BAKU LULLABY

 
WELL DONE BAKU?  Nja, inte direkt, ett race där man enbart kan köra om i slutet av rakan med hjälp av DRS blir inte bättre för att det går fort i slutet av rakan, jag såg inte racet i direktsändning, utan snabbspolade framåt en inspelning för att slippa somna under den mest monotona delen av racet.
 
1   Rosberg           Mercedes
2  Vettel                Ferrari
3  Perez                FI
4  Räikkönen       Ferrari
5  Hamilton         Mercedes
6  Bottas             Williams
7  Ricciardo        RBR
8  Verstappen    RBR
9  Hulkenberg    FI
10Massa             Williams
11Button            McLaren
12Nasr               Sauber
13Grosjean       Haas F1
14Magnussen  Renault
15Palmer          Renault
16Gutierrez      Haas F1
17Ericsson      Sauber
18Haryanto     Manor
19Alonso        McLaren
20Wehrlein     Manor
21Sainz          TR
22Kvyat         TR
 
 
 
En som definitivt inte var nöjd efter racet var Kimi, som först straffades för att ha korsat den heliga vita linjen utan att på något sätt ha förtjänat på det, eller stört någon annans race på något sätt, ett fullständigt löjligt straff enligt både mig och Kimi själv, och sedan straffades av stallet i form av stallorder när han tvingades  att släppa förbi Vettel.  Ferrari kunde ha valt att låta Vettel bromsa Perez så att Kimi skulle ha kunnat skaffa sig ett tillräckligt försprång, men valde istället åter igen att offra Kimi för tyskens bästa, spagetti gubbarnas tyskvänlig strategi stinker härifrån och ända till Maranello, dock kan nästa säsong  bli riktigt intressant att följa med tanke på att den blir Kimis sista , och att han då kan fullständigt skita i alla stallorder. 
 
Nico fick en lugn resa i ensam majestät i täten, Vettel var inte ens nära någon gång under racet, Perez var stark som förväntad i en bil som är snabb rakt fram och har mycket mekanisk grepp, en bra kombination för stadsbanor.  Kimi släppte förbi Perez för att slippa nedflyttningen i efterhand, Hamilton tog femteplatsen före Bottas ,vars race förstördes av teamet redan under kvalet, när han två gånger i rad skickades till banan bara för att fastna i trafik.
 
Ricciardo var som förväntad ett lätt byte i slutet av rakan med sin svaga Renault PU liksom stallkompisen Verstappen, som dock lyckades ta sig förbi Hulkenberg vars supermjuka däck tog slut några varv innan målflaggan.  Den sista poängen gick till Massa som inte gjorde mycket väsen av sig, av övriga kan väl nämnas Nasr som hade en strak racehelg, något som man inte kan säga om Marcus, som var mer eller mindre vilse i pannkakan under hela racehelgen, det är bara att bita ihop och komma igen.
 
 
Det var mer än stötande att ta del av, hur FIA och Pirelli i samarbete hämtar order från Mercedes, att tillåta Hamilton byta ut vänster fram som han själv "flatspottade" när han låste bromsarna säger det mesta om hur det politiska spelet fungerar i F1, och vem som har den verkliga makten, det blir intressant att se om "fallet Hamilton" framöver kommer betraktas som ett prejudikat som visar vägen för samtliga liknande fall under racehelgen, eller om ett däcksbyte är en renodlad Mercedes privilegium.
Pirelli har under en längre tid med FIAs tysta medgivande anpassat sina däck efter Mercedes önskemål inklusive däcktrycket, som i Baku ökades till en sådan grad, att även Hamilton som kör för Mercedes påpekade att däcktrycket var så löjligt högt, att det inte längre hade med racing att göra, där av Ferraris dåliga pace under fria träning. När däcktrycket sänktes till en någorlunda normal nivå, så kunde även bilarna som är varsamma med däcken få upp däcktemperaturen inom fönstret, och därmed skapa en greppnivå värda namnet, dock lär Pirelli även framöver se till, att däcktrycket inte kommer att sänkas så mycket att någon ska kunna hota Mercedes, så Mercedes dominansen kommer förmodligen att fortsätta tack vare den dynamiska duon FIA& Pirelli.
 
 
Trägårdstomten har haft trivsamma dagar i Baku, han gillar ju diktatorer och mutor, Bernie gjorde gällande att USA (läs Texas, Austin, COTA) är i jämförelse med Baku en skithåla, ett uttalande som har väckt ilska over there, så Bernie bör nog hålla sig borta från Austin för att inte åka på en propp.
 
Så, vad blir det för betyg till Baku från BL? Tja, en skithåla som bör strykas från tävlingskalendern på en gång, racet var lika upphetsande att följa som när en sköldpadda sätter på en cykelhjälm, eller när Bernie blir påsatt av en diktator,.pop the pimp and ditch the bitch,..
,..dock skulle banan i Baku vara intressant att köra på med en hoj.
 
Amen,..må sköldpaddan Bernie hamna i ett shithole där han hör hemma.  
 
      
 

Kommentarer :

#1: 1014johansson

Det är det här vi pratar om Brandon, först är man förbryllad av hur långsamma Ferrari är på träningarna, sen läser man din blogg och få reda på det här med däcktrycket o Mercedes

skriven
#2: Claes Salem

Trist historia, tur att det finns grabbar som satsar i GP 2. Det var mer underhållande! Lägg ner !! //C

skriven
#3: Marcus

Det är löjligt att Hamilton fick byta däck för ett misstag han själv gjorde. Även radioförbudet att de inte får säga vilken inställning som är den rätta är löjligt också. De är inte racingförare längre utan operatörer, inställningarna är det viktigaste och inte hur fort de kör.

Det utlovade kaoset och säkerhetsbilarna uteblev helt och SkySports klagade på att förarna svår i radion. Underhållning på hög nivå.

skriven
#4: Andy

Får hoppas du har rätt Brandon, ett år till med kimi hade varit kanon!. Tänkte exakt samma sak som dig när kimi var tvungen att släppa seb måste kännas för jävligt för kimi själv

skriven
#5: Nico

Hallå där,

Ja man vet ju varför Hamilton fick byta sulor. För att desperat försöka hålla titelfighten vid liv. Personligen tror jag att det där vänder när som helst nu. (titelfighten)
Men om man blir nedflyttad från P2 i kvalet för att man smällt bilen och måste byta trasiga delar... så bör man väl bli nedflyttad (minst) 5 platser om man byter däck pga sina egna tillkortakommanden?

Jösses F1 suger hästlängder med slak kuk just nu! Trodde aldrig jag - eller rättare sagt F1 skulle komma dit dom är idag. Om inget drastiskt händer till 2017 så är det dags att göra annat de fåtalet söndagarna som man vanligtvis bokar upp för F1. Man får minnas det som var bra. Jag började kika på F1 med farsan runt 85-86 och tyckte det var magiskt. Sen in i mitten på 90-talet började det knaka i fogarna. Jag brukar tänka att jag är glad att jag fick uppleva del av 80-talet i a f. (önskar förstås man upplevde tidigare eror). Men jag tänker på alla stackars "millennials" som dom kallas - som växer upp med den här skiten. Vi gamla F1-circus fan's står mest ut som det känns.

Jag höll mig från något speciellt "åååh neeej BL sluta inte skriva"-inlägg häromsistens.
Jag förstås om du inte känner att det är värt att plita ner ett par kloka sanningens ord om sporten. Det är ju inte värt det när det går troll i politik, skit och reglementen. Pallar du inte tycker jag du ska skita i det. Så får man precis som med F1 vara tacksam för den tid som varit.

Jag är mycket tacksam för din effort, och tycker du ska sluta om du inte känner för det. Men visst ... "If the clicks pay-up" tack vare en BRA BLOGG kanske det kan motivera, vad vet jag? Men du skriver bäst när du skriver för att du vill.

Vette'fan hur du uppfattar dessa ord. Så jag avslutar med att säga att jag menar bara väl BL - från hjärtat tack!

// Nico

skriven
#6: Svenn

Låter bra inför 2017. En kantig Kimi är den vi älskar mest!

skriven

Kommentera inlägget här :