HUNGARIAN DISABILITY

 
Hungaroring nästa, en gammaldags, långsam kartingbana, en Monaco utan murar som borde försvinna ut ur F1 kalendern, inte bara av sportsliga skäl utan även av politiska. Ungern som den är idag är bara en illaluktande, nazistisk armhåla där mänskliga rättigheter inte existerar, en armhåla som inte förtjänar att vara med i varken EU eller NATO. Banan som sådan är som sagt var en mycket långsam kartingbana, där den enda möjligheten för ett omkörningsförsök dyker upp  vid inbromsningen till första kurvan, efter det handlar det hela mest om följa John köbildning, om man nu inte lyckas tjäna placeringar i samband med ett depåstopp. Hungaroring med sina långsamma-medelsnabba kurvor är lika med downforce och traction, vinge och mekanisk grepp, man kör i stort sett med samma inställningar som man hade i Monaco men utan att riskera att hamna i muren om man missar det lilla minsta. På grund av de sedvanliga höga luft och bantemperaturer finns det alltid en risk att däcken överhettar, så en bil och en förare som tar hand om däcken är guld värt på Hungaroring, ett stopp räcker om man kan hålla däcktemperaturen inom fönstret. 
 
Så, vem eller vilka kan tänkas prestera bra på hungaroring? RBR givetvis, Ferrari bör fungera bra på den här typen av bana liksom Alpine och AM, kanske även Mercedes, hur det blir för McLaren återstår att se. Deras uppdaterade bil fungerade bra på Silverstone med dess snabba kurvor och raksträckor, Hungaroring med sina långsamma kurvor och obefintliga raksträckor ställer helt andra krav på bilens prestanda. På Hungaroring dyker upp nymodigheten med ett "omvänt" kval, man börjar med hårda däck i kval ett, sedan följer medium i kval två, och det hela avslutas med mjuka i kval tre. Bra ommöblering? Nja, ärligt talat så greppar jag inte riktig det fina med nymodigheten, enligt Pirelli öppnar det upp för nya strategiska val utan att precisera vilka de är. Jag för min del misstänker att den här nymodigheten bäddar för toppstallen vars bilar alltid levererar oavsett gummiblandning, för de vars bilar har svårt med att få upp däcktemperaturen med hårda däck kan nymodigheten innebära en katastrof i redan kval ett. Vädermässigt ser det ut att bli som vanligt på Hungaroring, temperaturer mellan 27-29 grader, åskväder på fredag, sol på lördag och söndag, med tanke på fredagsvädret är det tur för stallen att det är relativt enkelt att hitta rätt set up på Hungaroring.
 
På Hungaroring dyker upp ATs "nya" förare i form av Ricciardo, australiensaren gjorde bra varvtider med RBR under däcktester efter racehelgen i Silverstone, kommer han göra en succé som de Vries efterträdare hos AT i sin debut på Hungaroring? Tja, det är en sak att göra bra varvtider med en RBR, men något helt annat i en AT. Ricciardo gillar och är beronde av en bil som är stabil under inbromsning så att han kan bromsa sent, och behöver en bil vars framända greppar genom hela kurvan. AT har en bil som är mycket instabil under inbromsningen, speciellt i bakändan, en instabilitet som förvandlas till en våldsam understyrning halvvägs in i-genom kurvan, med andra ord, den har allt som Ricciardo ogillar, så jag har svårt att tro att han skulle kunna åstadkomma några stordåd med AT, snarare finns risken att inhoppet hos AT innebär slutet för Ricciardos F1 karriär. Det om Ricciardo,  Indycar ledaren Alex Palou sägs "vara klar" för McLaren i F1, jag för min del anser att Palou har absolut ingenting att hämta i F1, snubben är en medelmåtta som förare. Det finns ett antal test och utvecklingsförare hos diverse F1 stall som aldrig kommer närheten av en styrning, de finns där enbart som test-utvecklingsförare, Palou blir en av dem, punkt slut, att vinna Indycar titeln betyder ingenting i F1 sammanhang. Dansken Lundgaard som vann det senaste Indy racet kom ingenvart i F2 med toppmaterial, men klarade av att vinna i Indycar, något som säger det mesta om förarnivån i Indycar, Indycar piloter har inte det som krävs att lyckas i F1.
 
På bilden här ovan hittar ni all nödvändig information inför racehelgen, downforce och traction regerar liksom förarens förmåga att ta hand om däcken så att de inte överhettar.
 
Dagens grid girls är redo för både sol och regn, men inte i armhålan Ungern, vackert så.
 
Amen,..må samtliga ungerns smånassar ruttna i helvetet.     
 
 
 
      
 
    
 
   
 
   

Kommentarer :

#1: Spelwilly

Finns inget av det du skriver som jag motsätter på något sätt. Ungern är ett skitland var där på F1 2019 och kommer aldrig överträda gränsen till det landet, fast jag normalt sett är väldigt flexibel.
Ricciardo i AT blir en katastrof och hans karriär blir dödare än den var tidigare. Palou i F1= hahaha, även om Ferrari har en bra bil så kommer teamets strateger sabba det.
Suck ja men föredrar detta framför ovalen i USA.

skriven

Kommentera inlägget här :