OFF THE BOIL

 
 
Känslan av mättnad smyger sig på sakta men säkert, Mercedes har redan mer eller mindre lagt årets säsong till handlingar och satsar på 2020-21, Ferrari kom med en större uppdatering som har gett deras bil bättre aerobalans där själva balanspunkten har flyttats något för att förbättra bilens kurvegenskaper, men frågan är om det inte är för lite och för sent, Mercedes poängöverläge är fortfarande övertygande med fem race kvar efter Rysslands GP.
 
Pole gick till Leclerc som väntad, det är tydligt att Ferraris nya ledning fullföljer den bortgångne Marchionnes plan till punkt och pricka, där Leclerc var föraren man skulle satsa på, bra för Leclerc, mindre bra för Vettel, att sedan Binotto har pratat om Vettel som stallets förstaförare får man ta med en nypa salt, det är inte han som bestämmer vilken förare Ferrari vill satsa på, åter igen blev Vettel klart slagen av Leclerc.
 
Hamilton gjorde ett bra kval och lyckades klämma sig mellan Ferrari duon, Bottas hade en mindre lyckad dag och slutade på en femte plats efter Verstappen som dock har en fem platsers nedflyttning till morgondagens race.
 
Sainz tog titeln som best of the rest i kvalet knappt före Hulkenberg och stallkompisen Norris, Grosjean hade en bra dag och slutade på en nionde plats före Ricciardo som blev tia. Gasly blev elva men har en fem platsers nedflyttning till racet imorgon, Perez kvalade ut Stroll åter igen, Giovinazzi gjorde samma sak med Kimi, Magnussen fick stryk av Grosjean, Russel slog Kubica med en sekund, Albon försvann ur kvalkörningen redan i kval ett när han satte sin bil i muren, och Kvyat hoppade över kvalet.
 
Så, en ny promenadseger att förvänta för Leclerc och Ferrari? Inte nödvändigtvist, Hamilton och Bottas startar racet med medium, något som kan vara ett vägvinnande val om de orkar hänga med i Ferrari duons tempo i början av racet, senast i Singapore gjorde Mercedes bort sig i depåstrategin, i Sochi testar de med ett annorlunda upplägg redan från start.  Ferrari är snabbare rakt fram och har bättre utgångar, Mercedes är bättre in i och genom kurvor, det blir intressant att se starten och till vilken gummiblandning man har optimerat sina inställningar.
 
Verstappen lär ta sig snabbt upp till en femte plats, McLaren och Renault chaufförer gör upp om titeln best of the rest, Perez tar sig förbi Grosjean osv. Hos Alfa hittade man ingen fart alls, det är möjligt att även de har redan slutat med utvecklingen av årets bil och satsar sina få slantar på nästa års bil, samma sak hos Williams, man ska inte vattna döda blommor.
 
Det är kul att man har hittat lite mer prestanda hos Ferrari, men de tog för lång tid för sig att göra det, Mercedes har resurser att ta upp utvecklingen av årets bil igen om de så önskar, att hitta några tiondelar är inte på något sätt en omöjlig uppgift för att försäkra årets VM titlar.
 
Det om Sochi, jag hoppas att FIA är kloka nog att dumpa DRS till 2021 års bilar, kombinationen ground effect-DRS rimmar illa, blir det något fel på DRS så blir följderna mycket värre i en ground effect bil än med dagens bilar.
 
Till slut, Hamilton och Bottas tjänar en slant att köra fort med en Mercedes, NHL proffset Rasmus Ristolainen fick betala en slant när han körde fort med sin Merca under semestern i Finland, att köra 81km/h på en 40 sträcka kostade honom 120680 euro i böter, dvs en miljon tvåhundranittiotretusen svenska kronor, det är ett dyrt nöje att köra fort i Finland om man tjänar mycket pengar.
 
 
Dagens grid girl är inte off the boil, the heat is on.
 
Amen,.må livets goda vara med er.      
 
           
 
        
 
 
      

Kommentarer :

#1: Marcus

Kimi missade en kurva och missade q2, ibland är inte marginalerna stora. Kanske får Kimi användning av det extra hårda däcket nu?

Kul att Ferrari tagit igen men som du skriver kan det vara lite väl sent. Kimi vann ju i sista loppet när han blev mästare så med extrem tur kanske det kan gå.

Man ska verkligen inte köra fort i Finland om man tjänar mycket. 😲 Å andra sidan har han så det räcker och blir över.

skriven
#2: tombau haupda

gårdagens lopp i ryssland visar ju bara att super-egot Vettel,liksom alla andra tyskar inte är att lita på,vilken fröjd att han tvingades parkera bilen"handhjärta"
förhoppningsvis får han sparken,så vi slipper se och höra hans värdelösa italienska på radion mer framöver..

skriven

Kommentera inlägget här :