TRUE LIES

 
Apropå varvtiderna i går, Mercedes ligger inte 1,2 sekunder före alla andra, det verkliga avståndet till Ferrari och Williams en bit in i säsongen bör ligga mellan 0,4-0,6 sekunder per varv, beroende på vilken bana man  kör på, och något mer till RBR tills Renault kommer med nya uppdateringar på sin PU.
 
Varken Williams eller Ferrari körde några kvalvarv med en lätt bil i kvaltrim, 40 kg bränsle är lika med ca 1,2 sekunder per varv. McLaren gör framsteg med sin Honda PU, det blir intressant att se vilka varvtider de kan åstadkomma när man kör med full effekt.
 
Best of the rest tycks vara Lotus, bilen är inte lättkörd utan liknar även på så sätt 2013 års bil, men hyggligt snabb med Mercedes PU, Lotus ligger lite drygt en sekund efter Ferrari och Williams i race pace, Sauber något mer, kring 1,3-1,5 sekunder per varv, där omkring även Force India och  Toro Rosso  kan tänkas ligga.
 
För mig är det dags att gränsla hojen och åka till banan igen, lite onödigt tidigt för en lördagmorgon, men det blir intressant att se vilka uppdateringar de olika stallen skruvar på plats i dag, och hur det påverkar på deras varvtider.  Amen,.jag hör av mig igen när jag får lite tid över för det.

Kommentarer :

#1: Johan

Om dina uppskattningar stämmer kan de bli en spännande säsong. När man såg Rosbergs tider i går kändes det lite uppgivet.

Svar: Man ska aldrig stirra sig blind på varvtider, i ett race kan allt hända.
Brandon Lee

skriven
#2: Flash

Hoppas det du säger stämmer =) för de flesta verkar tro att Mera är ljusår före. Idag ska Ferrari köra race och kval trim, och högsta bossen är dessutom på plats. Har börjat bli mer och mer osäker på om Ferrari är best of the rest, menar på att William ser riktigt starka ut och känns som Red Bull i vanlig ordning myglar en hel del. Efter dagens slut så kanske man får en klarare bild. Tack för en grym blogg B.L!

Svar: Tvivla ej broder, Ferrari är best of the rest, och Kimi är kungen av mjukisförarna, den som kan ta hand om däcken har mycket nytta av det i år.
Brandon Lee

skriven
#3: La Garonne

Hej! verkade flyta på ganska bra för Kimmi, jämna tider, sedan är ju frågan hur dom står sig mot övriga + han körde på proto däck. Är det ngn som vet varför dom körde delar av reacesim på proto däcken ?

skriven
#4: La Garonne

Proto däcken var visst är för lite lägre temp enl JB

skriven
#5: Ghostface

1 Lewis Hamilton Mercedes 1m23.022s
2 Felipe Massa Williams 1m23.262s +0.240
3 Kimi Raikkonen Ferrari 1m23.276s +0.254
4 Carlos Sainz Jr Toro Rosso 1m24.191s +1.169
5 Romain Grosjean Lotus 1m24.200s +1.178
6 Marcus Ericsson Sauber 1m24.477s +1.455
7 Nico Hulkenberg Force India 1m24.939s +1.917
8 Kevin Magnussen McLaren 1m25.225s +2.203
9 Daniel Ricciardo Red Bull 1m25.742s +2.720

skriven
#6: André Hulinder

Kollar man Hamiltons tider på soft så hade han snabbare varvtider än vad alla andra hade och då körde dom på supersoft! I år så kommer ferrari kunna matcha williams och RBR alla dagar i veckan men jag tror inte någon rår på merca i år igen! Man får komma ihåg att när dom andra kommer med uppdateringar så står inte merca stilla! Får Bottas en grym bil så blir han och kimi dom som kommer synas mest i mercedes bilarnas speglar! Som Brandon nämt tidigare så kommer merca inte ha det lika lätt denna säsong!

Svar: Årets säsong bjuder nog mer riktig racing igen, inte enbart trist paradåkning av Merca, i alla fall under andra halvan av säsongen, men förhoppningsvis redan från starten om Merca har oflyt.
Brandon Lee

skriven
#7: Magnus Lundahl

Måste man gissa nu så är det helt klart Merca som vinner i år.Efter förra året vet man ju att Hamitons team kollega kan nog gå över lik för att vinna.
Van att få vad han pekar på rikemans ungen.Så i år vinner han.

Svar: Rikemans ungen? Farsan hans var ju en helt vanlig elingenjör som tjänade sina stålar i racing alldeles själv, inga arvsslantar med i bilden alls.
Brandon Lee

skriven
#8: La Garonne

Ja, tyvärr så blir nog Merca svår stoppade i år, för jag tror inte dom andra har mörkat allt för mycket. Dock är det skönt att höra Brandons återkoppling om att Ferrarin går bra i kurvorna och att Motorenheten är mjuk och fin och det verkar ju också som att den är pålitlig. Hoppas också att som Brandon påpekat att dom andra teamen kan ge Merca en match på vissa banor där inte hk är så viktigt, och då hoppas jag självklart att det är Kimi som är där och stökar för dom:-). Jag hoppas på att Alison och Co tillsammans med Kimmi har fått fram en bil som är snäll mot däcken som på Lotus tiden, för då kanske Kimmi och Vettel ge Merca och dom andra en match med lite annorlunda strategier.
Längtar såååå mycket till premiären, den helgen kommer inte mycket bli gjort mer en F1 :-)

Brandon, ska du till premiären ?

Trevlig söndag på er alla !

Svar: Nej, inte i år, jag brukar passa på att träffa mina släktningar när jag är i down under, men dem åker till Malaysia på semester om en vecka, så jag hoppar över premiären i år.
Brandon Lee

skriven
#9: Magnus Lundahl

Jag längtar också efter premiären.Mycket tack vara Brandon.Här och läser varje dag. Då inte en gång utan flera gånger per dag.
Jag hoppas på Kimi inte ligger mer en 0.5 efter Merca.Såfall finns det ju hopp.

skriven

Kommentera inlägget här :