SHINES LIKE A FAKE DIAMOND IN A GOAT´S ASS

 
 
Det florerade ett rykte om ett F1 race i Monaco innan helgen, men det visade sig vara ett falsk sådant, det hela handlade om en simpel trafikstockning på en sömnig söndagseftermiddag i furstendömen Monaco.  Några av de inblandade trafikanter som föredrar att vara anonyma, vi kan väl kalla dem för Lewis, Kimi och Valtteri, hade följande att säga om spektaklet: "Det var dötrist, det hände inte ett dugg".
 
Hobbyjournalister brukar tvångsmata F1 fansen med klichéer och plattityder som "juvelen i kronan" och "atmosfären och inramningen" innan den så kallade racehelgen i Monaco, väl medvetna om att underhållningsvärdet för spektaklet kommer att vara lika med noll,.så även den här gången.
 
Jag växlade några ord i telefon med Baronen som var på plats i hamnen med sin båt, hans reaktion till "juvelen i kronan" var följande:" Jewel in the crown, hell no, more like a fake diamond in a goat´s ass", den gode Baronen gav upp efter 15 varv, och använde resten av eftermiddagen att spela schack med sin bror. 
 
 
 
Jag får kalla kårar av tanken, att någon inget ont anande förstagångsbesökare kan ha valt Monaco som ett första stapplande steg in i F ettans ibland magiska värld, bara för att få bevittna något som går i historien som ett sömnpiller utan dess like, mycket sämre reklam än söndagens så kallade race i Monaco kan inte F1 drabbas av, att kalla spektaklet för ett race är som att kalla Gullivers resor för en barnbok istället för en politisk satir.
 
Man kan givetvis alltid spekulera om både det ena och det andra som Marcus gjorde, när han påpekade att han var bara 0,8 sekunder från en poängplats, men i Monaco spelar det ingen som helst roll om du ligger 0,8, 8 eller 80 sekunder efter den framförvarande eftersom det i princip är omöjligt att köra om, det var många som låg mindre än en sekund bakom den framförvarande utan chans att ta sig förbi.
 
Att sluta som elfte man var ändå en liten revansch för Marcus, när teamkompisen Leclerc fick smaka av  F ettans hero to zero verklighet när bromsarna försvann, och han brakade in i bilen framför sig, steget från hero to zero är mycket kort i F1, där man aldrig är bättre än sitt senaste resultat.
 
 
Kimi hade chansen att ta en tredjeplats, men hans begäran att komma in och byta däck ignorerades av stallet i vanlig ordning, stallet valde istället att lämna kvar Kimi ute på banan för att agera bromskloss för Vettels bästa om tillfället skulle yppa sig, nu blev det inte så, och Hamilton kunde knipa den sista podium platsen.
 
Ricciardo fick sin revansch när han vann i en RBR med en sjuk Renault PU, som saknade ett antal hästkrafter på en bana där just hästkrafter inte betyder speciellt mycket, skodrickan flödade och fursten Albert ,om det nu inte var Herbert från den lustiga familjen var nöjd och belåten på sitt nedtonade, inavlade sätt, ännu en lyckad helg utan antidepressiva hjälpmedel i skattesmitarnas paradis.
 
Det om Monaco, jag lyckades sätta ett nytt PB med Hulken någonstans i Sverige med 369,448 km/h, det kunde ha blivit mer, men den nya svingen visade sig vara lite vek. Jag satsade på en längre för bättre stabilitet i hög hastighet rakt fram, men drabbades av "jakthund fenomenet", dvs, fram och bakhjul rullade inte riktigt i samma spår, och hojen började ruska sig som en våt hund när svingen inte höll måttet, blir att byta tillbaka till det gamla.
 
Vi avslutar med lite statistik i kategorin varifrån kommer BLs läsare.  Vad det gäller länder så toppar Sverige före Finland, USA, Norge och Storbritannien om vi tar topp fem. Kikar man på regioners tio i topp så hölls förstaplatsen av Stockholm före Västra Götaland, sedan följer Skåne, Västmanland, Östergötaland, Västerbotten, Kalifornien, Jönköping och Uppsala, bland städer ligger Stockholm som etta före Göteborg osv, ni som läser finns lite här och var, vackert så, man tackar och bockar.
 
 
Dagens grid girl försöker hålla sig sval i sommarvärmen, alla sätt är bra förutom de dåliga.
 
Amen,..må Monacos skämtrace försvinna ur racekalendern.      
 
 
      
 
     
 
 

Kommentarer :

#1: Nico

Howdy,

Enligt gammal sed och fin tradition skippar jag alltid Monaco. 2 lopp till som ligger i samma mapp är Baku och Singapore. Under mappen ligger Ungern också som "helt okej att missa".

Tänkte på en sak. Utöver ett dödsfall som involverar både förare och åskådare - vad kan stoppa Monacos sömnpiller från att hänga kvar i kalendern?

Jag har installerat den nya F1-appen i min lur. Och jag måste säga att en sak gör dom bra Liberty. Dom har liksom polerat ollonet som syns mest på den präktiga staken. Dvs sociala medier. På den punkten märks det att dom har huggit in på den mest givna biten för att förbättra upplevelsen. Vidare så har dom via denna app ställt många frågor via sin fanvoice.
Dom pratar om sprintlopp. Det klassiskt dåliga tänket kring poäng för alla som kommer i mål osv. Oavsett vad det gäller - fansen får lämna massa input via deras app och dom vill ha den. Och riktiga fans av motorsport vill helt klart ha bort en bana som inte bjuder in till racing.

Frågan är om de nya ägarna kanske kan bli början till slutet på Monaco's GP. För skrapar dom lite på ytan där så inser dom nog att merparten gärna slipper skiten.
Men frågan är - hur hårt uppknutet är tävlingen rent kontraktsmässigt. Vet du om det är något i stil med Ferraris historiska bonusavtal?

Hade man kunnat ladda upp porr på din blogg hade jag kunnat bjussat på lite snusk från besöket i Maranello...

Ha'det BL

Svar: Du är en klok snubbe Nico, de borde ersätta Todt med dig så att vi blir av med alla struntbanor i F1.
Att Monaco hänger kvar stavas till pengar, det kostar några hundra mille att få arrangera ett F1 race, så länge de inblandade kan tjäna en slant så hänger Monaco kvar,.money talks.


Vissa saker gör Liberty bra, i andra är de helt ute och seglar eftersom de inte begriper, att det som fungerar i USA fungerar inte nödvändigtvis på annat håll.


Monaco har inget kontrakt som skiljer sig från andras, men däremot en fet plånbok ur vilken både FIA och Liberty mer än gärna plockar med sig en slant, det är ju vad F1 i första hand handlar om.


Det är mycket som man kan ladda upp från Maranello,..;-) Simma lugnt Nico.
Brandon Lee

skriven
#2: ThomasF

"Inavlade sätt"Haha,du måste skriva en bok nån gång Brandon.Det är tur detta finns att läsa efter detta sömnpiller till lopp.Hälsn.fr.Västra Götaland.ps min sving är från 1981 så den hade aldrig funkat heller//Thomas

Svar: De "blåblodiga" i Europa är ju släkt med varandra efter århundraden av inavel, dvs mer eller mindre imbecilla varenda en, därav deras "inavlade sätt";-)
Jag har provat både aluminium, magnesium och kolfiber sving, alla har sina för och nackdelar som det mesta i livet. Ha det fint Thomas, Västra Götaland rocks.
Brandon Lee

skriven
#3: Patrik Jansson

Hejsan,

Tråkigt lopp som sagt inget att göra men man undrar om det ens finns nån vilja att ta bort detta från F1 kalendern?
Får hoppas det blir roligare i Kanada det borde iaf finnas förutsättning för det:)!?
Hälsningar från Åland ha de Brandon

Svar: Så länge de inblandade kan tjäna pengar med Monacos GP lär den finnas kvar, fansens klagomål väger lätt när man kan tjäna en slant. Kanada är något helt annat även om banan delvis är en stadsbana, det går att köra om där eftersom downforce inte betyder allt. Ha det bra på din ö Patrik.
Brandon Lee

skriven
#4: BomanP

Simone Resta lämnar Ferrari, för Sauber, vem kunde se den komma?

Nu är ju Sauber som ett "systerstall" men hur skall man se detta?

Svar: Resta har varit ute i kylan bra länge hos Ferrari utan några riktiga arbetsuppgifter, dock ville man inte att han skulle ta med sig några av Ferraris hemligheter till någon konkurrent, så man placerar honom hos Sauber i ett försök att lyfta Alfas varumärke.
Sauber är på väg att bli Ferraris satelitstall där man kan placera sina unga förare, Merca funderar att göra det samma med FI eller Williams, det var Mercans ex Ferrari anställda som skvallrade hos FIA om Ferraris hemligheter, något som inte får hända igen.
Brandon Lee

skriven
#5: Lenthy

Tjena Brandon..
Tänkte åka till Monza för första gången.. vilken läktare ska jag sitta på om pengar inte spelar så stor roll?

Svar: Smaken är delad som baken, men Alta Velocita (6 A, B och C) och Prima Variante(8 A och B) i första kurvan är bra ställen, liksom Variante Ascari(12,13,15 och 16) som kommer därefter, bra skärmar och bra stämning på läktaren.
Brandon Lee

skriven
#6: Flying finn

Dagens Grid girl är ett rejält playstation som jag skulle vilja spela på....

Svar: Kan vara så, men hon vill nog välja själv sina lekkamrater,...
Brandon Lee

skriven
#7: Rickard Smedberg

Loppet såg ut som när man kör bilbana och bilarna
glider i en skena i mitten av banan=väldigt liten
chans att det händer nåt. För att få lite action så
borde alla köra på alla 3 gummiblandningarna under
ett sånt här stadslopp, kanske även i Singapore. Som jag har skrivit innan så borde dom införa tankning igen. Det här
var ingen bra reklam för F1. Ha det gött!!

Svar: Japp, något för grid kids, men vi mer eller mindre vuxna vill ha lite mer än så, racing där just racingmomenten helt uteblir är inte mycket att skriva hem om. Håll huvudet kallt i värmen Rickard.
Brandon Lee

skriven
#8: Anonym

ANONYMUS
Ja,som sagt,ett riktigt sömnpiller-enda fördelen jag kan se är att det är receptfritt.
För övrigt tycker jag det är att generalisera när det gäller kungligheterna.Att det finns kungligheter med ett rejält tilltaget IQ behöver man väl inte betvivla.Vi har ju ett levande bevis för detta i den svenska kungen,(eller knugen som han själv föredrar att stava det.)

Svar: Jag är helt övertygad om, att hans majonnäs knugen är material för MENSA, alternativt för kattmat producenten Pussy som en välsmakande ingrediens.
Brandon Lee

skriven
#9: Poncho

Det bästa med Med Monaco helgen var ju ändå Verstappens delikata manöver i fp 3.
Det börjar märkas att Heineken sponsrar valpen.
Som sagt i filmen Scarface : Don't get high on your own supply!
Den gode Max verkar tro att han är Schumacher men tycks glömma att skomakaren faktisk kunde köra bil fast han var en arrogant svin på banan som gick över lik för att få fram sin vilja.
Skickar härmed också en blomma till hela jävla Ferrari stallet så att dom kan stanna under den förbannade korkeken o lukta på dom jävla blommorna så att dom inte fuckar upp Kimis race igen.
Tragiskt att Kimi, eller någon annan för den delen skall råka ut för sådan monstruös inkompetens.
Nåja, nu när jag har fått spy ut lite galla så hoppas jag att F1 blir Europa ägd inom snar framtid, annars kommer jänkarna att se till att vi har reklam typ 1/3 av sändningstiden.
Och då har fan jag kollat klart på F1.

Svar: Det var ord och inga visor,.Poncho for president.
Brandon Lee

skriven
#10: MagnusLundahl

Tjena Brandon vill tipsa om Jordan Peterson som är från Kanada och det är aktuellt nu för det är samma skit med feminismen där som i Sverige. Nu också för Kimi drabbad av dessa. Jordan är Psykolog professor som du bör lyssna på. Men du känner nog till han redan. Precis fått hem hans första bok som är översatt på Svenska i dagarna. 12 rules of life.

mvh

Svar: Ja, jag vet vem han är, har läst på original språk, kvinnan som försökte med utpressning är ute på hal is, det finns alltid subbor som är sugna på att försöka tjäna en slant med påhittade historier. Ha det bra Magnus.
Brandon Lee

skriven
#11: OK

Kollade ett tiotal varv tillsammans med sonen. Han konstaterade att ”det här är ju supertråkigt jämfört mot vanligt”. När t o m en nioåring ser att det är sådan skillnad mellan bana och bana blir det ju märkligt. Det som mer än vanligt avslöjade banans kvalitet var ju att Ricciardo inte kunde gå fullt. Men någon annan effekt än köbildning blev det ju inte av det.

Svar: Din son borde ta över från Liberty gänget;-)
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :