MARANELLO MAYHEM

 
1           Hamilton
2           Ricciardo
3           Bottas
4           Sainz
5           Perez
6           Palmer
7           Vandoorne
8           Stroll
9           Grosjean
10         Ocon
11         Massa
12         Wehrlein
 
             Magnussen, Hulkenberg, Ericsson, Kvyat, Alonso, Vettel, Verstappen och Räikkönen bröt racet 
             av olika anledningar.
 
 
 
Maranello Mayhem i Singapore är redan en klassiker signerad av dirigenten Vettel, och hans soprano Verstappen, dubbel W duon som helt saknar förmågan att förutse och läsa av racesituationer i förväg, och agera därefter, båda två har varit inblandade i liknande situationer ett antal gånger, en del lär sig aldrig, och tycks använda huvudet enbart som en prydnad där man kan  hänga upp hjälmen.
 
Hamilton tackade och tog för sig, Ricciardo missade starten och undvek därmed bli inblandad i skrotrallyt, Bottas fick upp farten när banan torkade, men fick en jobbig resa fram till målflaggan när hans vätskeförsörjning inte fungerade, man tappar ju ett antal liter vätska i Singapore.
 
Sainz och Perez tog sin chans när toppförarna försvann ur leken, Palmer förstärkte sina aktier i kampen om en F1 sits inför 2018 med sin sjätte plats, Vandoorne blev poängräddaren åt McLaren när Alonso tvingades bryta med en skadad bil, de tre sista poängplatserna togs av Stroll, Grosjean och Ocon.
 
Bottas blev den enda nordbon som tog målflaggan, Kimi fick betala priset för Vettels hjärnsläpp, KMAG som gjorde några fina omkörningar fick bryta med tekniska bekymmer, och Ericsson satte sin Sauber i muren andra gången under racehelgen, något som inte direkt ökar hans möjligheter att bli kvar i F1, Marcus står och faller med sina finansiärer, och hans bästa och enda chans att ha en sits i F1 även nästa år finns nog hos Sauber.
 
Det var lite kort om F1, nu är det dags för mig att sova, jag hör av mig om några dagar i mån om tid och lust.
 
Dagens grid girls i rollen som Weather girls skickar en hälsning till den dynamiska dubbel W duon, använd huvudet och bromsarna på en regnhalkig  bana så har ni en större chans att skrapa ihop några poäng.
 
Amen,..må bromsspåret vara med Lewis, som släppte en brakare som fick Bottas att skratta.   
 
         

Kommentarer :

#1: Patrik Jansson

Hej
Ja det är ju så att Vettel får nog stå med dumstruten denna gång ironiskt att det är Verstappen som är ihop med Räikönen igen :(! Blir nog Mercedes som kammar hem båda titlarna i år igen! Stackars alonso kom ju iklämm där med efter en bra start litet synd men sånt händer. Ironiskt nog tycker jag dessutom att det skulle va kul om Ferarri inte får nån titel i år då deras korkade beslut i tidigare race kostat Kimi massor med Poäng :) som dom behövt men det är ju så dom jobbar !!
Ha det

skriven
#2: anders jacobsson

Grattis Hamilton till VM titeln!
Vettels försök att vara först in i kurvan var ju en handling i ren desperation! Verstappen brukar ju kunna ställa till det men denna gång har jag svårt att ge honom skulden. Och Kimis otur fortsätter.

skriven
#3: Marcus

Såg inte loppet men lika bra var väl det. Fattar inte vad Vettel håller på med. Allt han behövde göra var att komma före Hamilton men istället kastade han bort allt bara för att han ville vara först. Att inte ens tänka på Kimi eller teamet är så egotrippat fast inte överraskande.

skriven
#4: Magnus Blomqvist

Så mycket har redan skrivits och sagts att det nästan är dumt att komma med ännu mera åsikter. Därför har jag istället en fråga. Vem är ansvarig för strategin inom teamet egentligen? För det här var ju en no-brainer. Varför hade inte Kimi fått strikta order om att det var Lewis som skulle stoppas? Vad hade det gjort för skillnad egentligen mellan en andra eller fjärdeplats? Och vem hade glömt att tala om för Vettel att loppet inte avgjordes efter första kurvan utan att racet var på 61 varv? Han hade haft gott om tid att ta sig förbi Verstappen även om han fått släppa i första kurvan. Ja jag vet det där med hornen som växer ut genom hjälmen men nu är det ju en VM titel på spel. Herregud. Grattis till Lewis iallafall. Och grattis till mr.Palmer. Kan vara en styrning som ger honom platsen i Williams. Det är min gissning. Ha det gott. Magnus

skriven
#5: Elin

Jag tänkte innan att detta kommer inte bli bra, för Hamilton kommer tappa många poäng om VM-titeln.
Sen gick det några sekunder så hade det ändrats.... MEN, det kan vända snabbt. Kan lika gärna vara Vettel som har turen på sin sida nästa race.
Stackars Bottas, kan inte ha varit några roliga 2h...

skriven
#6: 1014johansson

Tittar man på reprisen från kimis bil så hade det varit fullt möjligt för kimi att ta dig förbi även vettel om den sist nämnde bara hade hållt sig i sitt spår

skriven
#7: zenkert

Afton . . .

Nog var det väl 2 förare i röda bilar som FUCKADE UP.
ELLER?
Mad Max hade inget med saken att göra denna gången.
Han åkte på en Ferrari Dubbelmacka.

Själv lägger det mesta av skulden på Herr Vettel.
Men va fan, dom var ju sååå kåta alla 3 på att
vara först in i första kurvan.
Kanske glömt Rule Number ONE.
To Win a Race, First you have to Finish...
Eller som man försöker pränta in i huvudet på alla nybörjare.
- Inget Race vinns i första kurvan.

Ganska underhållande, hela startkaramboulaget, tycker jag.

Jag söker skydd mot nederbörd hos den GG som har mest skyl att erbjuda.
Daman längst till höger. I övrigt tilltalar hon inte mig.
Men hon är ju en WheaterTech.
Så jag kryper in där under tills det slutat regna.
Sen bjuder jag Babe nr 2 från vänster på en Blöt Helg.

Ciao

skriven
#8: zenkert

Citerar

Det var lite kort om F1, nu är det dags för mig att sova, jag hör av mig om några dagar i mån om tid och lust.

Slut Citat

Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo.
Han är inte farlig, bara man är varlig.
Ha-ha-ha-ha-ha-ha - Big smile.

Sov så Gott BL.

Ciao

skriven
#9: BomanP

jag kan inte förstå hur dom får det till att Kimi skulle vara en del i detta, håller med Webber, Kimi är det största offret här, Vettel stänger dörren, Verstappen väjer olyckligt in i Kimi!

Blomqvist och Elgh ropar i kapp hur idiotisk Kimi var, vilka muppar, nå dom ändra sig efter en minut men endå

skriven
#10: Janne

Räkan körde rakt hela tiden, Max svängde först till höger, sen när han upptäckte Kimi styr han tillbaks och lägger sitt framhjul framför Kimis samtidigt styr V mot Max.
Jag har kört filmen ruta för ruta och jag bedömer det som att Max är inte så oskyldig som alla hävdar.
Han hade redan sitt framhjul framför kimis bakdäck när det fortfarande var bra med plats till V sen när V kom närmare ser det ut att det är Vettels fel, men när det smäller är det bra med avstånd till Max.
Max har gjort flera dåliga beslut i starterna i år. Han måste lära sig att loppet är mer än starten.
Förjävla synd om Kimi.

skriven
#11: Anonym

Anonymus
Det finns gott om tolkningar efter vad jag har förstått.Här kommer en till.Vettel var kanske lite väl het på gröten,men vad som sedan hände tycker jag utvecklades till en "Race-incident".När det finns så många olika uppfattningar efter att man studerat startögonblicket på repriser, så kan man ju undra om man kan begära att de inblandade borde tagit ett bättre beslut.Hela scenariot utspelade sig ju inom loppet av kanske 2 sekunder och med 3 inblandade,hur ska man då hinna analysera vad som ska ske och utifrån detta ta ett perfekt beslut?Nej,i det läget så är det nog bara reptilhjärnan som styr.Förr i tiden så använde man blinkers och tutade i god tid innan man bytte fil och påbörjade en omkörning.Då kunde den som skulle bli omkörd sänka farten och gå åt sidan, vilket underlättade för den omkörande bilisten.Kanske något att fundera på inom racingen.

skriven
#12: Svenn

Varken Vettel eller Verstappen verkar klara samspel med andra på banan. Synd att de inte klarar av att lösa det utan att oskyldiga ska drabbas. Trist race i Singapore på många sätt.

skriven

Kommentera inlägget här :