SPA LECLERCHAMPS

 
 
Här ovan har ni resultatet av dagens kval på Spa...
 
...och här följer startordningen för morgondagens race.
 
1          Leclerc
2          Vettel
3          Hamilton
4          Bottas
5          Verstappen
6          Räikkönen
7          Perez
8          Magnussen
9          Grosjean
10        Norris
11        Ricciardo
12        Hulkenberg
13        Giovinazzi
14        Gasly
15        Russel
16        Kubica
17        Sainz
18        Stroll
19        Albon
20        Kvyat
 
Som synes ett antal platsbyten på grund av PU byten, något förvirrande kan det tyckas, men vad är inte det i F1 när samtliga inblandade aktörer läser regelboken som djävulen bibeln, allt är relativt i F1.
 
Kvalspecialisten Leclerc gjorde processen kort med resten av gänget, dock har kvalspecialister en tendens att vara alltför förtjusta i set up som tippar över på kvalsidan, vi får väl se vad Charles har att komma med i morgondagens race.  
 
Vettel blev utkvalad med cirka ett ljusår med Mercedes duon hack i häl före Renault dito, Kimi gjorde åter igen ett starkt kval och får starta från sjätte rutan bredvid Verstappen vars Honda Pu inte alls räckte till som förväntad, Ricciardo och Hulkenberg som kvalade in som femma och sexa kommer att starta från ruta elva och tolv efter PU byte.
 
Perez i sin "jävlar vad den är snabb rakt fram RP" startar från ruta sju före HAAS duon Magnussen-Grosjean, och Lando Norris som hade den tolfte bästa kvaltiden flyttas upp till tionde rutan.
 
Giovinazzi försvann redan i kval ett när den nya Ferrari spisen gav upp och startar från ruta 13, bredvid sig har han återvändaren Gasly som kvalade ut Kvyat i sin återkomst, Russel och Kubica i sin tur får äran att starta racet från årets bästa startpositioner för deras del tack vare andras PU byten trots det att Kubicas nya Mercedes PU gav upp direkt i början av kvalet.
 
Sainz har inte turen med sig i år vad det gäller kval, men kommer förmodligen ändå slå stallkompisen Norris i racet trots det att han startar från sjuttonde rutan, Stroll gjorde en Stroll och belönades med en artonde startruta, det sista ledet delas av Albon och Kvyat, båda två nedflyttade i förväg tack vare PU byte. 
 
Idag var det Ferrari väder på Spa med 28+ och strålande sol, imorgon kommer det vara Mercedes väder med 16+ och halvklart, Ferrarin går bra i värme, Mercan går bra i kyla. Ferrari dominerade kvalet men racet körs imorgon och i svala temperaturer vågar Mercedes folket skruva upp effekten, det blir intressant att se vems set up fungerar optimalt imorgon när greppnivån är mycket lägre genom banans kurvpartier än den var idag.
 
Stroll var vänlig nog att visa upp den nya Mercedes motorn för teknikintresserade och för Mercans konkurrenter, inga problem med överhettning i alla fall, utan kylningen lär fungera även när det är varmt.
 
Imorgon har Ferrari chansen att ta årets första vinst, men Ferrari är Ferrari med allt vad det innebär, klanterier för hela slanten när man minst förväntar sig av det så racet kan lika gärna sluta med Mercedes 1-2 i valfri ordning.
 
Dagens grid girls gillar mer 28+ än 16+, men rattmuffen på är inte ett alternativ.
 
Amen,..må klanterierna vara med Maranello gänget.     
 
 
       
 
      

Kommentarer :

#1: Patri

Trevlig underhållning med kvalet, men usch så tragiskt med kraschen i F2 😢

Svar: Ja, racing är farligt på alla nivåer, men ju fortare det går desto mer ökar riskerna.
Brandon Lee

skriven
#2: tombau haupda

Williams BMW FW27 Williams BMW FW27 • för 21 minuter sedan
Om vi ska snacka PK så finns det enligt en kompis en blogg Janne borde ta sig en titt på.
Bloggägaren och kommentatorer pratar konstant skit om oss och Janne.
Pinsamt att bevittna hur man outar och trakasserar de som kommenterar på både den bloggen och den här.
Det här borde Janne göra något åt.
Det är inte ok.
Jag tar starkt avstånd emot sådana jvla påhopp.
Fy fn!
Jvla lullare
däremot går det jävligt bra att hävda att finländare super som svin,och slåss med kniv..osv..det räknas inte som påhopp,på PK sidan..

Svar: Nu får du sluta med att släpa hit litterär kattskit från Blommans kattsand låda, det saknar relevans vad några kastrerade jamare klämmer ur sin litterära analöppning, skit är skit i alla former inklusive den litterära, låt dem leva i fred i sin fantasivärld där deras förare är den bästa av alla, och där det är fritt fram att kasta ordbajs på alla andra, de här stackare med sin patetiska avundsjuka är inte värda att lägga ner tid på. Den här FW27 pajasen är verkligen något utöver det vanliga vad det gäller avsaknaden av IQ, "en blogg Janne borde ta en titt på","det här borde Janne göra något åt", jösses jävlar, snacka om hybris, snubben borde skära ner på giftsvampar, de är inte nyttiga för en hycklare som lever i en fantasivärld där Blomman sköter allt censurrelaterad, och där herren själv agerar överprästen för PK sekten,.vilken jävla loser.
Brandon Lee

skriven
#3: Marcus

Imponerande tid av Leclerc och vi lär märka snabbt om han satsade lite väl mycket på kvalet med setupen. Som du skriver så lär nog Ferrari klanta till det i annat fall.

Starkt kval av Kimi och man undrar hur hade det gått i Ferrari om han fick bestämma allt som han gör i Alfa? Utvecklar en bil precis som han vill ha den och bestämmer själv när han ska byta däck. Mercedes har varit löjligt starka de senaste åren och jag är säker på att Ferrari varit närmare titeln om Kimi fått bestämma. I vilket fall som helst är det kul att se en Kimi som trivs att köra.

Så trevligt att ett nättroll hittat hit. :) Jag tänker inte lägga mer energi än så på trollet för det finns bättre saker att göra i livet.

Svar: Är man en kvalspecialist så är man det,.men kval är kval och race är race, det blir spännande att se om Leclerc pallar för trycket. Hos Ferrari vet stall ledningen alltid bäst, även då när de inte gör det, så Kimi fick rätta sig efter deras idiotiska påhitt, Ferrari har kastat bort många förare-konstruktörstitlar pga inkompetens på ledarsidan. Några individer ur Blommans sekt letar sig hit lite då och då, de flesta av dem besöker min blogg även om de förnekar det, men det klart, någonstans måste man ju hitta vettig information om F1;-) Ha det Marcus.
Brandon Lee

skriven
#4: ThomasF

Perfekt analys som vanligt BL!Leclerc behöver nog dra iväg tidigt för att hålla ett helt lopp o det är ju ganska osäkert nu med lägre temperaturer precis som du säger.Jag gillar monegasken annars men det är lite F2 över honom fortfarande.Alla sitter inte i ganska likvärdigt material här o tidigare räckte hans snabbhet för vinst.Skulle annars vilja se Colton Herta i en F1 nu.Svårt att avgöra skillnaden men jag tror han varit på övre halvan av startfältet här?Mkt tjafs på bloggarna nu o det är skönt med lite konstruktiv teknisk o. analytisk kunskap här.Ha D bäst//Thomas

Svar: Om Leclerc kan smita så att Merca duon tappar DRS chansen så kan han ta en vinst på Spa,.om Ferrari fungerar lika bra i lägre bantemperaturer som den gjorde igår. Det vore intressant att se några Indycar förare i F1, speciellt 2021 när man även i F1 går över till ground effect konceptet, snubbarna från Indy är ju mer hemma med det. Tjafs förekommer alltid lite här och var, speciellt då om någon har tagit några droppar av lite starkare saker och vill lufta sina åsikter;-) Ha det Thomas.
Brandon Lee

skriven
#5: Flying finns

Mad,mad,mad max

skriven
#6: Tomi

Huh, såg Huberts crash nu när han blev påkörd, herregud hur skall man klara sig med livet i behåll från sånt?RIP

skriven

Kommentera inlägget här :