THAT´S THAT

 
1            Bottas
2            Hamilton
3            Vettel
4            Räikkönen
5            Verstappen
6            Hulkenberg
7            Perez
8            Ocon
9            Alonso
10          Massa
11          Grosjean
12          Vandoorne
13          Magnussen
14          Wehrlein
15          Hartley
16          Gasly
17          Ericsson
18          Stroll
              Sainz och Ricciardo bröt racet.
 
En kort sammanfattning av racet: Gäsp,.eller som Anna Andersson skriver,.Jäsp.
 
Det var mer intressant att ta del av diverse "expert utlåtanden" efter racet, däribland de svenska.   En tjej vid namn Julia Navrén hos Expressen hade följande visdom att dela med sig angående Bottas race: "Han ledde i princip från start till mål". En helt briljant formulering, nästan i klass med F1 experten Berggren hos samma arbetsgivare, som har skrivit en svulstig, foliehatt inspirerad krönika om Ericssons vara eller icke var i F1, där han hintar om både en Williams och en Ferrari sits för  mannen som hittills har kostat en miljard för sin stödgrupp, jag misstänker att Berggren måste vara en av foliehattarna hos Blomman som lever i en inavlad fantasivärld.
 
Den gamla, mysige uven af Petersens hos SVT hade följande att säga om Bottas insats: "Utan att nedvärdera Valtteri Bottas seger i Abu Dhabi måste man dock säga att han fick den till skänks av Lewis Hamilton". En rätt så märklig påstående av den gamla med tanke på, att Bottas satte både banrekord och varvrekord, tog pole och ledde från start till mål, det måste ha varit vänliga veckan hos Lewis som avstod från allt det ovannämnda för Bottas skull,.första tecken av senilitet hos den goda Fredrik?
 
Det är roande när så kallade F1 journalister gör det lätt för sig, och samtidgt avslöjar den totala bristen av kunskap i ämnet de sägs vara experter på, på en bana som Yas Marina behöver man inte leda mer än 1-2 sekunder, eftersom alla är medvetna om att det i stort sett är omöjligt att köra om där, Bottas visade ju i slutet av racet med några snabba varv hur fort han egentligen kunde ha kört, om det skulle ha visat sig vara nödvändigt.
 
 
 
 
Bottas var inte den enda finländaren som fick höja vinnar trofen i Abu Dhabi, Niko Kari tog en seger i GP3, och sade lite kaxigt efter sitt besök på podium att han hade värmt upp den för Bottas, i vilken klass Niko dyker upp  2018 är ännu så länge oklart.
 
Några andra som tyckte att Hamilton var den snabbaste föraren på Yas Marina var hallicken och horan hos RBR, det vill säga Marko och Verstappen. När gaphalsen själv lyckas vinna ett race, så beror det på enligt honom enbart av hans mästerliga körning,.pop the pimp and ditch the bitch, båda två är lika motbjudande som individer.
 
Byfånen på bilden här ovan, Mr Ricciardo från down under tycks ha svårt att svälja, att varken Ferrari eller Mercedes är intresserade av hans tjänster, och kastade lite skit åt Kimis håll efter racet med sitt utlåtande, att Kimi borde har hamnat många fler poäng före honom själv i en bil som Ferrari,.han är inte lite patetisk mellan varven, den gode Webber kopian, en bra förare men inte bra nog för de bästa, det måste vara jobbigt att inse, att man aldrig kommer bli världsmästare i F1.
 
Apropå Kimi, han ventilerade sitt missnöje om det ständiga sparandet av bränsle i stort sett under hela racet, att vara tvungen att lyfta  av 100 meter innan kurvan för att spara bränsle är ingen riktig racing enligt Kimi, jag kan bara hålla med om det, idioterna hos FIA gör verkligen allt för att sänka F1 med sin spariver, som innefattar allt från motorer till däck och bränsle, det tycks vara viktigare med mikrofoner i avgas röret.
 
De svenska förarna hade ingen lyckad helg i Abu Dhabi, Malja blev pulveriserad av sin stallkompis de Vries i F2, och Marcus hade inte heller lyckan med sig i F1. Den förstnämnda har nog gjort sitt i formel bil racing, den sistnämnda får spotta i nävarna och ta sig an Ferrari junioren Leclerc nästa säsong, en bra säsong 2018 kan leda till en bättre sits åt Marcus, får han stryk av Leclerc är F1 karriären över.  
 
 
Det om 2017, det blir mycket intressant att se huruvida Mercedes och Allison satsar på en high rake bil i nästa år eller inte, det skulle förvåna mig om de inte gör det, eftersom Allison är bra på det och en riktig mästare på den "inre aerodynamiken", dvs luftströmmarna genom side podsen, där är han faktisk bättre än självaste Newey.
 
Det är lite oroväckande för Ferraris del, att de har börjat med copy cat verksamhet, kopierarde RBRs diffuser och bakre delen av golvet som provades i Abu Dhabi, något som signalerar om ide torka i de egna leden nu när Allison inte finns kvar, kopierade, påhängda uppdateringar fungerar sällan eller aldrig med det egna konceptet.
 
Här ovan delar Sean sin syn på nästa års Mercedes, det är bra att hajfenan och T vingen försvinner, synd bara att man skruvar dit den onödiga och fula Halo grunkan, 10-15 kg extra vikt högt upp som dessutom stör på aeroflödet är inte nyttigt för bilens balans ute på banan.
 
Dagens grid girl gör reklam för nyttig dricka, mjölk är mums från vaggan till graven.  
 
   Amen,..må mjölken vara med er.        
 
 
         
 
 
       
 
 
         
 
 
      
 
   

Kommentarer :

#1: calle

Hej
Tack ska du ha för ett bra år,dina skriverier alltså.Annars va väl inte racet så mycket att skriva om.tror du verkligen att Marcus sitter i Saubern nästa år,med rykten om Alfa och
fler inblandade.eller är det bara rykten?Får önska dig en
njutningsfylld vinter i värmen o återkomst i gammal god
form.
C

skriven
#2: Band

Ja shit vilket tråkigt race, mer soppa i tanken, enklare motorreglemente och mikdre politik tack!!!
Kom in på bloggen under året och varit ett nöje, bra analys och skön jargong rent allmänt.
Som sagt, ack för en bra blogg å keep up the g.. 2018!

skriven
#3: Mika-fan

Ville bara tacka för denna säsongens bloggande BL.
Hoppas vi får läsa mer av dig när försäsongstesterna drar igång.
Väldigt intressant att ta del av dina tankar och teorier.

Må väl.

/Mika-fan

skriven
#4: Classe P

Stämmer in med övriga och tackar för ett bra blogg-år, bland höjdpunkterna under varje racehelg. Hoppas du kan finner suget att fortsätta blogga även nästa säsong. Nästa år ska jag börja följa Motogp också, verkar lovande ur racesynpunkt av vad man läst i kommentarsfältet här. För mer racing i F1 tvivlar jag på att det blir i dessa besparingstider. Bra grid girl med härliga, hm, ehm, ah... mjölk var det, gott!

skriven
#5: Peter

Träffsäker som vanligt Brandon
Hoppas du skriver igen bara 17 veckor tills nästa säsong
att läsa här förgyller F1 .

Mvh Peter

skriven
#6: Fredrik

Vill tacka för intressant och rolig läsning. Hoppas du fortsätter att skriva när det händer något intressant. Tack och hej

skriven
#7: MagnusLundahl

Tjena Brandon.Jag vill tacka för allt bra och intressant du har skrivet denna säsong.
Jag såg inte detta lopp och skippa helt några till .Stilke eller vad han heter dessa banor är så sterilt tråkiga.Kimi blir kvar så kommer följa nästa år om inte halo gör jag inte vill se det mer. Kanske så GP ska ha halo snart med? Så fall ger jag upp allt ha ha. BMW C1 halo runt hela bågen och med bälte och grejer. Finns i EL drift för det ska ju vara miljönisse racing helst nu för tiden.Kimi kör spara soppa racing mest hela tiden. Att han inte får sig ett riktigt frispel snart?

mvh

skriven
#8: Anonym

Bra blogg hela året. Fattar inte dessa personer som måste nedvärdera bottas vinst.hamilton sa själv att han gav järnet.

skriven
#9: Ghostface

TACK!! För denna säsong.
Må Bäst!

/ Ghostface

skriven
#10: Janne

Tack Brandon för denna säsong. Stor skillnad på raken mellan bilarna, är lite orolig för Ferrari när Allison har lämnat.
Adrian verkar jobba mer med Red Bull nu så dom blir säkert en stor konkurrent till MB allra helst om Renualt får till hållbarheten. Detta gäller även McLaren.
Vi får hoppas att fler team är med och slåss om podiums.
Ha de bra i vinter.

skriven
#11: Thornados

Tack Brandon för att du orkar blogga alltid bra läsning.

skriven
#12: Jonatan

Alltid ett nöje att läsa:)
Keep it up! Så får vi hoppas Kimi skiter i allt o kör för glatta livet nästa år:)

skriven
#13: Flying finn

Ha en trevlig semester från bloggandet och kom gärna tebax till nästa säsong. :-)

skriven
#14: Magnus Blomqvist

Korrekt analys som vanligt. Bottas var bäst och Kimi hade tråkigt. Får erkänna att jag faktiskt denna gången efter att ha läst ditt inför inlägg spelade in och såg det som passade i efterhand. Så här några dagar eferåt får vi också bekräftat Sauber - Alfa affären. Om nu Ericsson får platsen bredvid Leclerc så tycker jag att det är en bra chans att komma upp sig lite. Men samtidigt om han inte leverarar kommer det absolut bli det sista han gör ni en F1 bil. Kanske den tändvätska han behöver för att ta sig uppåt i karriären? Enda negativa är att om han börjar leverera kommer Blomnan genast börja peka ut homom som ersättare till antingen Kimi eller någon i Mercedes. Kul oavsett Marcus för ju tätare racing desto bättre och med Fiat i ryggen duger nog inte att vara 3 sekunder efter varje varv. Tack som fan för säsongen 2017 förresten! För mig är din blogg en lika viktig del som själva racehelgen. Ha det gott.

Svar: Mackan har hamnat i ett do or die läge, Leclerc är en giftigt snabb förare av helt annan klass än Wehrlein, kan vara bra för Mackan eller rena giftet. Blomman kommer att fortsätta med att elda på massorna som vanligt för att skapa trafik i sin blogg,.vad gör man inte för några kronor extra. Ha det fint Magnus.
Brandon Lee

skriven
#15: Marcus

Tack för säsongen Brandon, du har gjort den långt mer underhållande än den annars skulle varit. Det är alltid roligt och intressant att läsa dina inlägg.

Svar: Tack själv Marcus, jag försöker låta bli att använda journalist tugget i min blogg, så att den blir lite mer personlig.
Brandon Lee

skriven
#16: Anonym

Anonymus
Kan bara instämma i vad Marcus skrev i föregående kommentar.Nu får man väl bara hoppas att tiden och motivationen kommer att finnas inför nästkommande säsong. Alltid roligt när någon rör om i grytan lite grann.Misstänker att du har en del dolda beundrare i journalistkåren också, men att dessa naturligtvis bara smygläser för att inte annonsera sin egen begränsning.

Svar: Jag har rätt så många polare bland journalister, dock får de flesta av dem läsa med hjälp av Googel, men några som kan svenska finns där också.
Brandon Lee

skriven
#17: el liljo cat

Tack så mycket för denna säsong, du är grym :)
Noterade en sak, att 2016 års Merca hade kvalat in på plats 13 i årets kval. Vissa team har en bit kvar.

Svar: Ja, några team har lite kvar att jobba med, tack för din kommentar Eric.
Brandon Lee

skriven
#18: peter

brandon tack för ytterligare en säsong med din kanonblogg
va fan skulle jag veta om f1 om jag inte hade haft den
ingenting skulle jag tro i alla fall inget vettigt
hoppas du samlakraft over there så du orkar med nästa år igen ha de bra /peter o drick bara mjölk............

Svar: Det är kul att dela med sig det lilla man kan till andra racing fans, jag lovar att enbart dricka mjölk spetsad med lite Captain Morgan,.;-) Ha det Peter.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :