SINGAPORE SURPRISE

 
 
Några ord om kvalet i Singapore även om det känns rätt så meningslöst att skriva det här inlägget eftersom ingen kan läsa det, det har mina "vänner" hos Blogg.se sett till att ordna, jag kan skriva ett inlägg men ni kan inte läsa det, inte jag heller. Blogg.se glada amatörer brukar slå till på fredag eftermiddagar, allt slutar fungera och det glada klantskalle gänget åker hem nöjda med vad de har åstadkommit, det finns amatörer överallt inklusive klatskallarna hos Blogg.se,.tusen tack ännu en gång Blogg.se, keep up the good work.
 
Kvalet ja, Sainz på pole, Verstappen åkte ut i kval två, vem trodde det i förhand, inte jag i alla fall. Att Sainz tog pole var väl i och för sig inte en överraskning, men att Verstappen skulle åka ut i kval två var definitivt en sådan, och det även med tanke på att de själv hade i förväg sagt att de förväntade sig ett svårt kval i Singapore. Ferraris hybridsystem delade ut sin reservkraft perfekt vid utgångar ur Singapores 90 graders svängar, bra fart på rakor, mycket traction ut ur kurvor och en välbalanserad bil gav Sainz en välförtjänt pole. Verstappen och RBR då? Jo, FIAs nya direktivt mot flex i vingar och golv slog hårt mot RBR, och det var FIAs syfte med det nya direktivet, visserligen pratade FIA folket vitt och brett om hur "ett flertal stall" hade överskridit gränsen för vad som är tillåtet, men adressen till direktivet var solklar, Neweys flexbil skulle kastreras. Nu lär RBR rätta till det hela redan till Suzuka som är en hel annan typ av bana, men jag har nog aldrig tidigare sett RBRs bilar köras med så mycket rideheight under det nuvarande regelverket, bilen satte sig aldrig ner i "flygläge" eller stallade golvet, den styrde inte in, sedan förvandlades  understyrningen till överstyrt mitt i kurvan. On board bilderna med Verstappen visade med all tydlighet hur mycket han fick jobba med ratten, en mycket ovanlig syn i en RBR, delvis även ett resultat av att de inte fick upp däcktemperaturen "inom fönstret" av ovannämnda skäl med en lätt bil.
 
Så, nu är allt förlorat för Verstappen på en bana som Singapore där det är mycket svårt att köra om? Nja, jag tror inte det, Kimi blev trea 2013 i sin Lotus med start från ruta tretton, Iceman genomförde racet skadeskjuten, ett revben hade lossnat från sitt fäste på ryggsidan och gjorde racet minst sagt svårt för Kimi som fick lyftas ur bilen efter målgång. Bland tio i topp i morgondagens race finns ett antal som kvalade med rena kvalinställningar, det gjorde inte Verstappen. RBR har haft bra racepace med medium däck och mycket bränsle under racesimulationer, så jag räknar med att Verstappen kommer köra upp sig ett antal placeringar när däcken kommer upp i rätt temperatur, att ha kval set up och en fulltakad bil fungerar inget vidare i fråga om att ta hand om däcken för dem som valde den linjen i hopp om att kunna blockera alla omkörningsförsök fram till depåstoppet. 
 
Det blev tajt mellan topptrion där Russel agerade köttbiten i en Ferrari hamburgare, Norris gjorde åter igen ett starkt kval med sin fjärde plats, Hamilton fick åter igen stryk av sin stallkompis, och slutade på femte plats före kval set up mannen Magnussen, som för en gångs skull slog Hulkenberg, Alonso räddade AMs ära med sin sjunde plats, Ocon blev åtta, Hulkenberg nia och nykomlingen Lawson tia, bra jobbat av honom igen. 
 
Max försvann i kval två som sagt var och hamnade i ruta elva, Gasly fick stryk av stallkompisen Ocon och fick nöja sig med ruta tolv, Perez som även han försvann redan i kval två efter att ha snurrat startar racet från trettonde rutan, Albon vars Williams saknade traction blev fjortonde och Tsunoda som fick sitt kvalvarv ödelagt av Verstappen femtonde. Bottas hos AR fick erfara varför stallets nya designer-teknisk chef James Key sparkades först av AT, sedan av McLaren, snubben suger som designer. Piastri som borde ha kvalat in i kval två blev offer för hobbyföraren Strolls klanterier, och slutade på en sjuttonde plats före F ettans andra hobbyförare Sargeant, Zhou blev nittonde och klantskallen Stroll tjugonde...
 
...han förnekar sig aldrig den gode Strulovicth utan fortsätter med att Strula till det.
 
Eftersom många PK människor har varit så upprörda över lättklädda men dock påklädda grid girls, så har jag idag istället valt en välklädd och påklädd dam från MTV galan som även PK folket kommer att acceptera, på samma sätt som de accepterar alla flator som flashar med pattarna under Stockholm Pride. Som alla vet, så är det ju skillnad var och när man visar hud, F1 är ju numera familjeunderhållning, så där ska de vara grid kids istället, jag för min del undrar när de gör samma i Stockholm Pride, det är ju familjeunderhållning det med, bebisar i blöjor nästa i Stockholm Pride?
 
Amen,..må alla PK hycklare vara med er.   
 
       
 
  
 
      
 
   

Kommentarer :

#1: Magnus Blomqvist

Jag är kund hos Oderland sedan några år och det fungerar alldeles ypperligt. Visst det kostar några kronor men allt fungerar och när det vid några få tillfällen strulat är supporten fantastisk. Även bytt tema på hemsidan nu till något helt nytt men det är fortfarande under konstruktion så kan inte säga mer än att det ser bra ur än så länge. Extremt mycket inlägg i dag att Verstappen bara vinner pga sin bil och att dagens resultat visar att han är en högst ordinär förare. Jag inväntar några race innan jag ger min dom. Men oerhört kul att Ferrari och McLaren är så jämna och Mercedes också är med. Kan bli kul ändå sista halvan av säsongen.

skriven
#2: Anonym

Går utmärkt att läsa..!

skriven

Kommentera inlägget här :