LEWIS CHRIST SUPERSTAR

 
 
1            Hamilton
2            Bottas
3            Räikkönen
4            Vettel
5            Sainz
6            Gasly
7            Verstappen
8            Hartley
9            Magnussen
10          Grosjean
11          Alonso
12          Ricciardo
13          Hulkenberg
14          Ericsson
15          Stroll
16          Vandoorne
17          Leclerc
18          Ocon
19          Perez
20          Sirotkin.
 
Lite kort om kvalet på Hungaroring, i regn går pole som regel till den som får sista chansen att förbättra sin tid, så även den här gången när Hamilton knep första rutan, Kimi missade chansen att förbättra sin tid när han fastnade bakom en HAAS. Mercedes har problem med överhettning av bakdäcken när det är varmt och torrt, i regn fick de nytta av det genom att temperaturen på bakdäcken kom upp i rätt nivå med regndäck på en blöt, betydligt svalare underlag. 
 
 
Bra kval av Lewis, och inte illa heller av duon Bottas-Räikkönen, som enligt vissa "experter" borde ha blivit ersatta med andra förare redan till år.   Vettel hade inte riktigt farten idag, kanske var han lite rädd att göra ett ödesdiger misstag igen, mycket i racing sitter mellan öronen där psyket sätter sina spår, Vettel hade nog i färsk minne  fadäsen på Hockenheim, när han körde ur på en blöt bana i ledning, första gången på 13 år när en förare körde ur i ledning.
 
Sainz, Gasly, Verstappen och Hartley visade, att på halkig underlag betyder bra körbarhet mer än många hästkrafter i en motor, HAAS duon får nöja sig med att starta från femte ledet med  Ferraris  nya, urstarka PU uppdatering.
 
Gnällspiken Alonso kvalade åter igen ut Vandoorne som lär få svårt att hänga kvar i F1, och Ricciardo visade varför varken Mercedes eller Ferrari har varit intresserade av hans tjänster. Kvalspecialisten Hulkenberg hade en dålig dag på jobbet, och Ericsson en bra sådan när han kvalade ut boy wonder Leclerc som inte tycks trivas på blöt underlag. Stroll tvålade till Sirotkin, och  Ocon Perez, det blir intressant att se vilka tar sitsarna hos FI 2019, det är ett antal rika pappor som står i kön med feta plånböcker för att köpa ett stall åt sina söner.
 
Till morgondagens race får alla välja fritt med vilka däck de vill starta racet med, på en torr bana med höga temperaturer har Ferrari den bästa racepacen, men nu får ju Mercedes duon fritt välja en hårdare  gummiblandning att starta med från första ledet, något som kan få en avgörande betydelse i morgon, men om Kimi och Sebastian får till en bra start och kan klämma sig förbi i starten kan allt hända.
 
Man bör undvika att dra alltför förhastade slutsatser efter dagens kval, i morgon gäller helt annorlunda förutsättningar, som kommer bland annat att avslöja vem som  har lyckats bäst med set up arbetet, vilka förare är  bäst på att ta hand om däcken osv, även om banan är svår att köra om på, så öppnar det fria däcksvalet för olika strategi dito, så det finns en chans att vi får se ett rätt så underhållande race på Hungaroring i morgon.
 
 
 
Det om dagens kval och morgondagens race, Kimi har med sig sin son Robin som PRAO i Ungern, en pojke som sägs redan vara skrämmande intresserad av bilar, på bilden ovan testar man avståndet till gaspedalen,.hur många år kommer det dröja innan Iceman Jr gör debut på banan?
 
Lewis PRAO år började hos McLaren, han hade redan då kontakt med högre makter, och var på grund av det flygfärdig redan som rookie.
 
 
På Hockenheim hade Lewis enligt sig själv kontakt med ingen mindre än Jesus, som hjälpte honom till en seger inför buande tyskar,...
 
 
...på prispallen gjorde Lewis en Jesus,.."jag är inte rädd, jag kan flyga",..inte dumt att ha "the man" som co-driver, dock innebär det inga garantier om evigt liv, Senna hade samma co-driver, och det gick som det gick.
 
Dagens grid girl uppmuntrar Lewis att visa sin femnina sida med sin hälsning:"High heels bring you closer to heaven."
 
Amen,..må högre makter vara med er när de får en ledig dag av Lewis.    
 
 
        
 
 
        
 
    
 
     
 

Kommentarer :

#1: Tomi

Kimis egen förklaring att han hamnade bakom haas är ihålig, han vet och alla såg att ferrari kunde släpt ut honom sist på ett annat sätt i upptorkade förhållanden, han säger lite fint själv att pole fanns där i bilen om han hade haft tillåtelse att göra det, speciellt som jag kan tänka mig att kimis mindre vassa effekt jämfört med vettel passade bättre i regn...

skriven
#2: ilkkaluukas.blogg.se

Tyckte också att kimi kunde tagit kvalet.vet inte om det är Ferrari som inte vill att han ska glänsa.bottas körde jävligt bra han också. Marcus hade för engångs skulle stolpe in jämfört med sin garage granne.tror att bottas och kimi bara får vinna ifall Hamilton eller Vettel kör bort sig.kimi har fortfarande chans på titeln om han får.

skriven
#3: Marcus

Tycker också att det kändes som att de inte ville att Kimi skulle ta Pole när Vettel inte var lika vass som Kimi. Vi får väl hoppas som vanligt att det går åt skogen för duon Hamilton Vettel så att Kimi och Bottas får köra för fullt.

Hoppas åter igen att Pirellis oberäkneliga däck gör det till ett underhållande race.

Fina spiror!

skriven
#4: Steffo

Vart kan man titta på F1 gratis?
Bra stream någon?

skriven
#5: Tomi

Brandon, kan du snälla ge mig en vettig förklaring till att ferrari gör två pit stops med kimi idag och bara ett med vettel som är fullt tillräckligt, verkar vara helt vanvetigt, ändå hade kimi bättre pace än vettel de sista 10 varvem som han låg bakom vettel..

skriven
#6: Jonatan

Undrar som ovanstående?
Såg dock förutbestämt att Vettel skulle ta sig förbi i starten...
Sen hade Kimi bra mkt bättre pace än Vettel. Det såg oxå ut som att Kimi medvetet fick hålla igen när Bottas O Vettel va ihop. Känns som han lätt hade kunnat ta sig förbi.

Va e det som gör att Vettel måste vinna? Känns spontant som han kanske är mest populär i Tyskland o Kimi i resterande del av världen. Mallen hade ju varit 0 poäng för Vettel o full por för Kimi. Hade varit skoj o se hur Ferrari gör när båda ligger i stort sett lika.
Va vet jag.. en är ju lite färgad.. haha:)

skriven
#7: Dennis

Steffo, kolla på https://www.reddit.com/r/motorsportsstreams/

Skulle vara kul att höra hur Ferrari resonerade när man beslutade sig för att låta Vettel köra igenom alla varvningar (vad höll Sainz på med!?) för att sedan gå i depå innan Bottas behövt göra samma sak. Tänk om de hade haft tillräckligt med is i magen så de kunde gått i depå under VSC, då hade man åtminstone haft en chans på vinsten.

Att Kimi var snabbare än Vettel visar enligt mig bara potentialen som fanns i Ferrari, att ligga bakom en wingman i smutsig luft halva racet är knappast bra för varvtiderna.

skriven
#8: Steffo

@Dennis Thanx!

skriven

Kommentera inlägget här :