BAKU DEMOLITION DERBY

 
Baku Demolition Derby var en fullträff ur underhållnings synpunkt, men en rejäl magplask ur racing synpunkt. Kalabaliken på Bakus gator liknade något ur Demolition Derby TV spelet, när en påtänd mormor har greppat handkontrollen, och kör för fulla muggar för att ta ut varenda en av sina motståndare från banan.
 
1       Ricciardo
2       Bottas
3       Stroll
4       Vettel
5       Hamilton
6       Ocon
7       Magnussen 
8       Sainz
9       Alonso
10     Wehrlein
11     Ericsson
12     Vandoorne
13     Grosjean
 
Räikkönen, Perez, Massa, Hulkenberg, Verstappen, Kvyat och Palmer bröt racet av olika anledningar.
 
Det är många år sedan man senast fick beskåda så vårdslösa och illa genomtänkta omkörnings försök och positionsbyten under ett F1 race, det verkade som så, att majoriteten av förarna hade glömt sin förmodade hjärna kvar på depådisken, och hade åter igen hamnat i puberteten och tagit med sig en trotsig Verstappen attityd ut till Bakus gator.
 
Skomannen hade tur när han vann, liksom Bottas som blev tvåa, för att inte nämna Stroll som blev trea utan att egentligen göra något alls under racet.  Bromstestaren Hamilton blev av med förstaplatsen på grund av ett löst sittande huvudskydd, och barnrumpan Vettel med andraplatsen på grund av ett pubertet relaterad hjärnsläpp, man brukar ju visserligen säga att pojkar är och förblir pojkar, men när man har passerat 30 så borde det ändå ha dykt upp någon form av mognad.  Ocon tog ut Perez och belönades med en sjunde plats för det före Magnussen, som smög sig obemärkt upp genom startfältet.  
 
Sainz gjorde en come back på en poängplats med sin åttonde placering före Alonso, som med sin nionde plats kammade hem McLarens första poäng för året, med en riktig PU i sin bil skulle spanjoren haft möjligheten till en mycket bättre placering i dagens Demolition Derby.
 
Ericsson fick ett klassisk meddelande i "Pascal är snabbare än du" anda, och släppte förbi tysken som ville försöka köra ikapp Alonso. Surt sa räven för Marcus och hans fans ,och ljuv musik för Wehrlein och den sparkade Kaltenborn, vars skyddsling kan hända fick dagens gratispoäng som ett bevis på  Saubers välvilja i fråga om en likvärdig behandling av stallets förare.
 
I mitt föregående inlägg la jag fram mitt önskemål beträffande grannsämjan mellan Bottas och Räikkönen, men Bottas var inte med på noterna, utan klättrade åter igen på kerbsen och studsade ut på banan på ett sätt som skickade Kimi in i räcket. Visst, en raceincident visserligen, men jag tror knappast att Kimi är speciellt imponerad av Bottas  manövrar genom racets första kurvpartier under den senaste tiden, det är lika illa genomtänkt att bromsa för sent som att bromsa för tidigt.
 
Dagens,.eh,. grid girls i sina folklore inspirerade dräkter inklusive en pillerburk på huvudet...
 
 
...och en bild till av Maiken som botemedel för sveda och värk i ögonen efter den föregående.
 
Amen,..må Demolition Derby vara med mormor istället för F1.    
 
   
        
 
     
 
     

Kommentarer :

#1: Anders

Ett riktigt skitrace. Klart att Vettel överreagerade men att Hamilton inte ens får en tillsägelse är ju åt helvete, men han har ju alltid haft gräddfil hos domarna.

Svar: Telemetri data visade att Hamilton inte gjorde något förbjudet.
Brandon Lee

skriven
#2: Mortimer Max

"...och barnrumpan Vettel med andraplatsen på grund av ett pubertet relaterad hjärnsläpp..."
Kan bara hålla med. Satt och skämdes som faan i soffan. Nästa race kan Ferrari tillhandahålla en betablockerare eller två.
Barnrumpebeteende. :(

Svar: Tänk om det här poängtappet blir avgörande i slutet av året för Vettel, snacka om att skjuta sig själv i foten, enligt FIAs telemetri data gjorde Hamilton inget fel alls.
Brandon Lee

skriven
#3: Classe P

Ja. Demolision Derby. Vettel kommer inte kunna hantera pressen när Hamilton börjar ta ikapp i wdc. Vi har sett det förut och kommer se det igen. Jag är också tveksam till att han stannar hos Ferrari nästa år.

Bra att du ger ögongodis av kvalité när racearrangörerna inte klarar det.

Svar: Så rutinerad som han är borde Vettel veta bättre, dumt att sänka själv sina chanser. Lite ögongodis skadar aldrig eller hur;-)
Brandon Lee

skriven
#4: Harry

Klockren markering av Vettel tycker jag, även om en bestraffning för tilltaget var att vänta förstås. Att brakechecka som Hamilton gjorde i utgången av en kurva under SC (?) och i ett riktigt trångt parti är inte snyggt gjort. Nu fick han ju bestraffning i form av ett löst skydd som behövde åtgärdas, men jag tycker att han förtjänade ett straff minst lika mycket som Vettel. Tidstillägg eller drive-through, vad vet jag.

Svar: Enligt FIAs telemetri data gjorde Hamilton inget fel, han varken bromsade eller släppte gasen, den som kör först efter SC bestämmer tempot, Vettel sköt sig själv i foten med sin idioti, utan det skulle han har vunnit racet när Hamilton tvingades till depån för att byta huvudskydd.
Brandon Lee

skriven
#5: zenkert

Mycket att tänka om racet i Baku.
Och diskutera, hit och dit.
Vem och vad och alla "fel".

Jag tänker mest på Maiken, jag.
Nja, kanske inte HELA Maiken.
Bara vissa väl utvalda delar.

Och att det kanske finns en kvinna
för mig att finna, i Baku ;-)
Klädd i folklore.

Och att Bottas var the Star of the Race.
Om man tänker efter lite.

Ciao

skriven
#6: Magnus Blomqvist

Tack för klargörande av telemetridatan. Då är det inte något snack. För övrigt så var det ju ett fantastiskt race. Janne försvann från sändningen i säkert en kvart när någon ledning slutade fungera. Tänk om det kunde vara så i varje race! Alldeles briljant. Ha det gott.

skriven
#7: Falo

Tyckte det var ganska underhållande när Vettel tappa förståndet, Hamilton är ju deras gullegris.

skriven
#8: BomanP

Jag förundrades över hur alla visste att Ham bromsade, själv tyckte jag det såg ut som att Vet accelererande, varken bilarna såg ut som att bilarna framför och efter nästan stor stilla i förhållande, sen gör Bot regeln bort sig i kurva 2. För övrigt underhållande men knappast bra racing

skriven
#9: Marcus

Demolition derby är en bra beskrivning av loppet och det var säkert många som gillade det. Även om racingen kanske inte var på topp så blev det en hel del omkörningar vilket iaf var positivt.

Trist att Bottas ska förstöra för Kimi, omedvetet eller slarvigt, som hade chansen att sätta dit Vettel. Bottas körde dock upp sig bra vilket han ska ha cred för. Det bästa för Mercedes hade dock varit om Kimi varit kvar på banan och före Vettel men det är nog ingen förare som tänker så i första kurvan.

skriven
#10: Falo

Tyckte de var ganska underhållande när Vettel tappa förståndet, Hamilton kan ju inte få straff han är ju deras gullegris.

skriven
#11: Ayrton Senna

https://youtu.be/FwJTfFKkWRA

skriven
#12: Jim

Telemetri-datan visade väl oxå att Hamilton lyfte gasen precis lika som föregående varv så Vettel fick nog århundradets hjärnsläpp....
Bottas va nog inte star of the race i mina ögon efter krocken med Kimi.....
E maiken i din båt? ;)

skriven
#13: ilkkaluukas.blogg.se

Själv tänkte jag bara titta på starten och sen kolla lite då och då,men jag kom inte ifrån tv.typiskt att kimmi alltid kommer i kläm med någon.han får tamefan aldrig stolpe in.förbanat bra förare men alltid något som ska jävlas.även bottas gjorde en fantastisk upphämtning efter att han brakade in i kimi(vem annars)och tog stroll på mållinjen.

skriven
#14: Anonym

I wonder.
Ericsson VS Wehrlein.
På tal om likvärdig behandling i Sauber-stallet.Om så skulle
vara, så tycker man det hör till att förarna får köra om det.
Vad ger det för likvärdighet att beordra passage för Wehrlein?
Han klarade ju faktiskt inte av att ta sig förbi för egen maskin.
Det sägs att anledningen skulle vara att de var rädda för att Vandoorne skulle komma ikapp Wehrlein,men vad hade det
spelat för roll?Då hade ju Wehrlein blivit tvungen att ägna
sig åt defensivkörning vilket kunde gett Marcus en chans att
segla ifrån.Det hade ju blivit 1 pinne till stallet hursomhelst.
Det kunde ju även ha gett Marcus en boost med "Stroll-
effekt".Känns lite som att Marcus bara är en go kassakossa
och inofficiell andre-pilot och att Mercedes lurar i vassen
med påtryckningar för att Wehrlein ska särbehandlas för att
han ska avancera i rankingen.

skriven
#15: Jonatan

https://www.motorsport.com/f1/video/main-gallery/felix-rosenqvist-2017-s-new-normal-92753/

skriven
#16: Nico

Wow vilket race... eller... WOW, vilken påminnelse om att stryka menlösa banor som denna från kalendern. Som jag skrev annorstädes, hellre competition yellow än SC pga kass bana och förare med dåligt omdöme.
Tänk att ingen dött i ett stadslopp i modern tid ännu - ett mirakel.

Åter till handtrallan.

skriven
#17: Rickard Smedberg

God kväll! Som vanligt mycket bra blogginlägg. Såg ut som
funktionärerna sprang som yra höns på banan ibland. Jag tycker att Vettel borde få ett riktigt kännbart straff för sitt tilltag.Tycker också att det var riktigt bra gjort av Stroll att köra
dom sista varven utan misstag när han visste att Bottas
närmade sig väldigt snabbt bakifrån. Vad ska man säga om
Marcus och Sauber? Nu blir det en Guinness.

skriven

Kommentera inlägget här :