LET´S GO CRAZY

 
 
 
Imolas GP blev en riktig "let´s go crazy" tillställning där avåkningar och påkörningar avlöste varandra i parti och minut om man nu inte snurrade redan under installationsvarvet. Det hände saker redan innan racet startade, Alonso körde av och in muren under installationsvarvet, Bottas fick punktering, Strolls bromsar fattade eld osv. När lamporna släcktes och bilarna rusade fram till första kurvan blev Hamilton köttbiten i en RBR hamburgare, hamnade en bit utanför banan och var tvungen att släppa Verstappen till ledning, en ledning som Verstappen sedan aldrig släppte ifrån sig. Hamilton fick en liten skada på sin framvinge redan i första kurvan när Verstappen klämde sig förbi, dock inget allvarligt som hindrade hans framfart. Latifi gjorde en utflykt utanför banan direkt i början av racet, tog sig tillbaka på banan igen bara för att bli påkört av Mazepin och hamnade i muren, något som ledde till att säkerhetsbilen kom ut.
 
De flesta av förarna hade valt att starta racet med intermediate på en blöt bana, bara fyra stycken startade med full wet, däribland Gasly som därmed kastade bort en chans till en topp placering . När säkerhetsbilen ledde tåget av bilar runt banan passade Schumacher på att göra en Russel,och satte sin bil i muren när han försökte värma upp däcken, ett rookie misstag som mer eller mindre alla har gjort någon gång. När sedan säkerhetsbilen gick in så blev det rätt så underhållande racing under några varv när förarna i topp tio bytte plats i parti och minut.
 
På varv 22 kom Vettel in och bytte till torrdäck, resten av gänget gjorde det samma under nästföljande tio varven. På det 34 varvet gjorde Hamilton ett sällsynt misstag i samband med varvning av eftersläntare, och hamnade i grusfållan, allt såg att vara förlorad för Lewis tills Boy George klev in i handlingen bara ett halvt varv senare med en dumdristig omkörningsförsök på Bottas på utsidan genom första kurvan. Bottas lämnade plats på utsidan, men Boy George satte ett hjul på den sophala vita linjen, snurrade och brakade in i sidan av Bottas i mycket hög hastighet, och skickade  Valtteri in i muren med våldsam kraft. När gruset hade lagt sig rusade Russel fram till Bottas som fortfarande satt i kvar i sin bil något omtöcknad och började skälla ut Valtteri samtidigt som han slog på Valtteris hjälm. Bottas svarade med the finger, och sa senare att Russel hade bara sig själv att skylla för incidenten, jag kan bara hålla med honom, Russel - 2.0 kör alltför ofta med huvudet under armen, och borde använda det nämnda huvudet i racesituationer även till lite annat än bara som ett ställe att hänga hjälmen på, dock är det ytterst tveksamt om han har något mellan öronen att tänka med, dagens idiotiska omkörningsförsök skvallrar om en luftskalle.
 
 
Bottas klarade sig utan skador, vad farbror Wolff tycker om Russels tilltag låter jag vara osagt, men några vackra ord lär det inte bli. Mercedes har inte råd med att tappa poäng i kampen om konstruktörstiteln, och Boy George i sin tur stärker knappast sina aktier i jakten på en Merca sits genom att sabotera Mercans titeljakt.
 
 
Eftersom Wolff tyckte att George´s körning mer hörde hemma i CLIO CUP, så skickade Renault en blankett med namn och allt, nu är det bara för George att skriva under och byta till en serie där han hör hemma.
 
Som tur var för Mercedes hade Hamilton turen med sig i vanlig ordning när loppet rödflaggades på grund av Russels hjärnsläpp, och Hamilton kunde starta racet på ledarvarvet i omstarten från en nionde plats trots det att han harvade runt i grusfållan ett bra tag, den gode Lewis är verkligen F ettans Alexander Lukas som alltd har turen med sig.  Mercedes fick senare  lite oväntad draghjälp av en viss Perez, allt som han gjorde rätt under kvalet gjorde han fel under racet. Först fick mexikanaren ett 10 sekunders stop and go straff för att ha kört om Ricciardo och Gasly under en säkerhetsbil period, sedan körde han för högt på kerbsen i Villeneuve kurvan och hamnade i gruset, tappade tid och blev utan poäng.
 
Vid omstarten efter rödflaggan i tio i topp hade Verstappen ,  Leclerc, Sainz, Stroll och Hamilton medium däck, Norris, Perez, Ricciardo och Tsunoda mjuka, dags för Hamilton show som tog honom hela vägen från nionde platsen till en andra i mål, bra jobbat av Lewis. Norris blev trea i mål, han var klart snabbare än sin stallkompis Ricciardo i Imola, Ricciardo fick stallorder att släppa förbi Norris och hängde sedan inte alls med i hans tempo. Ferrari duon slutade som fyra och femma i mål, ett godkänd resultat, Ricciardo fick nöja sig med en sjätte plats i mål, han har inte riktig än hittat farten hos McLaren.
 
Stroll tog åter igen några poäng med sin sjätte plats, Gasly kämpade sig upp till en åttonde plats i mål, Kimi tog sina två första poäng för året, den sista pinnen hamnade hos Ocon. Alonso fick se sig slagen i kampen mellan ex värdsmästare och slutade på en elfte plats före dagens förlorare Perez, Tsunoda genade några gånger för mycket och belönades med ett tidsstraff och en trettonde plats i mål. Giovinazzi plågades av bromsproblem och blev utan poäng liksom Vettel som plockades av banan av stallet ett varv från målflaggan, Schumacher och Mazepin tog målflaggan två varv efter segraren Verstappen, Bottas, Russel och Latifi brört racet.
 
Dagens grid girls uppskattade den galna dansställningen på det hala underlaget, och önskar mer sånt framöver.
 
Amen,..må let´s go crazy vara med er.     
 
        
 
        
 
    
 
     

Kommentarer :

#1: Hulinder

Måste fråga dig som är kunnig, får man backa tillbaka in på banan som Lewis gjorde?

Svar: Egentligen inte, men Lewis fick det;-)
Brandon Lee

skriven
#2: Tomi

Bottas är för snäll han håller mitt i banan när Russel försöker köra om med 2 hjul på gräset smart......hade jag varit Bottas hade jag varit helt skogstokig dessutom går valpen fram och skäller ut Bottas och klappar honom på huvudet hur kan Bottas ta som skit? Faktiskt imponerande av Kimi och hålla Ocon Alonso och Perez bakom sig i ganska många varv ...hände lite ändå i racet :)

skriven
#3: Tomi

Förresten vad tror du hur kan det vara sån fartskillnad på Stroll och Vettel tror du att Stroll har annat material pga pappan eller är inte Vettel så snabb om han inte är försteförare?

skriven
#4: OK

Här kommer några amatörtankar. Lewis får mycket beröm för sin uppkörning till plats 2. Min känsla var att han hade den snabbaste bilen, men att han blev stressad av att vara pressad i loppet av flera motståndare. Min tanke är alltså att Lewis slarvade bort segern, snarare än att han vann en andraplats (precis som du skriver - hade inte kollissionen skett med Bottas hade han troligen slutat typ 5:a).

skriven
#5: peter

Ja Lewis hade hjälp av djävulens advokat som skriver reglerna som vanligt man får ju inte glömma att han var ett varv efter .

skriven
#6: Olssonian

Och så tappade Kimi sina surt förvärvade poäng, teamet kunde inte regelboken så när Kimi snurrade och tappade 2 platser och skulle tydligen tagit tillbaka de innan säkerhetsbilslinjen eller gått in i depå och komma ut efter alla andra, teamet sa att han inte skulle ta tillbaka sin plats, förmodligen var dom lite förvirrade av att Perez fick 10 sekunders straff från en liknande incident bakom säkerhetsbilen.
Så surt!!!
Hamilton har ju onekligen fickorna fulla med matjord, sån tur så man mår lite illa ......
Händelserikt och många misstag från såväl rokies som världsmästare gjorde det nästan lite spännande.
Om Bottas hade någon chans att utmana om titeln så är den väl borta nu redan efter 2 race, tveksamt om han kommer få vinna något race

skriven
#7: Hailwood

Många hade egna piruetter men konsekvenserna varierade stort.
Fråga angående Botts dropp i performance.... Från att ha varit i toppen under fredagen och inleda Q1 i topp så slutar han Q3 med 0,2sek långsammare än Q1..... trots två försök utan några stora fadäser utan bara kommentar att ingen trygghet i bakändan. Sedan fightas han med att behöva försvara dig mot en Williams!
Brandon: Har du några tankar som kan förklara det tappet?
Med vänlig hälsning, Hailwood

Svar: Tja, Bottas måste kasta bort mycket tid för att testa nya delar till kommande race, och har begränsat med tid att hitta optimal set up ,Hamilton testar ingenting utan använder all sin tid att ställa in bilen, den mannen kommer alltid till ett dukad bord. Bottas fick inte upp däcktemperaturen bak, man kör bilarna med olika set up med tanke på väderförhållanden, Bottas hade mindre vinge bak än Hamilton. Tex under fredagsträningen testade Bottas en flak twin pylon bakvinge som man kommer att köra på Monza, Hamilton en djupare single pylon bakvinge som man sedan använde i racet, dvs, Bottas tvingades kasta bort mycket värdefull set up körning för att testa något nytt till kommande race. Så har det varit under många år, Bottas sitter i simulator hos Merca och testar saker, Hamilton leker rockstjärna i L.A, under fredagsträningen testar Bottas nya delar, Hamilton söker optimal set up med race specs, något som sedan märks i under kval och race. Vad som skrivs på svenska sajter bör man ta med en stor nypa salt, okunniga människor utan insyn hos Merca skriver massa nonsens som lika okunniga fans köper som dagens sanning. Det finns ett antal efterblivna i Sverige, vars favoritsysselsättning är att kasta skit på Bottas samtidigt som de hyllar svenskar som kör i USA, och berättar gärna och ofta vilken hög nivå förarna håller där borta. Snubben som vann första Indycar racet, spanjoren Alex Palou är en riktigt medelmåtta, vann aldrig en endaste titel i Europeisk racing, i F3, F2, GP 3 log han runt 10-15 platsen, hans största merit är väl en tredje plats i F3 serien i Japan, en riktig bakgårdsserie för medelmåttor,.och så spöar han alla dessa "höjdarchaufförer" i USA inklusive sina stallkamrater, det säger en hel del om vilken nivå det är på förarmaterialet borta i USA.
Brandon Lee

skriven
#8: Anders

Antingen hade Hamilton oförskämd tur eller så kan man vara konspiratorisk och tro att Mercedes offrade Bottas för att få till en rödflagg 😀
Men seriöst, hur tråkigt är DRS? Vad är det för underhållning att till exempel se Hamilton trycka på knappen och glida förbi bil efter bil på slutet

Svar: DRS och alla andra konstgjorda omkörningsgrejer borde förbjudas från all racing, racing ska handla om körskicklighet, inte knapptryckande.
Brandon Lee

skriven
#9: Anonym

ANONYMUS
Säga vad man vill om kvaliteten på förarna i USA,men nog tycker jag att om man jämför racingen i F1 kontra INDYCAR så är ju underhållningsvärdet bra mycket större i INDY-Racingen och där tror jag inte det är någon som måste åka omkring och agera simulatorförare då alla bilar är byggda enligt samma grund-koncept.Om nu alla av världens bästa förare är samlade i Formel1(vilket jag starkt betvivlar med tanke på hur många av dem som enbart befinner sig där på grund av en fet plånbok)så tycker jag att det är i det närmaste patetiskt att behöva se alla dessa ess kuska runt utan minsta chans att kunna ta titeln.Enda vettiga anledningen till att Kimi i Ferrari och Bottas i Merca accepterat sin situation i stallen under så många år måste väl vara att bankkontot blir riktigt fett.Hade de istället valt INDYCAR så får man väl utgå ifrån, att då hade titelkampen stått mellan dem varje säsong.Så man får väl tacka för att de inte gjort det valet-då hade ju INDYCAR blivit lika enformigt som F1.

Svar: Smaken är delad som baken, för min del är racing mest en fråga om skickliga förare, inte om dussinförare som harvar runt i bakgårdsserier . Sedan kan underhållningsvärdet ifrågasättas när INDYCAR för det mesta saknar publik även på hemmaplan, det finns inte många jänkare som vet vem Alex Palou är, och inte så värst många här på den gamla kontinenten heller som vet det, det är kända förare som lockar publik. Du som tycks veta det, hur många av INDYCAR förarna saknar en fet plånbok i form av sponsorer? Om nu alla i IC har samma förutsättningar att vinna så borde väl någon annan än Dixon kunna ta hem titeln, tex Ericsson eller Rosenqvist? Men icke, det pratades ju mycket om det i Sverige hur bra det skulle gå för Mackan i USA tack vare hans körskicklighet, och pga att alla bilar är likvärdiga, men ännu så länge har man inte sett mycket av det, vad det nu kan bero på, kan det vara bristen på en fet plånbok?
Brandon Lee

skriven
#10: Anonym

HEJ B.L
Tycker du skruvar till andemeningen i det jag skrev.Vad det gäller underhållningsvärdet,så menade jag för mig själv, och angående den feta plånboken så avsåg jag möjligheten att köpa sig en plats i F1 utan att ha den minsta talang.Här handlar det ju faktiskt om ett Världsmästerskap vilket ju INDY aldrig har varit.(Jo,jag vet att även Marcus tog sig dit på det viset)och tyvärr så hade det väl bara varit märkesstallen som kunnat delta annars så som F1 är uppbyggt.Vad titelkampen anbelangar så tog jag en titt på de 6 sista åren. I F1 kunde jag bara hitta 1 vinnare.I INDY var det 3 olika vinnare.När det gäller vad Marcus har uträttat i INDY så har jag svårt att se att det ska vara plånboksrelaterat.Tycker nog att det verkar ha att göra med hans gamla akilleshäl,kvalfarten alltså.

skriven
#11: Genc

Apropå psykopater så har du sagt att Jos Verstappen är det bland annat. Vilket gjorde att jag kom och tänka på, en annan som är det och det är, nämligen ingen mindre än Ricardo Patrese. Eftersom att han var den som dödade Ronnie Peterson under Italiens GP 1978, och kom lindrigt undan med det, och alla diverse F1 fans tycker att han är snäll snubbe. Trots att han inte är det alls, titta bara på hans körstill där han var hela tiden en krascher inte en mästare som Senna eller Prost. Vem vet kanske så är hans familj medlem i den italienska maffian? Hatar honom för hans mord på Ronnie, hade inte han kört F1 hade Ronnie levt idag. Jävla han skulle ha fått livstidsfängelse istället för att fortsätta karriären, helt otroligt hur dumma de var åklagarna i rättegången och även FIA redan då. Kanske gillar de med italienare FIA me knuffgänget vem vet om det med?

Svar: Mord är väl att ta i, ingen försöker ta livet av någon annan på en bana, ibland blir det bara så, allt och alla har sin tid på jorden som tar slut förr eller senare.
Brandon Lee

skriven
#12: tombau

Genc är du slut i koalan helt och hållet?gå in på jannes hatsida och skriv om alla svenska superförare dom haft..herregud mycket skit ska man läsa innan huvudet trillar av

Svar: Nä nä, bra grabb, låt honom vara.
Brandon Lee

skriven
#13: Anonym

Hejsan vill bara flika in att det ÄR tillåtet att baka ut på banan, under förutsättning att man är aktsam.
Häls Jakob

Svar: För vissa, men inte för alla;-)
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :