TOO MUCH IS NEVER ENOUGH

 
Diskussionen om vem bär skulden för kraschfesten i Singapore fortsätter på sina håll, liksom huruvida det borde ha delats ut någon form av bestraffningar för de inblandade, jag personligen ser det inträffade som en raceincident på grund av bristande omdöme hos vissa förare, inte som en avsiktlig handling i syfte att ta ut någon ur racet, alla klarade sig oskadda ur situationen, så enligt min åsikt gjorde FIAs domarkår rätt i att inte dela ut några bestraffningar alls.
 
Vådliga krascher i Singapore är inget nytt, Schumacher var inblandat i en sådant för några år sedan, dock har F1 bilarna numera så välutvecklad säkerhetskonstruktion att förarna klarar sig oskadda ur svåra krascher.
 
 
För några veckor sedan avled David Ferrer på Zandvoort i ett race i FIAs historisk racing serie för gamla F1 bilar, hans March 701 från 70 talet demolerades helt i en avåkning, som i en modern F1 bil inte alls hade inneburit samma förödande konsekvenser för förarens del, så med andra ord,allt var inte bättre förr, vila i frid David.
 
 
 
 
 
 
 
Förarana på bilderna här ovan är samtliga inblandade i i jakten på en F1 sits hos Sauber eller Williams till nästa år, och har lite olika referenser som utgångspunkt, några anses vara stora talanger, några andra renodlade betalförare, några ingår i ungdomssatsningar hos toppstallen osv, vilka anses höra hemma i en viss grupp beror på vem man frågar.
 
Etersom det kortsiktigt handlar om just 2018 års sitsar, så är nog inte till exempel Williams villig att skriva ett fleraårs kontrakt med någon av de inblandade med tanke på vilka förare blir tillgängliga 2019, samma gäller för förarnas del som vill avvakta och se om de kan få en sits hos ett toppstall 2019.  Bottas är nog fortfarande sugen på en Ferrari styrning liksom Perez, därav att båda skrev på bara för ett år, Renault i sin tur är fortfarande sugen på att knyta till sig Ricciardo 2019, därav att Sainz bara fick ett år som en utlånad förare från Red Bull osv.
 
Leclerc är given som en Sauber pilot, däremot tror jag inte att Giovinazzi är det, utan det är nog Marcus som tar den andra sitsen hos Sauber.  Marcus skulle nog heller hamna hos Williams, men även Palmer har en tjock plånbok med sig, om det hela skulle avgöras på enbart finansiella grunder.  Di Resta saknar pengar och är inte heller något toppnamn som förare, något som Kubica är, dock saknar även han en ekonomisk uppbackning, men har fått Nico Rosberg som har goda kontakter med Williams som en manager, och ett löfte om testkörning med en 2014 hybrid bil  som simulerar årets down force nivåer.  
 
Massa har sagt att han vill bli kvar hos Williams, men bara om de verkligen vill ha kvar honom på merit, jag tror att Massa har gjort sitt i F1, och blir ersatt med Kubica som har det högsta PR värdet för Martini av samtliga inblandade förare, dock lär det i så fall handla om ett ettårs kontrakt med vissa klausuler med tanke på hans hälsostatus.
 
Hos Toro Rosso blir en sits ledig när Sainz lämnar stallet, något som bör innebära att Gasly äntligen får sin chans att  visa vad han kan, Kvyat lär bli kvar av marknads relaterade skäl även om jag anser att ryssen inte hör hemma i F1.
 
Det om F1, jag har pysslat med lite testverksamhet idag på en mindre bana en bit från L.A, Amber och jag fraktade " too much is never enough" besten till banan tidigt imorse i en skåpbil, och snurrade runt lite. Hon är kul att betrakta på en hoj, en liten tjej på en stor elak hoj som försöker ta livet av en,men hon är en duktig hojåkare och helt orädd, uppvuxen i en motorsport familj som sig bör med allt vad det innebär.
 
Hur var hojen då? Ok, ramen är förlängd med 55 mm, hojen har bla kolfiber sving och en turbospis som tar andan ur en, det det är kul med wheelies i 200+ när man är på lekhumör, dock ska man ha respekt för besten, annars tar den ett skamgrepp om ens cojones på ett sätt som slutar med ett sjukjhus vistelse.  Ja ja, klockan tickar, nog med nattsudd för den här gången, jag hör av mig igen när jag har läge för det.
 
Dagens grid girl kommer med asiatiska vibbar när F ettan rör  på sig på hennes bredgrader, vackert så på många olika sätt.
 
Amen,.må asiatiska vibbar vara med er.        
 
       
 
     

Kommentarer :

#1: Anonym

Mmm

skriven
#2: Classe P

Tragiskt värre när det går snett i historisk racing. Det måste dock vara otroligt häftigt att få ratta sådana gamla klenoder.

Många som vill åt Williams sits. De hade ju en väldigt bra säsong 2014, men sedan dess har det sakta gått "utför". Det blir väl så när de inte har de riktiga resurserna (och förarna) att mäta sig med de största stallen.

skriven
#3: Rickard Smedberg

Jag tror att Marcus med sitt finansiella stöd blir kvar i Sauber
och han får nog Leclerc bredvid sig. När det gäller Williams
så känns Kubica som det rätta valet, Massa har allaredan
lagt F1-hjälmen på hyllan en gång så han var väl en nödlösning
för denna säsongen när Bottas försvann känns det som.

skriven
#4: Marcus

Råkade hamna på Ericssons Instagram och vissa kommentarer är antingen om att han är en betalförare som inte har något i F1 att göra, eller så är det hans fans som tror han ska få en bättre styrning.

Visst är han en betalförare men vem skulle tacka nej till att köra i F1, om man nu kan köra? Vet inte om han stärkt svenska förares chanser till F1 men han har iaf visat att det går och det ska han ha kredd för.

skriven
#5: Tomi

Hur kan det komma sig att Kubica är med om en plats,bara för ett tag sedan var han helt utesluten p g a sin skada?
Bygger de en specialbil till honom, om det är så är det ju märkligt om det skulle vara tillåtet,,,,,
Ha det

skriven
#6: Anonym

Anonymus
Man får försöka se det positiva i startkraschen.Förmodligen så hade väl Kimi vunnit starten.Han kom ju farande som en raket.(Inte Nordkoreansk).När det nu blev som det blev så slapp vi ju i varje fall reta oss på stallorder ifrån Ferrari.

skriven
#7: zenkert

Mmmm . . . En härlig GG som ger perspektiv på begreppet.
5 Samuraj-svärd och årets GG-höjdpunkt hittills Brandon.

Ciao

skriven

Kommentera inlägget här :