PISTONHEAD FLAT TIRE

 
Egentligen  har jag inte tid att blogga, semester är semester, men några rader om kvalet i Monaco...
 
1         Ricciardo
2         Vettel
3         Hamilton
4         Räikkönen
5         Bottas
6         Ocon
7         Alonso
8         Sainz
9         Perez
10       Gasly
11       Hulkenberg
12       Vandoorne
13       Sirotkin
14       Leclerc
15       Hartley
16       Ericsson
17       Stroll
18       Grosjean
19       Magnussen
20       Verstappen
 
Grosjean kvalade som 15, men har tre platsers nedflyttning från Barcelona, Verstappen skrotade under träning tre och missade kvalet helt.
 
Att Ricciardo startar från pole kom inte som någon överraskning, RBRs bil skapar mest downforce av samtliga, något som ger en klar fördel på en långsam stadsbana, tar han starten blir resten av racet en transportsträcka till målflaggan.  Vettel var inte långt efter, och lär satsa allt och lite till för att ta Ricciardo i starten, något som kan sluta med tårar, och ge Hamilton chansen att öka sitt försprång i förar VM. 
 
Kimis fart räckte inte till i kval tre, och Bottas har aldrig trivts något vidare på Monacos gator trots det att han bor där. Ocon kvalade ut Perez, Alonso gjorde det samma med Vandoorne, Sainz slog Hulkenberg och Gasly tvålade till Hartley.  Sirotkin gjorde en bra insats i en dålig Williams med sin 13 ruta, Leclerc kvalade åter igen ut Ericsson, och Stroll hör inte hemma i F1. Magnussen lär inte vara nöjd med sin 19 startruta, och Verstappen,..ja, han gjorde det igen, klantade till det alldeles på egen hand, och hamnade i räcket. Men, så länge Heineken är F ettans huvudsponsor sitter han säkert hos RBR, skulle det handla om någon annan förare hos de mindre stallen, så skulle spekulativa rykten om en ersättare redan vara igång, ett lämpligt straff från stallets sida kunde vara att låta Verstappen byta plats med Gasly.
 
Morgondagens race för topp tio handlar i första hand om att stanna ute så länge som möjligt med hypersoft, några varv extra kan innebära några platser upp i rangordningen på banan efter depåstoppet, ett säkerhetsbil ingripande kan innebära en gratischans för någon som råkar vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt, eller en djupdykning för den som leder racet.
 
Så, kommer Ricciardo att ta en klunk fotsvett stinkande champagne, eller blir det åter igen krokodiltårar för mannen från down under?
 
Kommer Verstappen skrota igen imorgon eller kommer han köra upp sig till en poängplats?
 
Om det blir det förstnämnda, så är det uteslutet med Heineken för Max, utan då får han nöja sig med en burk Pistonhead Flat Tire, alla skrotnissarnas favorit öl.
 
 
Dagens grid girls kommer med dagens solarplexus under säkerhetsbältet, gör tjejerna reklam för: A= glass, eller B= motorolja?
 
Amen,..må summer wine vara med er.           
 
   
 
 
      
 
    

Kommentarer :

#1: Calle bergström

tyvärr tror jag att det är motorolja,för övrigt tycker jag det är lika trevligt varje gång att läsa dina betraktelser även om jag inte riktigt håller med dig alla gånger.Se till att njuta av
semestern så du pallar att fortsätta.

Svar: Japp, ungersk sådant,.men trevliga brudar. Man ska inte hålla med om allt, gör man det finns det inget att diskutera om, eller hur? Jag lyckades pricka helt rätt vädersmässigt för en gångs skull och njuter av det för fulla muggar;-) Ha det Calle.
Brandon Lee

skriven
#2: Peter

men men skulle vi inte få se några töser i starten ?

Svar: Nä, de bara springer runt och tar bilder istället,..det fanns även några killar där. Ha det Peter.
Brandon Lee

skriven
#3: Flying finn

Snyggt jobbat av Daniel idag...

Svar: Absolut,.och även racet gick galant.
Brandon Lee

skriven
#4: Anonym

ANONYMUS
Det svenska hjärtat klappar,(även om det visst lär finnas någon finsk droppe blod i artärerna).Var det inte så att Mackan var på ett bra sista kvalvarv men fick avbryta p.g.a.gulflagg och att det dessutom var Leclerc som orsakade den med en avåkning.

Svar: Han var på ett bra varv, men jag tvivlar på att det skulle ha räckt att ta sig förbi Leclerc.
Brandon Lee

skriven
#5: Tomi

Herregud,det tråkigaste f1 lopp jag sett i hela mitt liv,,,,inför åtminstone tankning igen,,,

Svar: Vore inte helt fel med tankning igen.
Brandon Lee

skriven
#6: ThomasF

Tack för att du skriver BL.Ser loppen i telefonen numer och jag känner att det räcker konstigt nog?Jag tror jag vill va mer europé en svensk ibland av nån anledning?Kan man införa Finska som EUs nya huvudspråk?Mkt jobb o väldigt varmt här nu,det är nog det som är problemet.//Thomas

Svar: Telefonen räcker för det mesta nuförtiden, men det är kul att se race på live på riktiga banor som Silverstone eller Spa, vi blir väl mer européer för varje dag som går nu när man kan röra sig fritt var man vill,och jobba var man vill.
Finska vore perfekt som EUs nya huvudspråk, få som begriper det så det skulle vara lätt att klubba genom snabba beslut utan utredningar som tar åratal.


Man ska aldrig klaga på värmen, det dröjer inte länge innan det är dags för dig att ställa av hojen igen, att dra på dig långkallingar;-),..ride on Thomas.
Brandon Lee

skriven
#7: Marcus

Det är som Kimi säger att man vet hur det kommer att sluta efter första kurvan. Trist.


Svar: Tja, det är ju inte direkt spännande, Alonso tyckte att det var den tråkigaste racet någonsin han har varit med om.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :