BAKU SCRAPHEAP CHALLANGE

 
1          Hamilton
2          Räikkönen
3          Perez
4          Vettel
5          Sainz
6          Leclerc
7          Alonso
8         Stroll
9         Vandoorne
10       Hartley
11       Ericsson
12       Gasly
13       Magnussen
           Bottas, Grosjean, Ricciardo, Verstappen, Hulkenberg, Ocon och Sirotkin bröt racet av olika skäl.
 
 
 
Årets race i Baku blev en underhållande tillställning med mycket gummirök kryddad med kolfiberskräp och svordomar, samt tur och otur när bingolotto tog ett skamgrepp om demolition derby.  
 
Hamilton knep sin och Mercedes första seger för året med både tur och skicklighet, när Bottas tvingades bryta på grund av en punktering i ledning några varv från mål. Kimi hade otur under första varvet när han krockade med Ocon, och tur senare när teamkompisen Vettel klantade till det under inbromsningen till första kurvan, och var tvungen att släppa förbi Hamilton, Räikkönen och lite senare även Perez, den sistnämnda tog sin första podium på två år på samma bana där det hände senast.
 
Sainz smög sig till en femte plats i mål  lite i skymundan, Leclerc gjorde en felfri insats under både kval och race, och visade att det finns kapacitet i honom när allt stämmer för honom ute på banan. Alonso lyckades rädda några poäng i en skadeskjuten McLaren, Stroll, Vandoorne och Hartley knep de sista poängplatserna mest tack vare att så många förare tvingades bryta.
 
Av de som bröt var Bottas den största förloraren, att tvingas bryta några varv från mål i ledning på grund av en punktering tog hårt på Valtteri, det är bara att bita ihop och komma igen.  Grosjean hamnade i muren bakom säkerhetsbilen, kan hända vem som helst med kalla däck när man försöker få upp däckstemperaturen. 
 
Verstappen och Ricciardo gjorde bort sig tillsammans, Max bytte spår under inbromsningen, och Ricciardo låg tok för nära under inbromsningen, tappade det lilla down force helt som är tillgänglig på en bana som Baku, och brakade in i Verstappens bil.  Båda två fick en välförtjänt reprimand av FIA, och fick be om ursäkt av stallet. Max har inte haft många rätt i år, för Ricciardo blev det ner som en pannkaka efter Kinas soluppgång, hans vågade omkörningsförsök fungerar enbart då när andra förare är med på det och flyttar på sig frivilligt, Daniel är en duktig förare, men inte bra nog för att bli världsmästare.
 
Hulkenberg hade ett bra race tills han satte sin bil i muren, Ocon tyckte att det var helt och hållet Kimis fel att han fick bryta racet redan på första varvet, något som han var rätt så ensam om att tycka. Ocon har ett stort ego som rimmar illa med alla dumheter som han har gjort sig skyldig till ute på banan, lite Verstappen vibbar över hans körning ibland, han vill mer än han kan, Ocon fick sällskap av Sirotkin som även han tvingades bryta redan under första varvet.
 
För Marcus Ericssons del blev Baku en dyster historia, svagt kval följdes av ett svagt race, allt det som Leclerc lyckades med misslyckades Ericsson med, till nästa race kan det bli det omvända, sånt är livet som raceförare, ömsom vin, ömsom vatten.
 
Så, varför blev racet i Baku som det blev, att till exempel Perez helt plötsligt tog en podium i en Force India bil som inte har fungerat något vidare tidigare i år, eller att till exempel Stroll lyckades knipa några poäng i en Williams, som har varit helt ute ur bilden under inledningen av årets VM serie? 
Dels på grund av banans karaktär, en stadsbana där man är tvungen att köra med lite vinge för att inte halka efter på den långa start-mål rakan, dels på grund av att många fick bryta racet inklusive tre av toppbilarna, och dels på grund av att bilarna med den bästa aerobalansen störs mest av kastvindarna eftersom deras aerobalans ligger inom mycket snävare toleranser, en bil med bred fönster för aerobalansen störs inte alls lika mycket av kastvindar.  Nu är ju banan i Baku mer en bana för mekanisk grepp än aerodynamisk, men F1 bilarna är oerhört känsliga för kastvindar som bildas mellan husen i Baku på grund av det komplicerade aerodynamikpaketet,som dagens F1 bilar är utrustade med.
 
Force India hamnade på fel spår med sin bil på grund av att vindtunneldata inte stämde överens med data som man samlade  på banan, nu tycks de har lyckats med att till en viss del rätta till de värsta svagheterna med årets bil. Det händer rätt så ofta, att de "aeromappar" som skapas i vindtunneln och sedan körs i simulatorn visar korrekta värden men fungerar sedan inte alls ute på banan, det är möjligt att både FI och Williams har drabbats av samma typ av vilseledande data från vindtunnel och från simulatorkörning.
 
Det om Baku, det har skrivits  en hel del om Ricciardos planer inför framtiden, diverse "experter" har gett sin syn i saken, på ena dagen är Daniel på väg till Mercedes för att ta över Bottas sits,på den andra till Ferrari för att ta över Kimis sits, det har skrivits om förkontrakt med Ferrari osv.  Det mesta av det som "experter" har skrivit är rent strunt, Mercedes är helt nöjda med vad Bottas presterar, förkontrakt skrivs hela tiden på olika håll utan att det i praktiken betyder ett dugg. Syftet med förkontrakt är i första hand att försöka trissa upp lönenivån för föraren i fråga, eller att skapa oro hos konkurrenterna. Om till exempel Ferrari släpper ett rykte om ett förkontrakt med Ricciardo, så skapar det oro hos RBR som vill behålla honom, och ger samtidigt Ricciardo chansen att försöka trissa upp sin lönenivå. Det finns ett antal aktörer hos olika stall, som är mästare på att skapa stallpolitisk oro hos sina konkurrenter, något som allt som oftast påverkar indirekt på förarnas prestationsnivån på ett negativt sätt, som i sin tur kan gynna deras konkurrenter. Det finns många giriga individer inom F1 cirkusen som vill ha sin del av kakan, och minst lika många mer eller mindre seriösa "experter" inom media som vill framstå just som "experter" i allmänhetens ögon, jag tror att Ricciardo blir kvar hos RBR, medias silly season tugg i fallet Ricciardo är mycket väsen för ingenting. 
 
 
 
 
Det om F1, jag missade både fredagsträningen och kvalet från Baku, Baronen fick för sig i mitten av förra veckan, att det var dags för några semesterdagar. Så, han, jag och några till kastade loss från Baris hamn tidigt på fredagmorgon i Baronens båtusling, och löpte in  sent på eftermiddagen i Pythagorions hamn i Grekland, vi planerar att bli kvar i den grekiska övärlden den här veckan ut, ibland behöver man lite ledigt för att kunna ladda batteriet mellan öronen.
 
Dagens grid girls har siktet inställt på det kommande racet i Barcelona, där resultatlistan lär se rätt så annorlunda ut jämfört med Baku, Barcelona är en bana där en bra aerobalans är ett måste.  
 
Amen,..må det goda livet vara med er.      
 
          
 
 
      
 
       
 
   

Kommentarer :

#1: ilkkaluukas.blogg.se

Tycker att bottas har spottat upp sig ordentligt i år.i Australien var inget bra race för honom men dom andra racen tycker jag att han har varit bättre en Hamilton.som jag ser på det så är det ett jävla bra betyg.

Svar: Ja, Bottas kan matcha vilken förare som helst, vore oklokt av Mercedes att inte skriva på en förlängning av kontraktet med honom.
Brandon Lee

skriven
#2: Tomi

Riktigt synd om Bottas, men ett sätt-vet att det går ruskigt snabbt på rakan där kolfiberdelarna låg men de var ju rätt stora kunde han inte ha undgått att köra på biten han var ju först och hade fri sikt?
Brandon tror du att Kimis miss i kvalet i sista kurvan ut på långa rakan var ett resultat att han vet att Vettel har lite extra boost så han måste chansa lite för att få en extra bra utgång inför sista rakan?

Svar: Det är stallets jobb att hålla reda på var det ligger skräp på banan, föraren har ingen chans att upptäckta mindre kolfiber bitar på banan, Mercas miss inte Bottas. Bakdäcken var rätt så färdiga i sista kurvan när Kimi hade laddat så hårt under hela varvet, inget grepp kvar, och dessutom brukar han också köra med lite vinge bak.
Brandon Lee

skriven
#3: 1014johansson

Brandon, att kimi var snabbast fram till sista kurvan i kvalet är det ett bevis på att ingen har en chans mot honom när han har en framända som som gör som kimi vill?

Svar: När bilen passar för Kimis körstil finns det ingen som hänger med gubben.
Brandon Lee

skriven
#4: Hailwood

Hej BL,

Tack för bloggen, den förgyller F1 säsongen!

Behöver lite guidning på bedömningen av kollisionen VER vs RIC.
Som jag ser det, oberoende på tidigare incidenter i racet:
RIC lurar ut VER till höger, det skapar en lucka på innern till vänster. Denna lucka går RIC på. När VER ser detta så viker han vänster, dvs byter riktning för andra gången, och då har RIC ingenstans att ta vägen. Detta resulterar i kollisionen.
Små eller stora riktningsändringar borde inte spela någon roll.
Varför får RIC en bestraffning?
//Hailwood

Svar: Tja, Ricciardo chansade lite väl mycket enligt domarna, visst byter Max spår två gånger om, men Daniel är ju medveten om, att om man ligger så nära som han gjorde, så har man ingen down force kvar fram= mycket längre bromssträcka.
Brandon Lee

skriven
#5: Flash

Kastvindarna var inte på Kimis sida i kvalet men är dock väldigt nöjd med hur han presterat hittills. Den här säsongen lär kunna bli en riktig nagelbitare!

Svar: Ja, kastvindar eller inte, Kimi har kastat handsken för Vettel och co att plocka upp om de har nog med cojones för det;-)
Brandon Lee

skriven
#6: Rickard Smedberg

Man såg att flera förare låg på gränsen när det gällde att hålla värme i däcken och bromsarna bakom SC, så man ska nog inte klandra Grosjean för mycket. När det gäller Verstappen och Ricciardo så tycker jag att Ricciardo låg lite väl nära vid omkörningen med tanke på att Max har som vana att vingla fram och tillbaka under inbromsning. Man kan inte annat än att tycka synd om Bottas, men det är bara för honom att bryta ihop och komma igen. Tror Ericsson
får det tufft framöver med Leclerc.
Ha det gött

Svar: Inte första gången en förare tappar bilen bakom SC, inte sista heller, sånt händer.Ricciardo hade noll down force fram pga att han låg så nära=längre bromssträcka, han bromsade tok för sent, chansade för mycket. Bottas kommer igen, och det måste även Mackan göra om han vill bli kvar i F1, Leclerc är en hård nöt att knäcka för Ericsson. Ha det Rickard.
Brandon Lee

skriven
#7: OK

Märkes-VM i princip oförändrat men Kimi närmar sig toppen. Det vore fantastiskt kul med en seger för honom i Katalonien så att Ferrari får lite att fundera på.

Svar: Det skulle sitta fint med en seger för Kimi, just nu har Ferrari en snabbare bil än Merca så det kanske kommer en vinst i Katalonien för Iceman.
Brandon Lee

skriven
#8: Patrik Jansson

Hejsan,
Det händeriaf saker i Baku roligt eller inte beror väl på vem man håller på :)! Jag tyckte det var underhållande ;). Synd om Bottas han förtjänar en framgång men det kommer!
Max var och är ju tuff i omkörningssituationer och det gjorde väl att till Slut satte Riccardio allt på ett kort vilket inte blev så lyckat?! Kul iaf att Kimi är så snabb och kanske han kan få vinna igen det är även han värd. Hur tor du Kimi tänker fogar han sig i att vara efter Vettel eller ?
Ha det kul att du forsätter skriva i bloggen Brandon:)!

Svar: Det finns inget i Kimis kontrakt som säger att han måste foga sig i att vara efter Vettel, sedan är det en helt annan femma hur Ferrari prioriterar angående det strategiska.
Brandon Lee

skriven
#9: www.houseoflaughter.blogg.se

Wow! Vilka miljöer, vilket privilegium att få vara på plats!

skriven

Kommentera inlägget här :