäl för kunna fritt välja med vilka däck de kommer att starta racet, 2018 års F1 i ett nötskal, minimalt med racing, maximalt med paragrafrytteri och taktisk rävspel,. slutsatsen,. ett nytt världsrekord i kategorin att försöka tråka ihjäl publiken redan under kvalet,.bra jobbat FIA.
 
Ett felfri varv gav Bottas pole inför morgondagens race, och därmed även en bra chans att ta årets första vinst om nu inte Toto&co vill annat. Hamilton överkörde brutalt under kvalvarvets första tredjedel i sitt sista försök, och hade inget grepp kvar i det andra, så han avbröt varvet, och passade på istället att agera bromskloss framför Kimi och lyckades därmed sabotera sista kvalvarvet för Iceman.
 
Vettel hade inget svar till Mercedes duons tempo, hans enda chans att vinna i morgon är att ta dem båda redan i starten, något som kan sluta med tårar med tanke på hur ofta Vettel gör ödesdigra felbedömningar i racesituationer.
 
Magnussen gjorde ett starkt kval och startar från tredje ledet  tillsammans med  Ocon, fjärde ledet består av Leclerc och Perez som fick se sig slagen av sin stallkompis, Grosjean fick stryk av Kevin och startar från nionde rutan, den sista platsen i kval tre togs av Ericsson, som inte den här gången heller hittade farten att slå Leclerc. Marcus kvalvarv är tok för ojämna, han klarar inte alls att ta ut max ur bilens kapacitet på samma sätt som Leclerc gör, han tappar för mycket fart in i och genom kurvor och får därmed ingen fart med sig ut ur kurvor, kan vara läge att fundera om det är så lyckad att bromsa så brutalt hård innan man styr in.
 
Från sjätte ledet startar två Renault taktiker, både Sainz och Hulkenberg avbröt kvalet för att kunna välja med vilka däck de startar i racet. Sirotkin slog Stroll och  Vandoorne startar för en gångs skull före Alonso på grund av, att spanjoren flyttades ner några steg. De två sista leden bemannas av Red Bull gänget, där samtliga straffades för komponentbyten och avbröt kvalet i ett tidigt skede, FIAs fullständigt idiotiska regler har tagit ett skamgrepp även på kvalet, vars underhållningsvärde har mer eller mindre kollapsat på grund av all straffhysteri och taktisk rävspel.
 
Morgondagens race lär inte det heller bli någon höjdare ur underhållningssynpunkt, följa John i början av racet i syfte att spara på däck, bränsle och PU, ett depåstopp och sedan en repris av att spara på däck, bränsle och PU med varvtider som ligger tio sekunder från kvalvarvet, korv med bröd racing, eller eftersom man kör i Ryssland, Sochi Shashlik, kebab utan krydda.
 
Det om pajaseriet i Sochi, Felix Rosenqvist  lämnar Formel Elvisp, och kör Indy Car nästa år hos Chip Ganassi där han blir stallkompis med den femfaldige Indy Car mästaren Scott Dixon, bra jobbat av Lill Lövis att få in Felix i Indy Car, Felix om någon förtjänar en plats i ett toppstall,Felix gör den goda godare,38 åringen från Nya Zeeland får se upp med Felix som är snabb i allt som rullar på fyra hjul.
 
Dagens grid girl är inte rädd att skita ner sig med lite oljestänk, dock föredrar hon att meka i Moto GP.
 
Amen,..må F1 kebab utan krydda vara med er.      
 
         
 
       

Kommentarer :

#1: Rickard Smedberg

Har följt F1 i nästan 30år och detta kan vara det absolut
tråkigaste kvalet nånsin! Hur ska dom kunna locka
nya tittare när till och med kvalen är händelselösa?
Ha det gött i höstmörkret!

Svar: Liberty media lär inte gilla all rävspel som pågår i F1, det är inte lätt att sälja en produkt vars underhållningsvärde ständigt sjunker. Ha det Rickard.
Brandon Lee

skriven
#2: Calle bergström

ja du hon får gärna kolla trycket på mig,en ljuspunkt efter ett ett kval som va lika mycket ett kval för oss att genomlida.Hoppas att racet imorgon blir bättre än kvalet.Kul att Felix äntligen får en chans att visa upp sig för en större publik.

Svar: Om hon skulle kolla trycket hos dig så skulle du hamna på akuten med hjärtflimmer;-) Simma lugnt Calle.
Brandon Lee

skriven
#3: Peppsi

Jävla skit formel 1, vad säger vadslagnings byråer om sånt där? Uppgjorda matcher i andra sporter ger otroliga böter om det är uppgjort i förväg, varför får det förekomma i F1?
Annars suverän blogg, följer hela tiden vad du skriver, sämre på att kommentera dock. Ha det gött!

Svar: F1 är inte sport, utan underhållning vars målsättning är att fylla ägarnas sparbössa med många sköna slantar.
Brandon Lee

skriven
#4: Corina

Läcker brud.

Svar: Absolut;-)
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :