CARLOS GOOSEBUMPS

 
 
Det blev ståpäls de lux för Carlos Sainz Jr när jublande tifosis piskade spanjoren till en pole på Monza, inte helt oväntat med en Ferrari förare på pole, med något överraskande att det blev Sainz Jr som knep första rutan. Verstappen kom nära men nära skjuter ingen hare, och Leclerc var inte långt efter han heller, tajt mellan topptrion. Fyran Russel blev akterseglat med nästan 0,4 sekunder men slog femman Perez med några hundradelar, och Albon som sexa visade åter igen att Williams är snabb på rakor. Dock ska man inte övervärdera hans prestation eftersom han har en amerikansk skyltdocka klädd i racing overall som stallkompis, Albon är duktig men inte så duktig som ett antal journalister vill göra gällande, han är lite som Perez, glänser i ett småstall med pallar inte för trycket i ett toppstall. Piastri slog Norris och tog sjunde rutan, Hamilton fick stryk av Russel och slutade i ruta åtta, Norris nia, och Alonso något överraskande bara tia, jag undrar om inte AM hade missat lite med set up. De stallen som jag tippade skulle vara bland de i toppen hamnade där, dock ska man inte dra för stora växlar av vad man presterade i kvalet, racet blir en annan historia där däckslitaget blir den avgörande faktorn. RBR kommer göra processen kort med Ferrari i racet, de har bättre race pace och bättre däckhantering, och Mercedes får se upp med McLaren som dock har sin svaga punkt ut ur kurva Alboreto och start-målrakan, lite för mycket drag hos Macken.  
 
Utanför topp tio regerade AT duon med Tsunoda som elva och Lawson som tolva, den sistnämnda har skött sig med beröm godkänt som inhoppare för Ricciardo, bra kört av honom med det ringa erfarenhet han har av F1. Hulkenberg slog Magnussen och Bottas Zhou, Sargeant blev femtonde man, Gasly och Ocon åkte ut direkt i kval ett liksom Magnussen och Stroll. Nu var det ganska många som fick se sina snabbaste varv strykta efter visit på fel sida av den heliga vita linjen, med till exempel Alpine duon borde ändå ha skött sig bättre. En sjuttonde och en artonde plats är ett riktig magplask för fransoser, men å andra sidan är Alpine ett stall i fritt fall där man sparkar folk åt vänster och höger, toppstyrt av folk som begriper noll om racing, sånt får konsekvenser som märks ute på banan. 
 
Verstappen var ute och plöjde i kval tre, i morgon lär han inte göra om det utan kommer att flyga förbi Sainz och ta sin tionde raka seger, det är bara tekniska problem som kan sätta käppar i hjulen för Max. Även om Ferrari har problem med däckslitaget,så bör de ha en bra chans att ta en eller varför inte två podiums imorgon,. om nu inte depåsnubbarna klantar till det igen i vanlig ordning. Perez är duktig att ta hand om däcken men har uppenbara problem med RBRs lösa rumpa, Russel bör han klara av, huruvida han kommer att kunna matcha Ferrari duon låter jag vara osagt, men RBR har bättre bil i racetrim än Ferrari, att några andra än RBR och Ferrari skulle kunna blanda sig i striden om podiums är rätt så osannolikt. 
 
Dagens grid girls bär Ferrari rött med gula fartränder, kanske får de anledning att jubla i morgon.
 
Amen,..må ståpälsen vara med er.   
       
 
  
 
    
 
  
 
   

Kommentera inlägget här :