THE PRETENDERS

 
 
Det tog bara 7 varv innan beslutet om vem som skulle få vinna på Spa togs av Mercedes.
Bottas:"We have one push now"?
Team:"We do, but we agreed not to use against each other".
Bottas:"I´ve never heard of that".
 
Så, vad är det som är värst med Mercedes agerande, att de pissar på Bottas eller att de pissar på publiken? Tja, det är upp till var och en att välja fritt, men då ska man komma ihåg att F1 i första hand handlar om pengar, i andra hand om PR-marknadsandelar, i tredje hand ägarintressen osv, det sportsliga pissar man på så att det skvätter och svider i ögonen av fansen.
 
Om man bortser från det i förväg uppgjorda "pecking order" hos Mercedes, och frånvaron av det förväntade regnet, så hände det faktiskt en hel del lite längre ner startfältet. Ricciardo tog sig förbi Verstappen, men fick lämna tillbaka sin tredjeplats per omgående ,och Leclerc gjorde en kanonstart med sina mjuka däck och var uppe på en nionde plats under några varv. Giovinazzi tappade bilen, for in i räcket och stutsade ut på banan igen, Kimi lyckades smita förbi men Russels bil träffades av ett avrivet hjul från Giovinazzis bil ,och hamnade även han i räcket osv, det som händer brukar hända på mittfältet och bakåt, så även den här gången.
 
De fyra första fick en fridfull farthållare eftermiddag på Spa, sedan var det full krig om platserna fem till tio. Albon fick ge sig för Ocon, Norris knep sjunde platsen med hjälp av väldigt lite vinge, och Gasly slog RP duon Stroll-Perez som i sin tur hade satsat på för mycket vinge på grund av det regnväder som uteblev, det vill säga, de som chansade på ett tortt race hade tur, och de som litade på sanningshalten i väderprognoser fick lära sig att man kan aldrig lita på SMHI.
 
Kimi fulländade Ferraris förnedring genom att ta sig förbi både Leclerc och Vettel under racet, Ferrari i sin tur får vara glada över att de lyckades hålla HAAS duon bakom sig, kul för Iceman att få var den bästa "Ferrari föraren" i sin Alfa, släkten är värst brukar man väl säga.
 
De allra flesta omkörningar genomfördes som förväntat i slutet av Kemmel rakan, om man skulle utesluta Mercedes och RBR från VM serien, så skulle man faktisk kunna få en spännande fajt om VM titeln. Vi får väl hoppas på, att 2022 blir året när Mercedes och RBR kommer med mindre lyckade skapelser som hamnar i skymundan i VM fajten, men jag skulle inte vilja slå vad om att så kommer hända.
 
 
Dagens grid girls är måttligt roade av Mercedes arroganta fifflande, mycket vill ha mer och inte ens det räcker, patetisk värre kan man tycka.
 
Amen,..må Mercedes hycklande stall ledning brinna i helvetet.   
 
     
 
     

Kommentarer :

#1: Tomi

Bra teknikinlägg i kvalinlägget! Faktiskt ganska underhållande race med tanke på förutsättningarna utan tankning, tunga bilar, förutbestämda strategier osv .... Återkommer till Ferrari hade det varit förr så skulle huvuden redan ha börjat rulla förstår inte riktigt vad de väntar på .....nästa år? Ang Mercedes man ser med blotta ögat under kvalet att Ham kan vika in bilen i högfartsriktnings förändringar på ett annat sätt än Bottas då går det ju givetvis snabbare verkar som att Hams bil har bättre downforce och fart....mästerskapet är ju självklart redan avgjort......och tack för att SPA finns vilken bana.....bra blogg också!

skriven
#2: Magnus

FIA ska visst ha krävt in ritningar och förklaringar från alla motortillverkare för att kunna kolla om dom följer reglementet. Det kanske bara är Ferrari som har en laglig motor! Spännande att se hur det slutar. Ganska bra race på SPA. Ska bli kul att se hur racen blir på alla riktiga banor som lagts till årets säsong pga corona. Ser framemot imola, med bara en träning och begränsad möjlighet för teamen att analysera igenom data och köra simuleringar hela natten till lördag. Kimi är visst den enda som kört F1 race på imola.

skriven
#3: Mikael

Tror jag ska sluta och titta påF1 ,kommer däremot att fortsätta
att titta på MotoGP där det är racing på riktigt. Så länge Mecedes pissar på Bottas så får det vara. Har tittat sedan 97 men nu får det var nog.

Svar: Man blir rätt så trött på skiten när samma grej upprepas år efter år, F1 måste vara "sporten" där det förekommer flest fixade resultat. Ha det Mikael.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :