TO WHOM IT MAY CONCERN

 
 
 
Årets första kval och årets första pole för Bottas, välförtjänt, men det är imorgon det avgörs, starten måste sitta för att hinna först till första kurvan.
     11      Vettel
      12     Gasly
      13     Kvyat
      14     Ocon
      15     Grosjean
      16     Magnussen
      17    Russel
      18    Giovinazzi
      19    Räikkönen
      20    Latifi
 
Att  Mercedes skulle bemanna första ledet är ingen större överraskning, lika lite som att Verstappen startar från den tredje rutan, men däremot är det något överraskande att Norris slog Albon även med tanke på att han är en bättre förare, Albons prestationsnivå i en bra bil imponerar föga.
 
Racing Points Mercedes klon orkade inte riktigt hänga med i orginalets tempo, en sekund på en så kort bana som Red Bull Ring är mycket, men en sjätte och en nionde startruta är ändå med beröm godkänt. Leclerc i en Ferrari fick stryk av fyra olika kombattanter , att bli slagen av Mercedes och RBR är en sak, men att även bli slagen av McLaren och Racing Point svider ordentligt, den sista platsen i tio i topp gick till Ricciardo.
 
Vettel blev utkvalad av Leclerc, en elfte tid och att bli utslagen i kval två är inte mycket att skriva hem om. Alpha Tauri duon Gasly-Kvyat höll jämna steg, och Ocon blev ordentligt akterseglad av Ricciardo, han måste vara skapligt ringrostig efter ett sabbatsår på Mercedes bakgård.   
 
HAAS dynamiska duo skuggar Alpha Tauris dito på startgriden före Russel, som var ofin nog att placera sig före Alfa Romeo bröderna Giovinazzi-Räikkönen, sista startrutan gick till miljonärs sonen Latfi.
 
Så, vilka slutsatser kan man dra av årets första kval?  Tja, att Mercedes fortfarande är bilen att försöka slå i kval och förmodligen även i race, det blir intressant att se huruvida Verstappen kan dra nytta av att starta med medium i morgondagens race, han kan få problem i starten när alla andra i topp  tio startar med mjuka med bättre greppnivå.
 
Det har redan spekulerats om, att samtliga med en Ferrari PU är handikappade av motorns svaga prestanda, men jag för min del vill påpeka att både Ferrari, HAAS och Alfa tycks ha dålig aerobalans och brist på downforce, trion hade problem genom varje kurva runt banan, en långsam utgång gör att man hamnar i efterkälken rakt fram, och hinner aldrig tjäna in tid före nästa sväng.
 
Men som sagt var , kval är kval och race är något helt annat, en del kan ha medvetet valt bort kvalprestanda till förmån av race dito och vice versa, hur det är med det får vi veta först imorgon, men vissa har uppenbara problem med bilens aerobalans. 
 
Det om F1, svensduon i Indycar hade inte lyckan med sig under kvalet, men kanske går det bättre i racet idag. Felix är en förare som som lär sig av sina misstag, och kan variera sin körning, Marcus däremot tycks stå stilla med sin utvecklingskurva, och det speciellt vad det kval, klarar man inte av att leverera med toppmaterial så saknar man det lilla extra som krävs att bli en toppförare.
 
Dagens grid girl hejar BLM och Hamilton, jag själv är ofin nog att heja på Bottas.
 
Amen,.må årets första F1 race vara med er.     
 
       
 
      
 
       
 

Kommentarer :

#1: tom

en som däremot inte hejar på Bottas,är kombimannen Rydell,varje gång han är i tv så ska bottas bytas ut,mot i stort sett vem som helst,för han är ju enligt herr Rydell,sämre än sämst..suck

Svar: Volvo kombi mannens tyckande ska man ta med en stor nypa salt eller strunta helt, hans racingkarriär var ju inte mycket att skriva hem om.
Brandon Lee

skriven
#2: peter

Nu dag imorgon och i nästa vecka med nya däck

Svar: Ja, må den bästa föraren vinna oavsett vem den är.
Brandon Lee

skriven
#3: Putte

Marcus 6:a......om än med turen på sin sida denna gång liksom Dixon.....😃. Jag är Hamilton-fan.....men hoppas på Bottas imorgon...☺!

Svar: Tur ska man ha men Mackan måste bli bättre under kval om han vill kriga om podiums. Vem som vinner idag återstår att se, kan lika gärna bli Verstappen om Merca gör bort sig i depåstrategin.
Brandon Lee

skriven
#4: Marcus

Ja, vilken så kallad expert vill inte att Bottas ska bytas ut? Tur är väl det att Bottas inte lyssnar på sånt och inte Häkkinen heller som uppenbarligen vet bättre. Trist att Kimi och Alfa hamnade så långt ner men vi får hoppas att de hade race inställningar och det går bättre imorgon.

Svar: Alla "experter" vill byta ut honom hela tiden, synd att Mercedes inte lyssnar dessa genier utan håller envist kvar Bottas;-) Årets Alfa ser för jävligt ut genom vissa kurvor, jag kan tänka mig att Kimi kan tröttna på att harva runt i slutet av startfältet och lämnar F1 efter årets säsong.
Brandon Lee

skriven
#5: Eric

Intressant att Ferrari är nästan en sekund långsammare med året bil, det hade varit smartare att använda sig av fjolårets bil istället :P dock är den väl inte laglig längre?

Svar: Årets Ferrari har aerodynamik som en tegelsten, och samma kan man väl säga om både Alfa och HAAS, inte mycket som fungerar hos den icke dynamiska trion just nu.
Brandon Lee

skriven
#6: Anonym

ANONYMUS
Får nog ändå säga att jag är lite imponerad av supernollan Marcus körning i racet.Tyvärr fick han ett uselt sista depåstopp,strul med tankningen igen.Om detta inte hade hänt så hade han nog haft chans på en 3-4 placering,visserligen p.g.a.en helt otrolig tur och att alla andra som hamnade bakom honom i resultatlistan råkade ha den största otur de någonsin upplevt i hela deras karriär just denna dag.Detta måste väl ändå betecknas som ett rent underverk.Vad Felix anbelangar så får man nog utgå ifrån att han genomgått en rump-amputation.Hans beryktade rumpkänsla vid körning lyste ju tyvärr med sin frånvaro.

Svar: Jag börjar tvivla på svenskduons färdigheter, två race och två vinst för deras stallkompis Dixon, sitter man i vinnarmaterial så bör man prestera därefter. Dixon hade 10 podiums ifjol inklusive två vinster, i Sverige stirrar man sig blind på hur svenskarna presterar gentemot varandra, Dixon är nog ett bättre måttstock och där väger Felix och Marcus lätt. Ska man göra sig ett namn i Indycar måste man prestera bättre, inte minst med tanke på nivån av motståndet som i jämförelse med F1 är inte mycket att skriva hem om, rookie säsongen är avklarat så nu bör Felix och Marcus leverera i nivå med Dixon.
Brandon Lee

skriven
#7: Genc

Tycker det är kul att Mclaren var med i kvalet, hoppas att deras utveckling går framåt. Vi får hålla tummarna så att det blir mer competition framöver i år eller om några år.

Svar: Det största problemet för Macken är deras skakiga ekonomi, man kan inte leva med lånade pengar hur länge som helst, någon gång måste man betala tillbaks.
Brandon Lee

skriven
#8: Genc

PS @tom Rydell är bara en tjatig tjat Maja, som älskar att hylla sin favvo Verstappen som en ny Senna hela tiden. Så strunt i det han säger bara, för han är bara en tönt helt enkelt. Som borde pyssla med något annat än att kommentera.

skriven
#9: tom

nå Bottas vann ju,synd att inte ham blev arresterad efter avpetningen på albon ;-)

skriven

Kommentera inlägget här :