THE GAME CHANGER

 
 
Att offra en lördagkväll för att titta på F1 kval finns inte, så det blev frukost TV med en inspelad variant idag istället, bättre sent än aldrig.
 
Kvalet blev en Verstappen uppvisning av blixtrande fart och arrogant nonchalans, när han fullt medvetet ignorerade en dubbel gulflagg under sitt sista kvalvarv, och satte den snabbaste sista sektor tiden.  Allt började när Bottas chansade under sitt sista kvalvarv, tog lite höjd in i sista kurvan för att tjäna några tiondelar, satte bakhjulet på kantstenen och tappade bilen in i räcket.  Hamilton som låg bakom Bottas lyfte av liksom Vettel, men Verstappen struntade dubbel gulflagg, väl synlig både på banan och i ratten, och fullföljde sitt varv med plattan i mattan.
 
FIAs pajaser med clownen Michael Masi i spetsen kom först med ett meddelande, att man inte skulle ta upp Verstappens tilltag, men ändrade sig sedan i efterhand när Verstappen i  arroganta ordalag under presskonfrensen förklarade, att han hade sett Bottas kraschade bil men struntade i att lyfta av. Andra människors säkerhet tycks inte intressera Max det minsta, eftersom han kan klämma ur sig dumheter som "do we need to go there, safety, we drive F one, we know what we´re doing". 
 
Att Verstappen har en IQ som en guldfisk, och ses som en säkerhetsrisk ute på banan  är alla inblandade medvetna om, men att även Charlie Whitings ersättare Michael Masi ligger på samma nivå är något mer överraskande.  Om man kommer med ett "ingen åtgärd" meddelande när en förare fullständigt struntar  en dubbel gulflagg situation, så borde man pyssla med något annat än vara individen som har det yttersta ansvaret för säkerheten inom F1. Michael Masis agerande under det gångna året har varit ett dåligt skämt, en uppvisning av totalt godtycklig  tolkning  av regelboken där vissa av förarna tycks ha egna regelböcker som Masi läser som djävulen bibeln.
 
Kimi fick stop and go för en tjuvstart, Vettel ingenting, nu ville Mr Masi se genom fingrarna Verstappens otroligt farliga tilltag, tre platsers nedflyttning är ett dåligt skämt som ett straff för att strunta i dubbel gulflagg och sedan skryta om det. Att RBR sedan i Marko har en skitstövel till gör inte det hela på något sätt bättre, snubben försökte göra gällande att Verstappen inte hade sett den dubbla gulflaggen i ratten, en ren lögn, men Marko är ju bra på det, att dra en vals.
 
Dumt gjort av Verstappen som redan hade en tid som skulle ha räckt till pole, men har man ingen hjärna så har man inte det, nu har Ferrari ett gyllene läge att ta en dubbel i Mexico.
Det är inte lätt att köra om på AHR, men samtliga i topp 6 startar racet med medium, Mercedes har haft bättre racepace än både Ferrari och RBR under racesimulationer, så den avgörande punkten lär bli bilarnas förmåga att hantera däckslitaget på ett framgångsrikt sätt och rätt depåstrategi.
 
McLaren duon markerade åter igen revir som best of the rest, TR duon hade bra fart under kvalet men lär få svårt med att ha samma fart under racet, Perez blev elva och får därmed välja vilka däck han startar racet med, huruvida Renault förarna har något att komma med i racet återstår att se.  AR hittade ingen fart den här gången heller, det är något som inte stämmer hos AR, kan mycket väl vara så att man helt enkelt inte har pengar kvar till uppdateringar.  Stroll fick ännu en gång stryk av Perez, HAAS är helt vilse med årets bil, de får inte däcken att fungera "inom fönstret", hos Williams har man öppnat fönstret och kastat ut alla förhoppningar om att komma någon vart med årets bil.
 
Det om kvalet, under nästa race på COTA ska även jag vara på plats, inte så mycket för racet utan i första hand för att träffa mina USA bosatta polare Micke och Jimmy, kan bli en reunion att minnas, de två är ena riktiga hejare på att festa.
 
Dagens grid girls har fått sällskap av Valentino Rossi, som tycks uppskatta uppmärksamheten från deras sida, gubben kan.
 
Amen,..må alla förare med guldfisk hjärna ute på hal is hamna i plurret med betongstövlarna på.        
 
 
       
 
 
         
 
 
       

Kommentarer :

#1: tombau haupda

Weirdstaffen skulle släpas ut på startplattan innan start,tvingas ner på knä..och avrättas..punkt slut

skriven
#2: Genc

Ja du! Vad ska vi göra med Verstappen, ja du vad ska vi göra med han tycker du? Kan du ge mig ett bra förslag på det tack?

skriven
#3: Genc

@tombau haupda Det förslaget du förslog kan man göra så med hans pappa, medans hos honom ska man sätta honom i en bur där alla haters ska skratta åt honom. Barnen kan då kalla honom för en konstigapa. Vad säger du om det? Annars klok idé för psykopater.

skriven
#4: Genc

Som jag kom på nu tack vare dig :)

skriven
#5: tombau haupda

Herr Trumpff kan säkert komma på något klokt beslut att belöna/bestraffa Weirdstaffen med..psykopaten lär sig ju aldrig,ändå...

skriven
#6: Genc

En annan bra idé också, är varför inte skicka de båda 2 till Alcatraz?

skriven

Kommentera inlägget här :