GOOD JOB VALTTERI

 
F1  som frukost TV fungerar, inte optimalt men dock, även om banan i Bahrain inte hör till mina favoriter. Bottas har säkert en annan åsikt om Bahrain banans förträfflighet efter dagens kval ,där Hamilton fick en påminnelse om sin dödlighet. Att Bottas är en snabb förare visste de allra flesta  sedan tidigare inklusive Lewis, dock ska man inte dela ut några podiums i förväg, kval är kval och racet i morgon kan bjuda på något helt annat.
 
Mercedes har alltid haft vissa problem med däckslitage under varma förhållanden, så trots det att  racet körs på kvällen så kan däckslitaget även i år bli Mercedes akilles häl.  En annan avgörande punkt är givetvis åt vilket håll de olika stallen har gått i fråga om set upp jobbet, dvs om man har prioriterat kval set upp före race dito eller vice versa, samt på vilken gummiblandning man har i första hand haft i tankarna under set up jobbet, där även den tilltänkta strategin spelar in.
 
Ferrari i sin tur har av tradition alltid lyckats bättre under varma förhållanden än kyliga, om så är fallet även med årets bil återstår att se. Vettel lyckades bättre under kvalet än Kimi som fortfarande brottas med understyrning, det märkliga var att Kimis bil tycktes fungera bättre med skrubbade däck än med nya, så något i set up arbetet fungerar inte enligt Kimis önskemål, dock bör han ändå ha en bra chans att ta en podium, han har ju åtta podium platser på elva försök i Bahrain.
 
Ricciardo och Verstappen har Kimi som en köttbit i en RBR hamburgare, och Adrian jobbar febrilt vid ritbordet för att komma ikapp Mercedes-Ferrari duon, kanske har arbetet med Aston Martins hyperbil tagit för mycket av Adrians tid. Jag tycker att det är mer än komisk när man från RBRs håll antyder, att delar av Ferraris aeropaket flexar för mycket, när deras egen bil flexar och skakar som en asplöv, det kan hända, att Adrian inte gillar när andra använder sig av hans "flex aero" koncept på ett framgångsrik sätt.
 
Hos Ferrari märks mycket av Allisons tankeverksamhet, specielt med den "inre aero" biten, dvs luftflödet genom sidepodsen där Ferrari har riktigt avancerad design på samma sätt som hos Lotus när Allison var där, en design som är omöjlig att kopiera utan att man i princip bygger en helt ny bil enligt en helt ny design filosofi, det blir intressant att se hur nästa års Mercedes kommer att se ut när Allison nu jobbar hos tyskarna.
 
 
 
Av de övriga gjorde Hulkenberg ett bra jobb när han kvalade in som sjua knappt slagen av Verstappen, Hulken börjar påminna kval specialisten Trulli, bra i kval, mindre bra i race.  Massa kvalade in som åtta före Grosjean som blandar och ger på sedvanlig maner, ett helt misslyckat varv följs av ett riktigt vass sådant, tio i topp avslutades med Palmer som för en gångs skull lyckades leverera något värt att skriva hem om,.jag för min del undrar om inte Alonso börjar bli sugen att ännu en gång pröva lyckan hos Renault som sakta men säkert tycks göra framsteg.
 
Wehrlein gjorde bra kval i en medioker Sauber, något som man inte direkt kan säga om Marcus, kanske hade han några problem med bilen eller helt enkelt en dålig dag.
 
Men som sagt var, kval är kval, och race är race, det är först i morgon när natten faller över ökenbanan när vi får reda på vem som har bästa den race pacen, vore kul om Bottas kunde ta sin första seger i karriären, jag har sagt det förr och säger det igen, han har "det" som krävs att bli världsmästare i F1.
 
Det om F1, jag hade en kul åsiktsbyte med vapendragaren Micke, som ringde från Peking när vi var ute på torsdag kväll, för Mickes del var det en tidig fredag morgon.
 
Micke: Yo BL, how´s it hanging?
BL     : Ända ner till knäskålarna, själv då?
Micke: Jovars,.det snöar.
BL     : Va fan, nä, ha ha, skojar du?
Micke; Nej för fan, det är redan 6-7 cm snö och det bara fortsätter att ösa ner.
BL     :Men du skulle ju ta hojen till Kalmar och,..
Micke:Jag får väl ta biljäveln istället, hojen leker snögubbe som en annan pucko, vilket jävla land man bor i, snöstrorm i mitten av april och minusgrader ska det också bli till natten.
BL     :Säg inte så, du vet, det är det fina med Sverige och Norden, årstiderna, vi har det inte så mycket bättre, lite drygt 20 plus på dagtid och rätt så kyligt på kvällar,..
Micke: Äh, håll käften och skit ner dig!
 
Han var inte så lite irriterad på det svenska vårvädret, min gamla vapendragare,men till näst kommande vinter slipper han snöstormarna i Sverige, Micke ska nämligen jobba här i L.A hos en motor byggare, blir kul att ha honom här hos oss.
 
Till sist en Mr Z hyllning för de mjuka värden...
 
Amen,..må den svenska våren vara med er, nu ska vi ta en repa längs ettan norrut var på sin hoj, Amber och jag.       
 
          
 
       
    
     

Kommentarer :

#1: Magnus Blomqvist

Stort grattis till Bottas! Men dagens är ändå Kimis svar till Muppen JB på frågan varför han alltid är så bra just här i Bahrain. I dont know.Ask the track.

skriven
#2: BomanP

mycke intressant är att Ossi imponeras och säger att Bottas var väldigt lung i sin körning medan Elgh tycker att han överlör och är för aggresiv i sin körning.

skriven
#3: Marcus

Riktigt kul att Bottas tog pole och han kommer säkert göra det tufft för Hamilton under hela säsongen. Även om jag vill att Kimi ska vinna titeln igen så kommer nog Bottas bli nästa finska mästare.

skriven
#4: peppsi

Bra Bottas, äntligen👍 fortsätt i den takten. Vad är det med Kimi? Han kan ju inte skylla på bilen hela tiden, tror nog tyvärr hans storhetstid tid är förbi, det vill helt änkelt inte mera, tror han borde sökt sig till ett annat stall för en tid sen och fått en nytändning. Jag tycker Wiliamsen ser svår körd ut, det är ju ett rysligt rattande och parerande genom kurvorna hela tiden, men jag kan ju ha fel.

skriven
#5: Olssonian

Bottas var enda riktiga glädjeämnet för dagen.

Marcus sa ju att han var nöjd med kvalvarvet och att bilen kändes bra och att han tappade mot wehrlein på raksträckorna, en halv sekund är ju rätt mycket att tappa ....

Frustrerande att Kimis garage inte kan få till bilen till honom, det hjälper ju inte heller att han inte får köra alla pass, hur långt bort är en bra setup`?

skriven
#6: ilkkaluukas.blogg.se

Bra bottas.tycker om när det finns en nordbor i ett toppstall som kan leverera.säger som en jobbarkompis om kimi kval körning fan fan fan.han lyckas inte alls.har nästan set alla hans race i formel1 men något har hänt med honom.jag hoppas han får till det i racet.

Svar: Hur bra man kvalar och kör beror på hur bra man lyckas med set up jobbet.
Brandon Lee

skriven
#7: Hailwood

Tack Brandon, för mycket intressanta och underhållande uppdateringar mellan racen!
Kul med Bottas i pole:)

Förstod inte riktigt om Kimi satte sitt varv med nya eller skrubbade SS......egentligen är min frågaeställning: hur gamla däck startar han med?

Svar: Ferraris däck strategi är mer än märklig mellan varven,.kanske skänkte dem Kimis nya däck till Vettel;-)
Brandon Lee

skriven
#8: Nico

Tjena BL,

Bara så du vet - jag läser begrundar, tar in tankar och ... behag! Gridgirls var fan om möjligt det enda den här bloggen saknade som konsekvent inslag.

Nåväl skriver inte alltid, arbetet mjölkar ur det bästa ur mig just nu med ny butik osv.
Skitsamma, tänkte på några grejor.
PR-stuntet som Brown kör för att hålla Alonso är kul. Hur det går kan man nästan strunta i. Det faktum att Alonso får möjlighet att blöta fötterna där är bara kul. Dessutom är det tvärtemot hur gamla McLaren funkade där dom knappt fick ta cykeln till jobbet.
Vidare... Stoffel, han var väl Dennis golden child? Hur lång tid kan han tänkas få innan det blir riktigt svettigt?

Kul med evige talangen Hulkenberg som satte ett riktigt kvalvarv. Palmer har bara den här säsongen kvar på sin karriär hoppas vi.

//Nico

Svar: Är du egen företagare? Om så då kan jag förstå att du går på knäna mellan varven, man jobbar även då när man är ledig.Alonso har så stor ego att det är tveksamt om Indy ovalen är stor nog för honom, Stoffel är en däcksparare specialist, något som man inte har nytta av i år, annars är han inte speciellt märkvärdig chaufför.

Apropå Renault, vore intressant att se hur snabb bilen skulle vara i händerna av en topp förare.

Ha det Nico, och försök undvika att jobba ihjäl dig, man lever bara en gång.
Brandon Lee

skriven
#9: Andy

Ganska kul att läsa om den gode herr J.blomqvist, " Marcus Ericsson är minst lika bra som bottas om inte bättre" hade varit kul och frågat honom hur han kom fram till den slutsatsen. Om jag inte minns fel så satt väl Ericsson i den bästa bilen och stallet i gp2 (Dams) när han körde där!? Och vad jag minns så blev han inte nån mästare där heller....

Svar: Blomman pratar mycket utan att säga något alls, Marcus fick chansen hos DAMS året efter det att Grosjean tog titeln med dem,..gick si så där för Mackan.
Brandon Lee

skriven
#10: LA GARONNE

Tadaaa....
fy f--n. Min största önskan är att Kimmi slutar i ferrari, vilket skit team. Fattar inte varför han lämnade Mclaren.
Tack BL för bloggen, r&r over there

skriven
#11: LA GARONNE

Så, då har frustrationen och irritationen och ruset lagts sig. Vaa så ilsken igår, hade sådana förhoppningar på Kimmi igår.Min önskan är inte lika stor idag :-) men min önskan är att Kimmi får lika mycke påverkan, men det tror jag tyvärr inte. Men Eje hade väll en poäng igår angående att Kimmi inte får ordning på framändan.
Jag får hoppas Kimmi & Ferrari kan dra nytta av testningen som nu kommer så man hittar det lilla sista som Kimmi saknar. Nästa race är väl i Ryssland, ingen favoritbana för mig och vill minnas att Kimmi har haft svårt att få till greppet där så jag ska försöka att inte ha förstora förväntningar. Bra kört av Vettel igår, Ferrari har verkligen tagit ett steg uppåt, skönt att Mercedes dominans är över så det blir lite spänning och förmodligen så kommer Red B sakta med säkert så det blir nog ännu tätare. Synd att Bottas inte fick till det, men det kommer nog, ju mer han kör in sig med bilen så bättre han bli.

Svar: Den dagen kommer inom kort när framändan i Kimis bil fungerar som han vill och då börjar årets säsong på riktigt för hans del.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :