SUMMER HOLIDAY

 
Det fina med inspelade race är att man kan hoppa över dem mest träiga bitarna av racet, i fallet Barcelona 2020 det mesta eftersom racet blev precis som förväntad, bedövande tråkig och händelselös, det mest spännande var nog att Bottas inte bara tappade starten ,utan även 3 kilo vikt under racet, en snabb bantningskur när den är som bäst.
 
Så, vad hände under racet? Tja, om ni jämför raceresultaten här ovan med...
 
...kvalresultaten dagen innan så kan ni se att det i stort sett inte hände något alls. Bottas klantade till det i starten, och skänkte andraplatsen till Verstappen, Stroll och Perez bytte plats, Albon tappade några placeringar sin vana trogen, Leclerc bröt racet och ersattes med Vettel i tio i topp, topptrion varvade resten av gänget och så vidare. Spännande värre och bra reklam för F1? Inte direkt, en bana som som den i Barcelona ska enbart användas som en testbana, det finns andra banor som kan erbjuda betydligt bättre racing än Barcelona.
 
Jag hade vissa förväntningar om att Bottas i år skulle kunna utmana Hamilton om titeln, men den stora poängförlusten på Silverstone tycks ha satt sina spår. Bottas är inte tillräckligt aggressiv när rödljuset slocknar, och lyssnar för slavisk vad strategen på depån anser om däckstrategin. Vill man vinna VM måste man ta egna intiativ ute på banan vad det gäller däckhantering,ha känsla för hur mycket prestanda det finns kvar i däcken, och stanna ute några varv extra för att kunna satsa på en alternativ depåstrategi. Valtteri är snabb nog att utmana om titeln, men måste som sagt var lära sig att ta egna intiativ som Hamilton och Verstappen gör när de ifrågasätter strategens beslut och går istället på "rumpkänslan" angående däckslitaget. Dock är det givetvis lättare att ta såna beslut om man har en absolut förstaförare status i stallet, andraförarens strategi brukar ju anpassas efter förstaförarens dito och stallets önskemål, men vågar man inte ifrågasätta och ta egna beslut vinner man inga VM titlar, så enkelt fungerar det hela.
 
Så mycket mer finns det inte att säga om Barcelona eftersom det inte hände så värst mycket, utan det är bara att vända blickarna mot nästa race om två veckor på en riktig bana, Spa är allt det som Barcelona inte är, nämligen en bana som kan erbjuda underhållande racing. FIA har tagit ännu ett märkligt beslut genom att förbjuda "party mode" motormappningen som stallen använder under kvalet redan till Spa, något som enligt FIA kommer att ta udden av Mercedes överlägsenhet under kvalet, jag personligen tvivlar på det, Mercan har mer än så att komma med, det är hela paketet som ligger i en klass för sig.
 
Det om F1, vad kan man roa sig med när F1 inte har något att komma med? Tja, kanske med stolliga brittiska adresser...
 
 
 
 
 
...eller genom att sukta efter ett sommaråk med det "lila extra"...
 
...Plum Crazy i en modern tappning i form av en Charger 68 med Hemi , kompressor och 1000+ hk som väcker habegäret.
Dagens grid girl kommer från MotoGP där det i vanlig ordning hände en hel del under helgens race, allt det som saknas i F1 hittar man i MotoGP, spännade race med olika vinnare nu när Marc Marques är sjukskriven, kika på hojracing, underhållningsvärdet ligger på en helt annan nivå jämfört med F1.
 
Amen,..må sommarens sista supervarma dagar vara med er.     
 
     
 
      
 
   

Kommentarer :

#1: Tompa

Det var tydligen overallens fel enligt Bottas😂

skriven
#2: Hulinder

Något jag gillar skarp med dig är dina åsikter och att du har fötterna på jorden!
Raka puckar är din melodi och sådant uppskattar jag! Du kan både ge en känga med även ge beröm till Hamilton och samma visa gäller Kimi,vettel eller bottas osv!
Dessa herrar kan också få sig en känga men även beröm!
Fortsätt så och jag ser fram emot en grym analys av SPA! Ha det gott chefen

Svar: Man bör kalla deras prestationer med dess rätta namn, beröm när de gör bra ifrån sig, kritik när de inte gör det oavsett vilken förare det handlar om. Ha det fint du med.
Brandon Lee

skriven
#3: Genc

Ja du Brandon! Liberty Media vill gärna ha en amerikansk förare i F1. Den bästa och närmaste är ju Serganten Sargeant, men är inte tillräckligt bra. Saknar racecraft och även låta bli att omkörd, så nja han fungerar mer som en backmarker i mina ögon. Eller vad säger du om det. Tror själv mer att det kanske kommer i framtiden, om jänkarna bestämmer sig för att gilla F1 mer än NASCAR och Indycar.

Svar: Det finns inga jänkare av F1 kvalité, inte ens i Indycar, vill man bli bra så måste man tävla i Europa eftersom motståndet i USA håller så låg nivå, det kommer nog dröja länge innan det dyker upp en jänkare i F1 om nu inte LM köper en sits åt någon jänkare medelmåtta.
Brandon Lee

skriven
#4: Magnus Blomqvist

Håller som vanligt med.Men var du inte lite snabb med fjärrkontrollen ändå? Fanns en hel del som hände ändå. Framförallt herr Vettel och hans obefintliga kamratskap med teamet i övrigt. Under kvalet svarade inte Sebastian på ett enda meddelande från sin ingenjör. Inte ett endaste. Undrar om det verkligen har hänt i något team överhuvudtaget förut. Dessutom var han lika förbannad under racet och konversationen när det var 16 varv kvar visar än mer att sprickan numera är en avgrundsdjup ravin. Vettel har alltid varit en sur jävel men just nu förstör han mer än han vinner för sig själv även om ryktet om ett påskrivet kontrakt med RP visar sig vara sant. Bättre stiga av nu och låta Ferrari ta in Hulken eller någon från Alfa resten av säsongen. Det finns ju lite olika alternativ att välja mellan och är planen att Schumacher den yngre ändå ska in framöver så varför inte ge han chansen hos just Alfa där han i lugn och ro kan köra runt utan press som det ser ut just nu. Hulken borde också vara högvilt för Red Bull där Albon gång på gång bevisar att han visst är en duktig chaufför men aldrig kommer bli mer än så heller. Ja det var en del tankar från mig. Tack för din rapport. Ser redan fram emot Spa!

Svar: Vettels förehavanden med Ferrari är mer av privat karaktär, en intern affär, dock har man nog sällan eller aldrig tidigare sett ett stall behandla sin förare så illa som i fallet Vettel-Ferrari. Det kan hända att han hoppar av, men varken Hulken eller Schumi Jr har det som krävs av en ersättare enligt min mening, livet i ett toppstall är som att gå barfota på rakblad, något som väldigt få förare klarar av utan att rasa ihop. Hulken är snabb men har problem med att hantera pressen när han får ett bra tillfälle att glänsa, sånt fungerar inte hos ett toppstall. Apropå Albon, han kickades en gång tidigare av Red Bull, och borde kickas igen, RBR får jaga vidare att hitta en bra ersättare. Ha det bra Magnus.
Brandon Lee

skriven
#5: tombau

Kimi Räikkönen har satt ett nytt rekord i Formel 1. Iceman är den förare som kört flest kilometer. Han bröt det gamla rekordet som var 83,846 kilometer och det är lika med två varv runt ekvatorn,enligt Fredrik af Petersen

Svar: Kimi har hunnit med några kilometer, bra nära två gånger runt moderjord i en F etta, inte illa pinkat av en gammal man. Ha det gött Tom.
Brandon Lee

skriven
#6: Eric

Det här är min första säsong jag följer MotoGP, jösses så bra det är! Jag har följt formel 1 i 20 år och aldrig sätt något liknande.

Mitt plötsliga MotoGP intresse kan ha att göra med att jag själv införskaffat en motorcykel, Yamaha FZ1.

Svar: MotoGP är mycket roligare att följa om man själv kör hoj och därmed bättre begriper vad som krävs av förarna,.ta det lugnt på vägarna med din FZ1.
Brandon Lee

skriven
#7: Tomi

Tack för grym blogg!
Bottas fuckar i starten alldeles för ofta. Är det någon från depån som mixtrar lite eller är Bottas så dålig i starten? Borde inte vara rimligt på den här nivån.....ha det..

Svar: Svårt att säga, dock är det mer upp till föraren i år än ifjol att hitta rätt med kopplingen, Valtteri borde kanske byta kopplingsingenjör. Simma lugnt Tomi.
Brandon Lee

skriven
#8: Carl

tackar för en bra blogg men loppet var tråkigt bortsett från Vettel för en gångs skull.på måndan tittade jag på färg som torkade riktigt spännande i den här hettan

Svar: Barcelona blir aldrig mycket bättre än så, det finns få om någon annan bana där det är så svårt att köra om, dock är hoj race alltid bra där. Ha det.
Brandon Lee

skriven
#9: Anonym

ANONYMUS
Synd att de infört viktkompensering F1.Om Bottas kunnat bibehålla sin personliga viktminskning till SPA så hade han nog tjänat ett par tiondelar per varv.
Och Bloggen din-lika bra som alltid.Tack.

Svar: Ha ha, Valtteri kanske både bibehåller och går ner 3 kilo till när det är dags för Spa,..men Mercas depåstrategi sög getpung som vanligt.
Brandon Lee

skriven
#10: Anonym

Ja det med namn kan bli galet i olika länder.
Det var väl en Brittiska som körde i indycar som heter Pippa Mann om jag inte minns helt fel.

skriven
#11: Anonym

ANONYMUS
The times they are a´changing.
Fick en liten nostalgi"Back to the begining "influens.Det har ju faktiskt gått några år sedan man uppmärksammade dina inlägg på Annas och Blommans bloggar, där du ställde till det för dem med ditt kunnande som framställde dem som de medelmåttor de faktiskt är.Det blev ju naturligtvis väldigt generande för dem,och om jag inte minns fel så blev du blockad av dem p.g.a.detta.Det var ju naturligtvis mycket enklare än att acceptera att man själv är en medelmåtta. Man kan ju bara konstatera att detta antagligen är det bästa de någonsin åstadkommit.För det var väl det som gav dig kicken att starta en egen blogg.Tycker bara det är väldigt konstigt att du inte får fler följare.Anna har knappt en enda kommentar,men å andra sidan så är det väl inte så konstigt,massa statistik är väl inget att kommentera.Blomman-sekten är ju bara "Klubben för inbördes beundran" där allmänt munväder står högst på schemat.Efter vad jag kunnat se så är det väl bara de här svenska bloggarna som skriver om F1 och där är du helt outstanding.Du har ju dessotom en härlig fantasi även om det blivit lite striktare på senare tid,något som man saknar,livet består ju inte bara av F1,men det har väl sina förklaringar.Man kan bara hoppas att fler öppnar gluggarna och tittar in hos dig och att bloggen lever vidare.
I just hope "the times they are a`changing".

skriven
#12: Genc

PS Apropå psykopater så har du sagt att Jos Verstappen är det bland annat. Vilket gjorde att jag kom och tänka på, en annan som är det och det är, nämligen ingen mindre än Ricardo Patrese. Eftersom att han var den som dödade Ronnie Peterson under Italiens GP 1978, och kom lindrigt undan med det, och alla diverse F1 fans tycker att han är snäll snubbe. Trots att han inte är det alls, titta bara på hans körstill där han var hela tiden en krascher inte en mästare som Senna eller Prost. Vem vet kanske så är hans familj medlem i den italienska maffian? Hatar honom för hans mord på Ronnie, hade inte han kört F1 hade Ronnie levt idag. Jävla han skulle ha fått livstidsfängelse istället för att fortsätta karriären, helt otroligt hur dumma de var åklagarna i rättegången och även FIA redan då. Kanske gillar de med italienare FIA me knuffgänget vem vet om det med?

skriven
#13: Timo

Härlig läsning Brandon , bara din analys var bättre än racet senast haha.. hoppas SPA trollar fram nåt kul men det blir väl som vanligt..

saknar maldonado o fighter fakyiskt, då hände de grejer iaf..

mvh Timo

skriven
#14: tombau

återigen en snygg sorti av det svenska hoppet,i runt runt racing ;-)

skriven
#15: tombau

dvs speedway,på asfalt,med fyra hjul....tråkigare än att översätta bibeln,baklänges

skriven
#16: tombau

Hårig avstigning från hojen,i moto gp
den kräver mental styrka,och snabb avvägning av situationen..i + 220 km/h

skriven
#17: Patrik Jansson

Måste säga att F1 börjar verkligen bli tråkigt visst det händer litet ibland men överlag är det tyvärr bara samma samma ! Intressant läsning som vanligt här på bloggen Brandon och håller med MotoGp är riktigt underhållande och med tight racing där det inte är en given vinnare i varje race :) ! Rekomenderar det starkt ! Ha det Brandon!

skriven

Kommentera inlägget här :