THUNDER FROM DOWN UNDER

 
 
Om några dagar är det dags för thunder from down under, och det på flera olika sätt, motormullret kan mycket väl komma att ackompanjeras av muller från ovan, eftersom väderprognoser talar om regnskurar under både lördag och söndag, något som kan bli en intressant utmaning för vissa av de inblandade.
 
Välbalanserade bilar med mycket downforce presterar på topp även under utmanade förhållanden, det är bilar från nedre halvan av startfältet som får problem under varierande väderförhållanden. Dålig aerobalans och brist på downforce tvingar fram en "lagom" set up, som inte fungerar optimalt på varken blöt eller torr bana, skillnaden mellan till exempel RBR och Williams kommer att märkas tydligt om väderprognosen för den kommande racehelgen stämmer.
 
Så, kommer Albert Park ge en fingervisning om vad som komma skall under resten av säsongen? Inte nödvändigtvis, banan säger inte så mycket om den faktiska skillnaden i prestanda mellan stallen, utan det dröjer några race innan "pecking order" utkristalliseras i årets mästerskap, Albert Park är ingen "riktig" bana som änvänds regelbundet, utan mer en halkig stadsbana med grov asfalt, där det är bra att ha en bil som rider på "curbsen" utan att tappa greppet oavsett väderförhållanden.
 
Dock finns det en sak som blir tydlig även på en bana som Albert Park, nämligen hur mycket bränsle de olika aktörerna använde under Barcelona testerna när de satte sina snabbaste varvtider. När allvaret börjar under helgen, så finns det ingen mening med att försöka briljera med glory runs, som trollas fram med hjälp av några få liter bränsle i tanken.
 
Att någon annan än förarna ur trion Mercedes-Ferrari-RBR skulle kunna blanda sig i kampen om podiums i premiären är rätt så osannolikt, om herrarna i toppbilar nu inte blir för ivriga, och tar ut varandra redan i andra kurvan om banan är blöt, vore kul med otippade namn på podium i premiären, och då inte minst för fansen vars favoriter normalt inte förekommer i topp tre.
 
 
Det om F1, jag hörde att det är fortfarande vinterkyla som härskar även i södra Sverige, stackars människor, mina trogna läsare där uppe i norr, ta en mugg kaffekask och fundera över budskapet här ovan, Iceman aforismer kan visa vägen till en uthärdlig tillvaro även då, när våren dröjer och långkalsingar sitter envist på.
 
Jag för min del har varit på resande fot, för att samla in lite material för några spaltmillimeter absolut nonsens som arbetsgivaren tycks vara intresserat av, när jag återvände till Bari, så hittade jag den gode Baronen i hans verkstad, där han funderade hur man skulle kunna montera en turbo på en 50cc Ducati fyrtaktare från slutet av 50 talet, fråga inte mig varför, kanske vill han ha en flakmoppe med knuff, vad vet jag.
 
Dagens grid girls kommer givetvis från hojkretsar, årets Moto GP premiär bjöd på briljant underhållning som sig bör, något för F1 att ta efter.  
 
Amen,..må kaffekask, långkalsingar och Icemans aforismer vara med er.      
 
        
 
      

Kommentarer :

#1: David

Ska bli härligt med premiär, samtidigt är jag orolig för att Mercedes kommer va överlägsna igen och plocka fram 0.5 sek i Q3 som vanligt och då känns säsongen väldigt trist helt plötsligt.
Men det är som du säger Brandon att Albert Park är en stadsbana som inte riktigt säger hur pecking order ligger till, och om det dessutom blir regn så kan vad som helst hända!

skriven
#2: Peter

Ja snart är det upp till bevis hur alla ligger till

skriven
#3: Classe P

Såg Moto GP och blev glatt överraskad över racingen. Hoppas vi kan få någorlunda lika i helgens F1-lopp och kanske ökar chansen för det om det blir regn och avåkningar? Bra grid girls!

skriven
#4: Karjala J

Härligt!

skriven
#5: 1014johansson

Kimi verkar stark

skriven
#6: ThomasF

Marcus verkar stark😇

skriven
#7: Isak

Så här till F1 premiären kan det vara gott med en härlig låt. Har ni hört Conny Blooms (Electric Boys) hyllnings låt till Ronnie Peterson

https://open.spotify.com/track/1eV0ft5swqIymdss01FQhZ?si=2N9lqPEdSWeaDnpsKILaNw

skriven

Kommentera inlägget här :