A GOOD KILL

 
1          Vettel
2          Hamilton
3          Verstappen
4          Bottas
5          Perez
6          Ocon
7          Grosjean
8          Magnussen
9          Gasly
10        Ericsson
11        Sainz
12        Sirotkin
13        Stroll
14        Hartley
15        Vandoorne
             Ricciardo, Räikkönen, Leclerc, Alonso och Hulkenberg bröt racet.
 
Nico "hitman" Hulkenberg lirade 8-ball på Spa genom att spränga in i första kurvan med lyckad resultat, tysken skickade Alonso på en flygresa där spanjoren först rev av bakvingen från Ricciardos RBR, och landade sedan på Leclercs Sauber, Ricciardo i sin tur brakade in i rumpan på Räikkönens Ferrari med sin vingklippta RBR, samtliga inblandade inklusive hitman Hulkenberg tvingades bryta racet,. bra jobbat Nico.  Tysken belönades med tre straffpoäng, och med en tio platsers nedflyttning i startgriden till nästa race på Monza för sitt tilltag.  Bottas körde in i Sirotkins Williams utan att orsaka någon skada för ryssens bil, men tvingades själv till ett depåbesök för att byta sin skadade framvinge, Bottas fick två straffpoäng för sitt tilltag. Lite märkligt agerande av domarkåren kan man tycka, om man tar ut fyra bilar och sig själv får man tre straffpoäng, tar man bara ut sig själv får man två, var  ligger det konsekventa i deras beslut, Nico gjorde sig helt klart förtjänt fler straffpoäng än de tre som han fick för sin huvudlösa kamikaze körning.
 
I själva racet hände det inte så värst mycket, Vettel passerade Hamilton direkt på Kemmel rakan utan hjälp av DRS och 25-30 hästars övertag på PU sidan, och Verstappen tog sig förbi FI duon med hjälp av bättre aero-chassi trots hk handikappet från Renault motorn.  Bottas fick en lätt resa till en fjärde plats i mål när han retfullt enkelt avverkade hela B gänget under racet, Perez slog Ocon i det "nya" FI och Grosjean Magnussen hos HAAS, dem sista poängen gick till Gasly och Ericsson, en godkänd insats av Marcus även om han gjorde några taktiska missar under racet.
 
Till Monza måste Mercedes hitta nya hk ur sin PU om de vill utmana Ferrari om segern, det blir också intressant att se om Mercedes använder sin nya fälgdesign även på Monza, Hamilton hade lite problem med blistering på Spa, så det kan hända deras nya fälgdesign hettar upp däckstommen lite väl mycket så att det bildas luftfickor mellan stommen och gummimassan.
 
Stackars Alonso har aldrig haft någon lycka med sig på Spa, om han inte landar på någon efter en flygtur så landar någon på honom, spanjoren har aldrig heller vunnit ett race på Spa, lite konstigt med tanke på all hans skryt om hur bra förare han är, Spa är ju just en "förare bana" av rang.
 
 
Det om Spa, Monza och Italien nästa, lite vinge och plattan i mattan under nästan 70% av varvet, en bana som ställer höga krav på motorns prestanda och bromsarnas uthållighet. Det är inte helt lätt att hitta perfekt set up med tanke på banans karaktär, där man kör med lite vinge men måste ändå hitta grepp nog att ta sig an banans kurvpartier på ett framgångsrikt sätt, något annat än Ferrari 1-2 skulle vara en överraskning på Monza med tanke på hur många hk deras PU producerar.  Arrivabene tog på sig misstaget på Spa, där stallet schabblade bort Kimis chanser till ett bra resultat redan under kvalet, något liknande får inte hända på Monza om Ferrari vill komma ikapp Mercedes i konstruktörs VM.  
 
 
Bilarna som är utrustade med Renault och Honda PU lär  få svårt att hänga med Ferrari och Mercedes dito på den här ultrasnabba banan, något som öppnar till exempel för HAAS och FI att åter igen kamma hem några värdefulla poäng, huruvida Sauber duon kan blanda sig i kampen om poäng återstår att se, på Spa var de inte snabba nog att utmana HAAS eller FI. RBR kommer att finnas med i kampen om poäng som enda stallet med Renault PU, men till en podium plats räcker inte deras kapacitet om inte någon eller några förare hos Ferrari och Mercedes tvingas bryta racet.
 
Valet av gummiblandningar bjuder inga större överraskningar, väderprognoser siar om temperaturer kring 27-28 grader under racehelgen, något regnstänk kan förekomma under fredagen.
 
Dagens grid girl litar inte på väderprognoser och garderar med paraply, jag tänker inte ta med mig någon när jag tar flyget till Italien på torsdag.
 
Amen,..må höstens ankomst vara med er.         
 
     
 
      
 
         
 
 
         
 
 
    
 
         
 
 

Kommentarer :

#1: Johan

Fast någon DRS använde inte Vettel vid sin omkörning på första varvet, den får väl inte användas före det tredje varvet.

Svar: Sant, det ska stå utan hjälp av DRS,inte med, har inte tid att korreläsa, skriver snabbare än tänker ibland, jag ska rätta till det.
Brandon Lee

skriven
#2: Marcus

Det blev inget kul Spa lopp direkt iom kraschen i första kurvan. Kul att Bottas tog sig till 4 plats ändå men det visar verkligen vilka stora skillnader det är mellan stallen. Konsekventa har väl aldrig F1 varit och det hade inte förvånat mig om Kimi fått straffpoäng också för att han var i vägen.

Ferrari måste verkligen börja skärpa sig och sluta klanta sig med Kimi för de kommer tappa många följare när Kimi slutar.

Svar: Nej, Nico tog död på all spänning direkt. Det är en enorm skillnad mellan de tre stora och resten av gänget, inte kul alls på något sätt. Ferrari gänget är mästare på att klanta till det, synd att det alltid drabbar Kimi.
Brandon Lee

skriven
#3: Plöjboy

Tack för bloggen BL Du skriver inget om röran med Stroll och alla stallbyten, du brukar ha inside info ? Det är bara pengar o politik! Förarna har blivit brickor i ett fulspel. Lance förtjänar inte en f1 stol! Superstjärnan Stoffel har blivit frånåkt av dom flesta! ??

Svar: Den med fetaste plånboken blir den stora vinnaren;-)
Brandon Lee

skriven
#4: Magnus Blomqvist

Nä nu fan blir jag irriterad! Nej inte på dig Brandon. Som vanligt väldigt bra och sakligt med lite underfundig humor. Inte på racet. Snacka om sömnpiller. Gjorde ingen särskilt upphetsad. Nä alla dessa seriösa "journalister" som skriver om F1. Ja jag vet att det är silly season och ja det är väl bra att det skrivs. Nej säger jag. Fy fan för all oseriös skit som bara skrivs för att kunna sälja 30 sekunders reklam. Viasat är bara en i mängden och att Rickard Rydell av alla startar rykten och proklamerar ut ren dynga i "F1 Magasinet" nej då går gränsen. Visst jag förstår att Marcus inte är självklar till nästa säsong. Även om jag tror det blir så ändå. Och visst kan kontrakt brytas i förtid men det finns gränser. Att Stroll går till FI är också väldigt troligt. Men karusellen Stroll - Ocon - Vandoorne - Ericsson och att alla skulle byta team inom en vecka mitt under säsong det finns inte på världskartan. Nä då blir jag bara arg och förtvivlad. Tur det är race snart igen. Den här gången Kimi. Den här gången tar du det! Ha det gott. Magnus

Svar: Det finns gott om "journalister" som är mer eller mindre desperata i sin jakt efter "klickar", under de senaste veckor har dessa individer verkligen slagit alla tidigare rekord av nonsens spekulationer, jag orkar inte längre reagera på all strunt de vräker ur sig. Ha det bra Magnus.
Brandon Lee

skriven
#5: F1 One

Barnsligt och självisk, betraktelse av Vettel efter racet. Att teamkollegan fick Dnf skulle vilken storsint förare som helst nämnt. Att han har både tur och 80% av resurserna i teamet bör han nog vara en bättre ambassadör.

Svar: Vettel har sällan eller aldrig något annat i huvudet än sin egen storhet, någon PR höjdare lär han aldrig bli heller.
Brandon Lee

skriven
#6: Tomi

Näe nu har pisset nått nya höjdarnivåer, precis som i Ungern såg Ferrari medvetet till att plocka bort Kimi från sista försöket i Q3. Hade jag varit 20år så hade slängt min laptop i väggen när de medvetet plockade bort Kimi från Q3. Är så jävla förbannad på skiten så jag inte ens loppet. Jag uppmanar ALLA Kimi fans i världen att låta bli att åka till loppen, varför ska man betala får att åka när Ferrari plockar bort honom gång på gång?

Svar: Ferraris agerande är rätt så märkligt mellan varven, speciellt med tanke på att de faktisk hade tid nog att tanka Kimis bil och skicka ut honom igen.
Brandon Lee

skriven
#7: ThomasF

FRO till Indycar iallafall!!Måtte nu alla nordbor få va kvar i F1.Hoppas nu Italienarna kommer ihåg modersmålet när du kommer ner för annars e de helt utan språkkunskaper o du får öva teckenspråk för Monza?//Thomas

Svar: Har Felix fortfarande Lill Lövis som manager? Felix blivande stallkompis Dixon har Lövis som manager, rätt så ovanligt med stall där båda förarna har samma manager. Man kommer långt med teckenspråket efter några bärs;-) Ha det bra Thomas.
Brandon Lee

skriven
#8: tom

jannes f1 blogg är ju numera bara en hyllning till wettel,och ericsson..där dom mest svulstiga konspirationsplanerna tar form,leclerc ersätter kimi..bottas är värdelös/farlig..osv..orkar nog aldrig mer in där..igen..om jag än skulle kunna kommentera något,eftersom jag blev portad att kommentera efter ett lite elakt mess till gud fader själv där inne

Svar: Blomman skriver mycket strunt, hans "expertis" bör man ta med en stor nypa salt.
Brandon Lee

skriven
#9: Sven

Tycker det är sanslöst hur dom behandlar Kimi lopp efter lopp, verkar som konstruktörs vm inte är så noga när dom sjabblar bort hans chanser hela tiden
http://scuderiafans.com/2018-belgian-gp-team-radio-kimi-ferrari-team-drs-problem/

Svar: Ja, de hade faktiskt tid nog att tanka Kimis bil på Spa och skicka ut honom igen, men gjorde inte det.
Brandon Lee

skriven
#10: Spelwilly

Vi befinner oss just nu på gränsen mellan Krotien och Slovenien. Imorgon bitti bär det av till Monza. Vi kommer ligga inne på Monza Camping tills på måndag. Mitt största mål är att hitta var Kimis mekaniker har sina skor och pissa i dem. Skulle jag vara lös i magen så letar jag efter race ingenjörens skor också.

Svar: Ha ha, jag ska kila in hos Ferrari, knycker dessa skor och lämnar dem vid ingången till campingen så att du kan lätt hitta dojorna och uträtta dina behov;-)
Brandon Lee

skriven
#11: Emilia

Första gången jag hälsar på denna blogg och jag är glad jag hittade hit. Det ska bli spännande att följa!

http://nodepositfreespins.blogg.se

skriven
#12: tom

härligt att höra att Wettel"hjälpte"Kimi till pole på monza,av herrarna på viasat motor,plus att Bottas är hopplöst efter hamilton,och rätt värdelös..urrk..

Svar: Herrarna hos viasat motor är inte direkt några Kimi-Valtteri fans, något som säkert märks i deras kommentarer,..men vem bryr sig vad de klämmer ur sig,.rimmar fint eller hur?
Brandon Lee

skriven
#13: Anonym

Härligt Kimi!!!

Svar: Härligt är ordet;-)
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :