MIND FUCKIN´ AMERICA

 
Molnigt och regn på väg in här i Austin idag, men till helgen väntas klart-halvklart väder och temperaturer kring 18-20 grader. Så, vad är det som utmärker TOCA bankaraktärmässigt?  Det är väl i första hand Tilkes Frankenstein tänkande ur design aspekt, man tar uppförsbacken in i Eau Rouge-Radillon från Spa, kryddar det med S kurvorna från Suzuka och valda delar av Silverstone, lägger till en flygraka och en mini Parabolica plus några 90 graders svängar, och kör det hela i en mixer= en orytmisk bana som gör set up arbetet onödigt jobbigt.
 
Den "mixade balansen" som TOCA kräver för en lyckad racehelg finner man utan tvekan hos Mercedes, Hamilton har vunnit här fyra år i rad mellan 2014-2017, och lär ha en hygglig chans att göra det även i år. Det enda frågetecken för deras del är den långa bakrakan som leder till banans bästa omkörningsställe, orkar man hålla undan-komma ikapp Ferrari på den, Kimi vann ju här ifjol med en Ferrari  som var sämre än årets bil.
 
Nu är ju det inte enbart Mercedes och Ferrari som har chansen att vinna på TOCA, utan även RBR om Verstappen kan hålla sig i skinnet och har tagit sin ADHD medicin, jag har sagt det tidigare och säger det igen, med någon annan förare ur topp 5-6 hade RBR förmodligen gjort bättre ifrån sig under de senaste åren. Verstappen är inte bara en förare som skjuter sig själv i foten under race, utan även en rätt så medioker testförare vars feedback lämnar mycket övrigt att önska, Newey behöver en betydligt mer kunnig och rutinerad  samarbetspartner ur feedback synpunkt för att kunna ta fram en konkurrenskraftig bil.
 
McLaren lär vara revanschsugen efter Mexico helgens magplask, Renault duon vill ha mer av samma som i Mexico, huruvida Alfa kan hitta formen igen under årets tre sista race återstår att se, Kimi säger att bilens kändes  bra senast enbart med nya däck, dock körde han i Mexico med skadat golv från det första varvet, så det kan ha spelat in hur bilen kändes. Även Toro Rosso blir nog att räkna med på COTA, deras bil såg bra ut senast i Mexico på en bana som ställer liknande krav på set up arbetet.
 
 
 
Greppnivån från asfalten är låg, belastningen och slitaget av däck relativt högt, man skulle gärna vilja köra med mer vinge än man gör på COTA, men den långa bakrakan sätter stopp för det, för mycket vinge och man blir passerat på den långa rakan redan innan den hårda inbromsningen till den tvära vänstersvängen.
 
 
Inga större skillnader i valet av gummiblandningar, men Renault har valt den mjukaste linjen med hela tio set av mjuka, depåstrategin kan komma att spela en lika avgörande roll som senast i Mexico, så det blir intressant att se om Ferrari för en gångs skull klarar av att välja rätt depåstrategi.
 
 
Det om TOCA, rastapojken Louise,.ursäkta Lewis är ju F ettans fashionista med allt vad det innebär,.amfetamintunna modeller på catwalk, flärd och glamour, champagne och koksdimma...
 
...och så vill Lewis lansera en egen klädkollektion av egen design...
 
 
...Iceman vill inte vara sämre och gör det samma på sitt sätt, en verkstad och blodiga knogar, och en kall bärs med Jesse James hos West Coast Choppers.
 
Om jag själv får välja så ligger nog Kimis och Jesses kollektion mig närmare hjärtat än Lewis dito, silvriga loafers och sågmönstrade kostymer är inte riktigt min grej.
 Kimi har redan Iceman 1& 2 i garaget...
...och mer hardcore är på väg, kanske även lite NASCAR efter en avslutad F1 karriär.
 
Jag för min del nöjer mig med några dagar i Austin innan jag drar vidare till L.A och Brentwood barbeque, det luktar stekt rikemansröv och napalm från trofefrugans smältande silikoner när vackra folket struntar Iron Maidens uppmaning Run To The Hills, och kör med Run From The Hills istället med "fire in the buttocks",. bokstavligen.
 
Dagens grid girls kommer från den gamla goda tiden innan PK ringmuskeln hade sagt sitt, allt var inte bättre förr men en hel del var det.
 
Amen,..må Kimis "klädkollektion" vara med er.      
 
 
 
        
 
 
       

Kommentarer :

#1: Genc

Har sett det nya 2021 bilarna och de är grymma som in i helvete, inga snoppar på framvingar de ser episka ut. Ta en titt på de och säg vad du tycker om de senare i bloggen.

skriven
#2: Marcus

Mycket talar för att Hamilton tar en femte seger här men jag håller tummarna som vanligt för Bottas. Ferrari klantar nog bort det i vanlig ordning.

Finns det någon annan känd bankonstruktör än Tilke att välja? Om det nu fanns någon möjlighet att välja någon annan.

Håller med att Kimis kollektion ser klart intressantare ut och hans Iceman 1 & 2 hade varit ännu trevligare att ha :)

Svar: Bottas fixade det. Det finns andra bankonstruktörer, tex den nya banan i Finland, Kymiring, är ritad av några britter, varför F1 envist håller fast vid Tilke vet jag inte, kanske har de en långtidskontrakt med honom. Kimis hojar väcker habegär, dock inga billiga saker,priset ligger kring mille per styck. Ha det bra Marcus.
Brandon Lee

skriven
#3: Christer

Såga att HAM ska köra MotoGP i december (och Rossi testar HAM's F1:a) lär säkert vara roligt för bägge 2. Håller med dig om Kimis kollektion. Tack för som vanligt insiktsfulla inlägg och analyser från din sida. Keep up the good work.

Svar: Det är alltid kul att få testa nya grejer på 4 eller på 2 hjul, Rossi kommer nog att ha det lättare i Hams bil än Ham med Rossis hoj. Kimi kör med sin stil, lite mer jordnära än Hamiltons, smaken är delad som baken. Tack själv för din kommentar Christer.
Brandon Lee

skriven
#4: Anonym

ANONYMUS
Visst är det fräcka cyklar som Kimi visar upp, men nog tycker jag att de känns lite malplacerade när man tänker på Kimis racinginstinkt.Tror inte dessa hade gett dig B. L. Någon större andrealinkick heller med tanke på vad du sysslade med innan du pensionerade dig från racingen.
För övrigt så tycker jag att Louise Hamilton hade platsat bra i en Pride-karneval. Han hade ju inte ens behövt klä om sig.

Svar: Jag har haft några choppers men de är inte riktigt min grej, mer att synas med än köras med så att säga, adrenalinkickar hittar man med andra hojar. Vem vet, Lewis kanske dyker upp i Stockholm Pride och kommer ut ur det berömda skåpet.
Brandon Lee

skriven
#5: ThomasF

Grattis Bottas.starkt gjort.”Alfan”Saubern,är det ett sjunkande skepp?Nu hjälper det inte att Kimi är där.Nä Finn Rausing,sälj av skräpet.Shoomsky vår vän gratulerar Valteri i grannbloggen såg jag?Ha D bra i de förlovade landet BL//Thomas

Svar: Deras problem är att de bara kan hitta skapligt med grepp med nya mjuka däck, inga uppdateringar som fungerar och Finn kommer inte med nya slantar,.men kanske blir det bättre till nästa år.
Brandon Lee

skriven
#6: tombau haupda

Thomas F
Mr 71 n å andra sidan hävdar att alla körde safe,och på det sättet tillät bottas att ta pole..sjukt rasistisk skitblogg blomman låter hållas..

Svar: Du borde kanske skicka en modifierad Bottas hälsning till Blommans sekt,.:To whom it may concern including some born losers from Blomqvist sect,.fuck you.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :