JACK-IN-THE-BOX

 
 
Ferrari 1-2 i Miami är ingen Jack-In-The-Box överraskning, Verstappen gjorde vad han kunde, men åter igen överkörde Max i sin jakt på pole, årets RBR kräver mjukare handleder och lättare gasfot för att leverera polevarv. I och med att man kör med så lite vinge i Miami, så hade de flesta inga större problem med porpoising bortsett från Russel, vars bil skuttade som en fälthare även genom kurvpartier, Boy George fick se sig slagen av Hamilton och klarade inte av att ta sig till kval tre. Ferrari och RBR duon var i en klass för sig under kvalet, best of the rest blev Bottas som därmed kvalade ut både sin före detta teamkompis och sin ersättare hos Mercedes. Gasly kvalade ut Tsunoda, Norris gjorde det samma med Ricciardo, Stroll slog Vettel, Schumacher tog sig till kval två och slog stallkompisen Magnussen, och Albon var snabbare än Latifi med en liten marginal. Alonso saknade farten att ta sig till kval tre, och Ocon missade kvalet helt,ingen lyckad dag för Alpine med andra ord. 
 
Några av förarna tycks ha tappat gnistan, Vettel går omkring och fjantar sig och Ricciardo hänger inte alls med när Norris nitar plattan i mattan, 2022 blir nog den sista F 1 säsongen för Vettel och Ricciardo, att kvittera ut över 100 miljoner per år utan att leverera bra resultat håller inte. Hamilton har nog gnistan kvar ännu så länge, men motivationen lär ta stryk om han tvingas harva runt racehelg efter racehelg i en icke konkurrenskraftig bil, just nu är chansen att kamma hem en åttonde VM titel så gott som obefintlig. 
 
Bottas har fått en nytändning hos AR, gnistan tycks bli starkare för varje racehelg, i en RBR eller Ferrari skulle han kvala ut både Verstappen och Leclerc, synd att han aldrig fick en ärlig chans hos Mercedes att visa vad han kan. Valtteri har fått mycket skit i brittisk media, nu har dessa "experter" och deras svans tystnat när han kvalar ut Hamilton och sin ersättare Russel. Men det klart, de kan ju alltid påpeka att F1 är en materialsport och att det är därför som Hamilton och Russel får stryk av Bottas, men o andra sidan, säger man det så erkänner man att den dynamiska Mercedes duon inte är så märkvärdiga som förare.
 
Hamilton älskar bling bling i en sann The Pimp anda, jag kommer att tänka på en Zappa låt, Willie The Pimp, "i´m a little pimp with my hair gassed back, pair of khaki pants with my shoes shined black", gillar man inte Zappa så finns ju The Pimp av Fatboy Slim och lite annat, Lewis får väl själv ta hand om Liberty Media och FIA som vill förbjuda hans bling bling, pop the pimp and ditch the bitch.
 
Vettel i sin tur börjar bli lite senil och tar på sig overollen före kalsingar, bra reklam för PUMA, det sägs att ett gott skratt förlänger livet, men jag är tveksam om Vettels agerande förlänger hans racingliv även om spektaklet kallas för F1 cirkus.  Liberty Media och FIA går all in med cirkuskonceptet Netflix, dock har den sistnämnda tappat 73% av sitt börsvärde på kort tid. Ingenting varar evigt inklusive jänkarnas nyhittade "F1 intresse",som byggs på att jänkarkändisar dyker upp under racehelgen, jänkare kommer inte för att se Hamilton eller Verstappen utan för att se Michael Jordan, LaBron James, Serena Williams och Michelle Obama, jänkare kommer för att ta del av en "happening", inte för att ta del av en F1 helg. En marina utan vatten och en sandstrand utan sand är ett typisk "only in America" spektakel, europeisk F1 har en lång tradition, den amerikanska F1 har en "här idag, borta imorgon"  pengakaraktär. Miami är en amerikansk Sotji, dollar istället för rubel, Biden istället för Putin, F1 tradition på lång sikt sitter i racingen, inte i pengarna. Det blir intressant att se hur Liberty Media hanterar Aramco framöver, Saudiarabien är en av få länder i världen som vägrar att  döma ut Rysslands agerande mot Ukraina, det är lite pinsamt för LM som ett amerikansk företag att ha en partner som fjäskar för Putin.
 
Dagens grid girl fjäskar inte för någon, det gör inte jag heller, ser jag en skithög så kallar jag den för skithög.
 
Amen,.må en marina utan vatten och en sandstrand utan sand vara med er,.Disneyland nästa.
 
        
     
 
       

Kommentarer :

#1: OK

Kan hålla med om det märkliga konceptet med falemarina m m. Verkar vara en knepig bana också med osäker greppnivå. Den sista kurvseltorn innan rakan känns felbyggd för de här bilarna, tror den hade känt mer naturlig med förra årets bilar. Känslan inför imorgon är att Ferrari kan få det knepigt med RBR på rakorna, men att vi kan få se bilar som kör rakt fram i kurva 17 om de inte hinner in i idealspåret innan inbromsningen…

skriven

Kommentera inlägget här :