BRITISH BULLSHIT CORPORATION

 
Den brittiska median med BBC stollen Mark Gallagher i spetsen sågade Kimis prestation på sedvanlig maner efter Rysslands GP, enligt Mark gjorde Kimi ingenting rätt utan var helt värdelös, och borde därmed bytas ut till förmån för en ung, hungrig talang.
 
 
 
Glada amatörernas afton hos Sky Sports tyckte att Kimis prestation inte var värt mer än en sjua, men gav samtidigt Bottas en åtta trots det att Bottas fick stryk av Kimi.
 
 
Värst var Autosport duon Parks&Barretto på bilden här ovan, som tyckte att Kimis racehelg var inte värt mer än en femma, samtidigt som herrarna tyckte att Vettel som bara kom till andra kurvan förtjänade en åtta, precis som Bottas, och Hamilton en nia.
Jag hyser stor respekt för Autosport duons F1 expertis, Parks har skrivit årtal om fotboll, och Barretto  bland annat om tennis, squash, cykling och rugby, det är alldeles uppenbart, att den dynamiska duon är mer än kvalificerad att skriva om motorsport, och då i synnerhet om F1.
 
 
De brittiska öarna är tämligen välutrustade i vissa avseenden, och då inte minst i fråga om förekomsten av fullständiga stolpskott som låtsas vara kunniga motorsport journalister, som ger uttrycket "Idiots from the British Isles" en helt ny innebörd även i motorsportens förlovade land UNITED KINGDUMB.
 
Ingen av de ovannämnda hade något att anmärka angående Hamiltons tilltag, där han tjänade fyra placeringar när han genade genom första kurvan, lika lite som F ettans domarkår, som dock straffade Nasr som blev uttryckt från banan av Wehrlein, kan det vara så, att F ettans domarkår består av brittiska journalister?
 
 
Marcus prestation uppmärksammades i positiva ordalag på F ettans officiella hemsida, bland annat för omkörningen på bilden ovan, dock påpekar man att supermjuka vs medium gav en viss fördel för Marcus, och tillägger att han borde få en chans att visa vad han kan i en bättre bil.   Det kan väl även jag tycka, men det viktiga i sammanhanget är vad stallcheferna tycker, personligen så tror jag att hans chanser att hitta en bättre styrning är rätt så begränsade.
 
 
På sina håll, och då inte minst på de brittiska öarna har konspirationsteorier kommit igång, stackars Hamilton blir utmanövrerad med hjälp av stallorder och sabotage, sant eller falskt?  Tja, kan vara både och, stallorder och ren sabotage har förekommit i F1, om så är fallet hos Mercedes i år låter jag vara osagt, men ingenting är omöjligt oavsett vad Wolff eller Lauda säger, fair play har aldrig varit honnörsordet i F1.
 
Dummerjönsen Kvyat fick det hett om öronen efter Rysslands GP, och det även hos det egna stallet, eftersom han med sina tilltag delvis även förstörde Ricciardos race, det ska mycket till om ryssen ska få vara kvar i F1 oavsett hur mycket ryska bankpengar han har med sig, jag personligen tycker att snubben inte hör hemma i F1.
 
Apropå "vindrutan" som RBR provade på Ricciardos bil, det har blivit lite hysteri kring säkerhetsfrågår i F1, en snubbe har fått bita gräset under 20 år, något som kan jämföras till exempel med hästsportens fälttävlan, där 40 ryttare har mist livet under senaste 10 åren, siffror som bör ge lite perspektiv i frågan om säkerhet. En nollvision inom motorsporten låter rätt så flummigt, är man så mån om hälsan bör man pyssla med något annat, förslagsvis till exempel kasta varpa, eller satsa på en framtid som curling proffs. 
 
 Amen,..må den härliga vårvärmen vara med er.   
 
     
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Ghostface

Lysande BL

Svar: Upp som en sol, ner som en pannkaka?
Brandon Lee

skriven
#2: Svenn

Så rätt så rätt! Engelsmän har så svårt att accepter när det blir lite motlut för deras gunstling. Visst, de har mycket av industrin och historien men nu börjar deras förespråkare bli väl gaggiga.

Svar: Britter är traditionalister av rang, som lever ibland kvar i en tidsepok som inte längre existerar.
Brandon Lee

skriven
#3: Mika-fan

Vad tror du Brandon? Får Kimi första "dibs" nu när han har mer poäng än Vettel, eller får tysken åka gräddfil som vanligt?

Läste nån stans också att Lewis och Nico har bytt mekaniker med varandra denna säsongen. Kan det ha en viss påverkan tror du?

Tack för denna suveräna bloggen också. Är en trogen följare, även fast jag inte kommenterar exakt alla bloggningar =)

Svar: Kimi har i år lite bättre möjlighet för att få köra på lika villkor i alla fall så länge han ligger före Vettel, för Vettels del är smekmånaden över och stallet kräver bra resultat oavsett om materialet håller måttet eller inte, hos Ferrari är det aldrig fel på materialet utan bara på förare.
Att byta mekar påverkar en hel del, precis som bland förare så varierar skicklighets nivån en hel del bland mekar, något som mycket väl kan bli avgörande under en racehelg.

Tack själv, stammisar är alltid uppskattade.
Brandon Lee

skriven
#4: DD

Dissa för fasen inte curling. Var på företagsevent härom veckan där curling var huvudinslaget (bortsett från kopiösa mängder dryck med alkoholhaltig karaktär) vilket resulterade i fyra stygn strax ovanför mitt vänstra ögonbryn. Fullkomligt livsfarligt ;)

Svar: Nej för fan, curling är det nya lilla svarta, vi i garaget ska köra en egen variant, en lägger sig på "måltavlan", och de andra försöker pricka hans skalle med en sten, den som skapar den största bulan vinner,.vill du vara med och spela, du får använda cykel hjälm om du vill?
Brandon Lee

skriven
#5: Magnus Lundahl

tjena. Vilka klockrena inlägg du gör om och om igen.
Jag kan nästan aldrig göra annan en att hålla med. Men får också massa information och jag lär mig nytt. Men framför allt man får svar på saker man funderar på under en helg.
Man behöver inte se loppen för få veta allt. Just nu är det tråkigt nog super bra hahah.
Jag såg fri träning 1 och 2 och lite av 3an och kvalet det mesta. Sedan starten och par varv.

Jag tycker tyvärr Kimi missar igen när det varit säkerhetsbilen ute. Han tappar och verkar som han har mer svårt en andra hålla däcken varma nog. Bambi på is och lite hp ser det ut som.

Hur ska stallet göra så Vettel har mer poäng en Kimi så fort som möjligt nu då?

Jag tror nog stallet merceders bestämde Hamilton skulle vinna 2 första åren ,och nu är det Rosbergs tur 1 år bara då..
Varför är inte Hamilton arg. Jo för det är redan bestämt. Dom ser till bilen går sönder så alla tycker synd om han och han kan ändå säga jag skulle vunnit om jag inte har så otur.

Svar: Kul om vi ligger på samma våglängd för det mesta, man lär så länge man lever, något som gäller oss alla inklusive mig.
Visst "missar" Kimi, men inte utan anledning, banan i Ryssland saknar grepp, och Ferrari är extremt varsam med däcken= lika med att däckstempen sjunker snabbt när man kör efter en säkerhetsbil. Ferrari hade även en ny framvinge som alstrade mer down force, och man hittade inte riktig rätt balans i Ryssland, utan bilen var lite "baktung" och saknade grepp fram, dvs, styrde inte in som Kimi ville.

Vad det gäller stallorder så förekommer det hos samtliga stall, och speciellt hos fabriksstall, vinnaren blir den som stallet vill, så enkelt är det hela.

Hur är det med formen för tillfället Magnus?
Brandon Lee

skriven
#6: SH

Nu är det dags att kommentera..
Jag tycker att det är fantastiskt att det döms så olika för likadana situationer. Enligt alla experter så var Bottas skyldig i Bahrain och Hamilton såklart oskyldig. Kvyat hyllad för att han tog luckan i Kina. Måste säga att det sämsta med hela sporten är att all "seriös" media är patriotiska britter, det gör att det går inte att läsa en artikel som inte är färgad av att Mclaren, Hamilton och den fantastiska enfaldiga världsmästaren Button är höjda till skyarna. Min egna patriotism tycker ändå att Marcus gör det bra, han höll ändå liv i sina supersoft hela vägen.

Grymt bloggat!

Svar: Man kan väl säga att det handlar om lotteri , mer eller mindre baserad på vem som agerar domare för tillfället. Brittisk media är hypernationalistisk, även om F1 sportens spirituella hem finns på öarna, så är det inte lika med kunnig journalism, ett flertal av deras sk journalister är sportfånar som har helt andra sporter som huvudintresse.Mackan kör bra, hur långt det räcker i fråga om att skaffa en sits i ett bättre stall återstår att se, det är en stenhård konkurrens om toppsitsar, men jag hoppas att han kan byta upp sig till nästa år.
Brandon Lee

skriven
#7: Marcus

Betygsättningar i på de olika siterna har jag slutat läsa efter att du började kommentera hur kassa de är och de har ju inte blivit bättre. Jag gillar dock Ted Kravitz och Martin Brundle hos Sky som båda gillar Kimi och framförallt Kravitz som alltid försvarar honom.

Tycker det är löjligt att de skriver om konspiration bara för att Hamilton inte vinner.

Svar: Kravitz brukar vara rätt så saklig i sina kommentarer, så även Brundle, men ibland blir det för mycket Hamilton hybris, dock är inte nationalistisk yra enbart ett brittisk fenomen.
Brandon Lee

skriven
#8: David

Håller till fullo med SH. Olika förare bedöms helt olika. Ska inte vara så.
Har inte tillgång till Viasat så blir att man streamar Sky Sports. Helt sjukt vad mycket fokus de har på Hamilton. 50% av tiden läggs på at prata om honom, minst. Sen ska Max hyllas. Lite snack om Vettel ibland och att Alonso är bra. och lite kort om Button och Bottas. Sen är de tillbaka och tjatar om Hamilton och hans begåvning och talang och race-craft igen. Orkar verkligen inte med det de race då det går bra för Hamilton. Dock härligt att lyssna på allt skitsnack när det inte gåt bra för han (som nu) :)

Svar: Sky Sports är jobbiga att lyssna, både då det går bra för Hamilton och när det inte går bra för honom, alla överord tar aldrig slut, Hamilton är alltid näst till gud eller bättre;-)
Brandon Lee

skriven
#9: Goce

heja BL -bra skrivet -som vanligt
Ser ut som parks och baretta är tvillingar-kan det stämma och är farsan någon högt uppsatt i Fia?
Tycker jag känner igen killarna på något sätt.

Svar: Kan det vara frågan om Bernies hemliga tvillingar?
Brandon Lee

skriven
#10: ThomasF

Intressant läsning som vanligt!Otroligt patriotiska engelsmän.Fick alltid stänga av ljudet när jag såg F1 på BBC förr för att slippa höra Hamilton i varannan mening.Sauber kommer inte till tester i Spanien såg jag.De har ingen "ung testförare" som det tydligen ska finnas nån klausul i kontrakten om?Undrar hur länge detta håller?Vfhc tog hem det iår mkt tack vare en viss
Arrturi Lehkonen!Nästa superstar i NHL?
Knowing me knowing you var bra version.//Thomas

Svar: Brittisk media är och har alltid varit uber patriotisk, det roliga i sammanhanget är, att Kimi har minst lika många fans i Britannien som Lewis, något som brittisk media väljer att blunda för.
Sauber är mycket illa ute, det vore bra om Marcus kunde hitta en styrning på annat håll, men det är inte lätt.

Lehkonen är i stort sett okänd i Finland, men lyckades bra i ett lag som han tydligen trivs med, kul att Frölunda orkade sänka Skellefteå, .hockey VM nästa;-)

Ha det fint Thomas.
Brandon Lee

skriven
#11: Magnus Lundahl

Hej tack för svaret. Formen är kass och ska åka om en liten stund på min fars begravning. Dog av komplikationer från en liten hjärnblödning. Han fick inte när han hade liten blködning åka till salgrenska ,har ingen plats och inte sjuk nog heller var svaret. 2 timmar efter det hamna han i koma på lilla sjukhuset.Då hade dom plats. Men väl där efter ca 1 vecka lyckas dom ge han massiv hjärnblödning som skadade han så illa att det blev lite senare en avlivning av han. eftersom skador på hjärnbalken.
Sista samtalet med han var om politik och han skulle rösta S nästa val åter igen. Förklara för han hur illa vården är och hur mycket jag får uppleva själv. Tyvärr har jag rätt.
Svårt inte vara arg och bitter i detta landet när man ser alla problem och fel i landet.
Jag önskar på ett sätt jag var lika dum och blå ögd och blind som ett språkrör från MP.Vore skönt vara korkad som fan.
En tröst är att dö inget man behöver vara rädd över. Man missar inte mycket bra.Iallafall inte jag hahah

mvh

Svar: Jag beklagar sorgen, jag har varit där och vet hur det känns. Vården och mycket annat i Sverige är drabbad av idiotisk byråkrati, som urholkar resurserna till befolkningens nackdel, i Sverige lägger man ut mest pengar i sjukvården men får minst ut ur den av samtliga nordiska länder. Det är samma sak med polisen, Sverige lägger ut mest pengar och har fler poliser än andra nordiska länder, men de poliser som finns löser färre brott än på andra nordiska länder, ett systemfel med andra ord både inom sjukvården och polisen, personalens tid går åt att vända på papper och göra byråkraterna glada.
Brandon Lee

skriven
#12: Anonym

Rätt intressant med Hamilton och brittisk medias gnäll angående att hans bilproblem mm. De två senaste åren var det ju rosberg som haft överlägset mest problem och brutna lopp med elfel och annat skumt. Sen när han kommit för nära Hamilton och ska börja atackera, näe då blir nått "för varmt" eller dyligt. Inte mer än rätt att han får smaka lite på det sura äpplet 😁

Svar: Ja, och nu vill Lewis berätta för alla att han litar på att stallet behandlar sina förare lika, men ibland säger människor ja när de menar nej.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :