BULLSHIT JANNE BLOMQVIST

 
1          Bottas
2          Hamilton
3          Vettel
4          Räikkönen
5          Verstappen
6          Grosjean
7          Ricciardo
8          Magnussen
9          Sainz
10        Hulkenberg
11        Ocon
12        Gasly
13        Leclerc
14        Alonso
15        Stroll
16        Vandoorne
17        Perez
18        Sirotkin
19        Hartley
20        Ericsson
 
Bottas på pole, inte illa pinkat av en förare, som enligt Janne Blomqvist är troligen långsammare än Marcus Ericsson, dock blev marginalen bara 0,019 sekunder till Lewis.  Ferrari räckte inte riktigt till idag att utmana om pole, men racepace är det inget fel på, så det återstår att se huruvida Mercedes duon kan bara segla iväg mot en dubbelseger från första ledet imorgon.  
 
Mercedes uppdateringspaket tycks leverera efter förväntningar, dock är det först  nästa racet på Silverstone, som avslöjar hur det ligger till med styrkeförhållanden mellan toppstallen. Där RBR är en enkel bana som inte kräver speciellt mycket ur aerobalans synpunkt, är Silverstone rena motsatsen med sina snabba, svepande kurvkombinationer som obarmhärtigt avslöjar alla svagheter i bilarnas totalbalans.
 
Verstappen kvalade ut Ricciardo, som visade varför varken Mercedes eller Ferrari var intresserade av han tjänster, Grosjean, som gjorde ett riktigt starkt kval klämde sig in mellan RBR duon, stallkompisen Magnussen var inte långt efter och startar från åttonde rutan.
 
Sainz kvalade åter igen ut Hulkenberg liksom Ocon Perez, Gasly gjorde processen kort med Hartley, Alonso var steget före Vandoorne. Stroll slog Sirotkin, och Ericsson, som enligt Janne Blomqvist är minst lika snabb som Bottas om inte snabbare hamnade allra sist, Marcus måste höja ribban ordentligt om han vill bli kvar i F1, inga mjölkkartong pengar i världen räcker till att rädda kvar honom om han inte börjar prestera bättre. Marcus teamkompis Leclerc gjorde ett bra jobb igen, men visade samtidigt tendenser av överkörning, det kan hända att all uppmärksamhet börjar krypa under hans skinn när förväntningar når allt högre höjder.
 
Det är kul att observera, hur olika bilar klarar av övergången till "flygläge" ut ur kurvan till DRS rakan, har man gott om downforce i första hand från diffusern, så kan man öppna DRS direkt och plana ut om man lyckas stalla framvingen.   RBRs Newey och McLarens Prodromou jobbade länge ihop hos RBR, och har samma syn på aerolösningar, RBRs bil hittar "flygläget" direkt, McLarens inte alls, bilens bakända är styv som ett järnspett och vägrar att sänka rumpan, dock är det inte frågan om ett aerodynamisk miss, utan mekanisk, balansen mellan aerodynamisk och mekanisk grepp finns inte där, jag begriper inte varför de envisas med att köra bilen så styv i bakändan.
 
Det var också kul att se hur olika inställningar till exempel Vettel och Räikkönen körde med, Kimi hade verkligen lite vinge bak, fungerade bra genom två första delar av banan, men inte alls lika bra genom sista kurvan, Vettels lösning fungerade sämre under två första delarna av banan, men bättre under den sista biten av banan, Kimi kan leva med överstyrt, Vettel gillar det inte alls.
 
Det om kvalet, rubriken BULLSHIT JANNE BLOMQVIST har följande innebörd,.jag får sällan tid över att läsa bloggar, och när jag får det så läser jag i första hand enbart teknikrelaterade bloggar, så det är mina läsare som via mail håller mig ajour om vad det skrivs på svenska F1 relaterade bloggar, däribland den ovannämnda Blomqvist blogg.
 
Herr Blomqvist har av någon anledning bitvis en ganska negativ inställning gentemot den finska duon Räikkönen-Bottas, han lär ha vid något tillfälle under våren klämt ur sig, att om några andra förare skulle ha varit lediga, så skulle både Kimi och Valtteri fått lämna sina platser till förfogande.   Det är inte första gången Blomqvist kommenterar den finska duons prestationsnivå i negativa ordlag, han tycks vara förespråkare av SD inspirerad nationalistisk dynga, och kastar med jämna mellanrum retorik märgben till sin flock av små, stirriga, kastrerade hundar som skäller värre än de biter.
 
Blomqvist förnekar givetvis allt det ovannämnda, men svartflaggar samtidigt omedelbart samtliga som anklagar honom för ovanstående verksamhet, samma svartflaggning drabbar även dem som i negativa ordalag kommenterar Ericssons tillkortakommanden, kanske är det Blomqvist syn på demokrati och frihet att yttra sig när han sätter sin agenda.
 
Hans adapter  har däremt tydligen haft fritt fram att smäda, håna och smutskasta Ericssons motståndare, däribland Grosjean och Magnussen, om man studerar den ovanstående resultatlistan efter dagens kval, så har både Blomqvist och hans flocks hatobjekt klarat sig rätt så hyggligt, något som man inte kan säga om Ericsson, en förare som är minst lika bra som Bottas om inte bättre enligt herr Blomqvist.
 
Blomqvist var snabb att citera den italienska skvallerblaskan La Gazzetta dello Sport, när de på sedvanlig italiensk sätt gjorde gällande, att Kimi skulle tvingas byta plats med Leclerc på Spa efter sommaruppehållet, att Saubers chef dagen efter avvisade historien som ren nonsens tycktes inte alls störa Blomqvist, han hade ju fått chansen att visa sin skadeglädje och "spekulera".  Jag slår vad om, att Blomqvist redan då när han nappade på Gazzettas struntartikel visste att det var frågan om rent nonsens, men kunde inte styra sin skadeglädje som han hämtar ur sin avundsjuka, utan valde att ta upp smörjan för att ännu än gång kunna indirekt håna Räikkönen.
 
Jag har aldrig gett mycket för den här självutnämnda "F1 expertens" svammel, som min polare Micke sa, så är hans blogg en salig blandning av avundsjuka och en hjältedyrkan för en "the king that never was". Så Blomqvist, fortsätt gärna med att hylla din polare Marcus, men ge fan i att smutskasta dem riktiga stjärnförarna i F1. Jag personligen skiter i fullständigt om din blogg är en mix av avpixlat och ett protokoll från senaste SD mötet, och vad dina hundar klämmer ur sig i kommentarsfältet, din polare blir inte ett dugg bättre förare för det vad än klämmer ur dig, när du i din enfaldiga avundsjuka tillsammans med några inbecilla smutskastar andra förare.
 
 
Dagens grid girl håller hårt om paraplyet för att skydda sig från Blomqvist smutskastning.
 
Amen,..må sturmführer Blomqvist och hans flock av imbecilla hundar ruttna i helvetet.    
 
          
 
    
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1:

Haha jannes blogg, vilken jävla dynga det är!
Vet inte var han får sina spekulationer ifrån, är det något han spekulerat i som hittills slagit in? Tror inte det..

Var tvungen att gå in o kolla kommentarerna i hans blogg efter kvalet.. jösses!!
Om du inte har något bättre för dig så gå gärna in o kika där 😂
Vilda antaganden o gissningar som blir till en sanning att Ferrari medvetet ger Leclerc fördelar gentemot Marcus (samma prat som gick på bloggen när Wehrlein fick fördelar från merca via den ”köpta” Monisha)
Vet inte var de får allt ifrån, men att Marcus inte är bättre än vad man kunnat se i resultaten genom hela hans F1 karriär är tydligen inte ett alternativ... nää det är Ferrari som av någon anledning genom manipulering av motor skulle behöva visa för världen att deras förare är bättre än ERI... 😂😂😂

Svar: Ju mer han spekulerar, desto fler klickar i hans blogg=mer pengar i Blommans ficka. Det finns många som motarbetar/har motarbetat Mackan, Mercedes, Monisha, Ferrari osv.När ett toppstall testar sin förare i ett annat stall, brukar de göra livet surt för honom för att se om han är stark nog att klara av det, enda sättet att veta om man verkligen är bra nog.
Brandon Lee

skriven
#2: Isak

Bra skrivet! Blomman är helt ute och far. Är så trött på svamlet att nu säger jag upp mitt viaplay och letar upp något annat sätt att se F1 på.

Svar: Blomman har höga tankar om sig själv, självutnämnda "experter" har ofta det.
Brandon Lee

skriven
#3: Skauningen

Är inte så tekniskt insatt i F1. men detta förklarar förmodligen skillnaden mellan Marcus/Leclerc samt Vettel/Raikonnen,
tagit från en som skrev på Jannes Blogg

"RAI och LEC vill ha bilen lite överstyrd medan VET och ERI vill ha bilen lite understyrd, Kimi fick i år en bil som passade bättre än tidigare,lika så Marcus men uppdateringarna som kommer under året går till körstilen till den förare som ska prioriteras! Vettel kostar för mycket för Ferrari för att Kimi ska slå honom och LEC är framtiden som ska sälja Ferrari i sydeuropa! Ingengörerna får betalt för att önskningarna slår in!"

Svar: Det ligger något i det, i alla fall i stall med en uttalad förstaförare, dock tycker jag personligen att det är korkad tänkande, ju mer konkurrens inom stallet desto bättre presterar båda förarna.
Brandon Lee

skriven
#4: OK

Att Marcus skulle vara bättre än Bottas är ju larvigt. Frågan är om det finns fler än Stroll och Hartley som han kan matcha? Svårt att bedöma men inte är det många fler. Tyvärr måste jag säga att min egen favorit Kimi har haft en trög säsong hittills. Började hyfsat men har gjort det sådär. Trist. Tycker också det är trist att Merca verkar ha skaffat sig ett sedvanligt övertag, hoppad det blir spännande hela vägen in. Tack för en - som alltid - bra blogg!

skriven
#5: Anonym

ANONYMUS
Mina tankar går i samma riktning som Skauningen påpekar.Jag har fått uppfattningen att Ferrari via Alfa Romeo vill se Sauber som sitt andrateam där de kan odla sina adepter.Vore det då så konstigt om de försöker manövrera ut Marcus på ett sätt som omöjliggör att hävda hans rätt till en körning?Dom har väl inga intressen i att han blockerar en sits,och svensk-intressena i stallet måste väl bara ses som ett irritatonsmoment för dem nu.Jag vill inte påstå att Marcus rosat marknaden,men nog tyckte jag han matchade LeClerc ganska bra på träningarna men att när kvalet drog igång plötsligt står så gott som stilla.Kan han ha förväxlat gas och broms pedal tro?

Svar: Mackan måste kvala bättre, kan vara något som sitter mellan öronen så att det låser sig för honom när det är dags, hans racepace är ju inte så illa trots allt.
Ferrari har sju stycken juniorer i sin ungdomssatsning, och vill se några F1 inom snar framtid, Sauber kommer att bli en renodlad B team för Ferrari så det kan bli svårt för Mackan att hänga kvar.
Brandon Lee

skriven
#6: F1 One

Att Mercedes låter Bottas köra är nog ett svar på att han är bra, trots att han inte vare sig har den bästa kommersiella basen, han sitter där pga av rena föraregenskaper. De har flera som de hellre haft styrningen utifrån pr men de saknar prestanda.

Att såväl Ferrari som Sauber inte prioriterar Kimi som Marcus behov att optimera bilen det är ganska tydligt. Kimi är en toppförare om än med åldern till sin nackdel men fortfarande väl så snabb som Seb. Marcus håller på att cementera sig i bottenstall ett bättre team bakom sig som kan dra nytta av det kapital som backar upp honom är nog nödvändigt för att få en styrning och förhoppningsvis bevisa Om han kan leverera.

Svar: Bottas har kapacitet att ta VM titeln, dock har han haft en jävla otur som tycks aldrig ta slut, men Valtteri har stark psyke och kommer igen,.alltid.
Kimi håller måttet utan tvekan, Mackan gjorde klokt i att söka sig till andra serier, tex Indy Car, i F1 kommer han aldrig få en sits i ett toppstall.
Brandon Lee

skriven
#7: Nico

Tjena BL,

Är du säker på att Ericsson inte är bättre än Bottas :-D

Såg i lite andra trådar att nu börjar folk tro på fullt allvar att dom skruvar ned effekten i Ericssons bil.

Traditionellt drag inom F1 som alla stall pysslar med. Speciellt i mindre stall där varenda liten poäng kan skilja på tiotals miljoner kronor.

Så klart att dom drar ner effekten...

Samtidigt är det lite roligt att läsa ursäkterna eftersom silly-season inte har så mycket att erbjuda.
Jobbigt för RBR, ingen annan vill ha deras bästa förare, och dom har ingen bättre att plocka fram. Måste vara ganska trötta förhandlingar.

Kör så det ryker!

//N

Svar: Japp, och Mercedes ledningen håller med mig;-)
Självklart skruvar dem ner effekten, tidigare var det Mercedes som jävlades med Marcus,.eller övervikt, nu är det Ferrari.

Jo, det hela går ju ut på att samla så få poäng som möjligt, Sauber får ju ändå så mycket pengar av Rausing så att de inte behöver mer,.ner med effekten;-)

F1 fans är världsbäst att hitta ursäkter, apropå Ricciardo, han är rätt så överskattad, i mina ögon håller han samma nivå som Webber hade.

Ha det fint Nico,.är det semesterdags snart?
Brandon Lee

skriven
#8: Tommy

Det här inlägget kommer aldrig att synas här så what:
Jag har följt din blogg i alla år med stor glädje "Brandon" och gillat att du varit en motsats mot etablerade Janne och Anna. Men den här gången går du fan i mig för långt. ÄR DU FULL eller vad fan är det med dig? Du skämmer ju ut dig själv och din blogg. Man skriver bara inte så så här om andra bloggar om man är riktigt frisk i huvudet. För övrigt lär dig om särskrivning för dina texter håller inte måttet i svenskt språk. Samt lär dig hur man skriver "dem" och "de" i rätt sammanhang för du suger verkligen att skriva rätt svenska. Tråkigt att det skulle sluta så här. Du var kul och kunnig men att följa din blogg nu - näe . en hatiskt människa. Det är ju allt du förmedlar förutom när du briljerar på tekniska. SKÄRPNING din fjönt.

Svar: Snubbla vidare med dina "etablerade" men ack så outbildade hjältar, jag ger inte mycket för sportfånar som leker journalister. Jag skiter fullständigt om mina texter inte håller måttet" i svensk språk"(en felformulering av dig), det gör inte dina heller, man börjar aldrig en mening med samt. Vad det gäller särskrivning så är det bloggen som gör fel när man publicerar, och jag har ingen lust att rätta till det i efterhand. Blomqvist är en genomfalsk typ som hugger folk i ryggen och har noll kunskap i ämnet han låtsas vara expert i. Du suger på samma sätt som han eftersom du bara vågar kommentera med några öl bakom pannbenet, och är allt du förmedlar din FJÖNT( fjant på svenska), det kan vara på sin plats att korrekturläsa innan man skickar sin kommentar, speciellt då när man har åsikter om andras bristfälliga språkkunskaper. Så min vän, det är dags för dig att bli en del av Blommans flock, och fråga dig själv: "Var jag full när jag gjorde bort mig som en språkpolis hos BL"?
Brandon Lee

skriven
#9: ThomasF

Haha är blommans flock här inne o spyr galla nu!Stå på dig Brandon.Det är bara synd att du måste lägga tid på det här facebook's pladdret.

Svar: Snubblaren är min nya svensklärare, synd bara att hans dito inte var så framgångsrik, idioten tjafsar om hatiska människor och ugglar hos Blomman där mupparna inte gör något annat än hatar åt vänster och höger,.patetisk liten mupp som har snubblat några gånger för mycket. Ha det bäst Thomas.
Brandon Lee

skriven
#10: OK

Ang. svenska språket: jag har - nu under ett antal år - haft något problem någon gång att ta in vad BL menar. Och någon annan betydelse, annat än av Messerschmitterkaraktär, har ju inte språket...

Svar: Sometimes Swedish language can be a tiresome desolate proposition, kind of alphabetical romance of mutual desperation emotionally savaged by literary sentence of bullshit scrutinizing for stupidity of obnoxious person reversing round grammatical hiccups,..right?
Brandon Lee

skriven
#11: Tomi

Kan tänka mig att Blomman skulle kunna vara en person som på riktigt skulle vilja stämma dig för förtal:)
Din blogg är ganska mycket bättre än Blommans om det nu är en tävling, ha det...

Svar: Blommans läsare borde stämma honom för att sprida påhittat skvaller av kvällstidning nivå...ha det du med Tomi.
Brandon Lee

skriven
#12: OK

Noterar att ett ALDRIG saknades i min kommentar, vilket ju blev ganska roligt men kanske kan missförstås... :-)

skriven
#13: Genc

Håller med dig Brandon Janne kan i princip ingenting förutom att snacka en massa skit som inte existerar om Bottas och Kimi just och hyllar Marcus istället för att inse sanningen att hans bästis inte är tillräckligt bra för att va just en toppförare som Bottas och Kimi just skönt att Marcus inte kör i år ha en bra dag vises Genc

skriven

Kommentera inlägget här :