WALKING ON A TIGHT ROPE

 
Det är aldrig lätt för en racerförare att välja rätt när han vill visa sig på styva linan,...
 
...något som även Joel Eriksson har fått erfara.  Enligt uppgift i svensk media har Joel och hans management tackat nej till en sits i ett toppstall i F2, något som Joels management förnekar och säger att inget beslut har tagits ännu så länge om Joels framtid.  
 
Jag för min del låter det vara osagt vilken av de inblandade parterna talar sanning, och väljer istället att vänta tills Joels management kommer med ett utlåtande angående Joels framtid inom racing.  Att välja rätt är inte lätt, det gäller att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. En F2 titel ger inte per automatik en sits i F1, att ta en sits i F1 är mycket svårt, att ta en sits i ett toppstall ännu svårare om man inte ingår i en ungdomssatsning hos stallet ifråga.  
 
RBR har sitt ungdomsprogram där man satsar på 13-14 åringar och dumpar 16 åringar, Ferrari har en hel koppel av unga förare som de köper toppsitsar åt i matarserier, Fuoco, Alesi, Armstrong, Fittibaldi, Ilott, Shwartzman och Zhou vill alla vara med om racet om en F1 styrning hos Ferrari. Mercedes och McLaren har även de sina egna ungdomssatsningar, och tar ogärna in "outsiders" som förare, Joel i sin tur ingår i BMWs ungdomsprogram, där det för tillfället saknas en formel bil relaterad satsning inom en snar framtid.
 
Det finns 20 sitsar i F1, enbart hos Ferrari finns det 7 unga förare som vill ha en, så konkurrensen är mördande för "outsiders". Vill man ha racing som ett skapligt välbetalt yrke finns det andra alternativ som är betydligt lättare att komma åt, några eventuellt icke framgångsrika år i F2 kostar mer än det smakar både vad det gäller pengar och anseende, personligen hade jag velat se Joel i F2, men han kanske vill något annat och är medveten om sin kapacitet som förare, så vi får helt enkelt vänta och se vad som kommer hända i fallet Joel Eriksson.
Den "ansedda" Autosport raljerar i vanlig ordning så här års genom att rangordna förare och deras prestationer under det gångna året.  I en topp tio lista med årets F1 förare, som sägs vara ett resultat av en omröstning bland stallchefer hamnar Bottas på en föga smickrande tionde plats slagen av bland annat av Ocon, Sainz och Hulkenberg.  Det märkliga med den här listan är, att de förare som under det gångna året har  allt som oftast fått höga vitsord av Autosports "experter" har även på denna lista hamnat högt upp, och de förare som dessa "experter" har dissat har hamnat långt ner på den samma.
 
Jag ger inte mycket för Autosports cricket&curling "F1 experter" , som skapar sina selektiva, Autosport orienterade  hittepå rangordningar som garanterad saknar all inblandning från stallchefernas sida, det roliga i sammanhanget är faktum, att till exempel både Mercedes och McLaren saknar en befattning som stallchef, så det borde vara rätt så svårt för även Autosports "experter" att ta del av dessa icke existerande stallchefernas utlåtanden.
 
Det övergår mitt förstånd varför dessa Autosport pajaser framställs som ansedda i branschmedia kretsar, det borde vara obligatoriskt att göra en linkedin sökning på dessa "experternas" expertis i ämnet racing, påfallande många av dessa herrar och damer  saknar nämligen helt även de mest grundläggande kunskaperna i ämnet i fråga, som i sin tur går helt i linje med deras syn på "förarbetyg".
 
Nu är ju inte Autosports "rankningslistor" helt utan värde, man kan faktiskt skratta sig fördärvad när man läser hur dessa "experter" motiverar sina val av förare, de 50 bästa i världen listan är en skrattpåse av rang som även de aktiva kan ta del av, ett gott skratt förlänger livet under en yoktosekund även för den som inte är intresserad av kvantifysik.
 
 
 
 
 
Hos Williams pågår fortfarande dragkampen om den sista lediga sitsen, Frank har alltid haft problem med pengar eftersom han är både snål och girig på en och samma gång, ur vem kan man klämma ut mest stålar, polacken Kubica eller ryssen Sirotkin?
 
Niko Rosberg tycker att Frank borde välja Kubica,...
 
...Mika Salo att Frank borde välja Sirotkin, SMP Racing mogulen Boris Rotenberg har en hel del pengar att satsa på, kanske till och med mer än Stroll Sr, något som kanske skulle kunna skapa vissa konflikter hos Williams eftersom Frank alltid säljer till den högstbjudande. 
 
 
Det om racing, snart är det jul, vi åker till Jimmy och Mora Valley för att fira, det kan hända att jag hinner med ett inlägg till innan vi lämnar L.A, vi får väl se hur det blir med det. Livet här i L.A är just nu eldigt värre, när "vackra folket" har varit tvungna att släpa ner sina plastikopererade silikonröv från Bel Air kullarna ner till down town slummen, Venice är mer populär än någonsin bland silikon zombier.
 
Micke sa att det är en sjukhusstämning på sina ställen, något som fick mig att tänka på en av mina sjukhusvistelser. Jag hade vurpat med hojen under ett race, bröt högerarmen, nyckelbenet och några revben, Micke kom på besök för att lämna en krya på dig present.   Vanligt folk tar med sig choklad eller vindruvor, Micke gav mig ett gravlykta med inristade orden "i fall att".   Det var jobbigt som fan att skratta med brutna revben, dock har jag alltid uppskattad Mickes sinne för svart humor, det är en hel del Monty Pyton vibbar över mannen från Peking.
 
 
Dagens grid girl har klös nog att tampas med tomten i dagarna tre,.ho ho.
 
Amen,..må tomten vara med er.          
 
     
 
 
        
 
 
      
 
 
       

Kommentarer :

#1: Lilja

Tack för att förklarar sanningen, utan dig hade jag förmodligen läst Autosports smörja och mest troligt trott på det också.

skriven
#2: Patrik Jansson

Hejsan,

Tack för informationen Brandon alltid kul att läsa det du skriver. Verkar som att Kubica fått stryka på foten för den penningstinna Sirotkin vad ska man säga pengarna styr ?! Nu vet jag inte vad Sirotkin kan prestera men hade nog hellre sett Kubica i F1 igen men men sånt är livet !
God Jul Brandon hoppas den blir bra :)!

skriven
#3: Classe P

Helt sjukt om Sirotkin får styrningen framför Kubica. Men, men! Att ha privatstall har ju sina nackdelar i F1, så är det.

skriven
#4: ThomasF

Spännande att följa Niko,Joel o Felix nu och se vad det blir av dem?Stor skillnad på kvicksilvret för dig BL,från eldiga LA till kalla Mora!Hälsn.från regniga Götet//Thomas

skriven
#5: Nico

Tjenixen,

Såg du att dom surrar om att plocka bort gridgirls igen. Ett tips hade ju vart att ta ett knippe transpersoner, veganer och ett par Sverigedemokrater som gridsluts. Dom kan sällan vara i ett rum mer än 1 minut innan dom måste skrika ut sina val här i livet. Kanske kan dom onanera till sömns av den attention dom skulle få?

Nog om det. Nu har man fått in Gasly i F1. Körigt att STR hamnade på bakfoten i slutet på säsongen. Och Hartley fick väl värsta tänkbara start med straff efter straff. Hoppas dom får en lugnare start 2018.
Ilott, undrar jag... kan det vara något bra på G där?

Merry Julmust n Sloppy new year!

skriven
#6: Marcus

Något autosport är bra på är iaf att locka till sig klick iaf och alla dessa listor får man väl ta med en nypa salt.

Det måste vara rätt frustrerande för förare som Joel som troligen har större potential än flera nuvarande F1 förare men ingår i "fel" stall. Visst ska han satsa på F1 om chansen finns men om man kan leva på racing i andra serier så är inte det helt fel.

God Jul

skriven

Kommentera inlägget här :