NUTCASE NATION

 
Jag har varit helt internet ledig under några dagar, sysselsatt med nutcase aktiviteter av  den sedvanliga sorten när snubbar ur nutcase nation dyker upp, folk från norröver som har blivit genmanipulerade av självaste Daredevil, något i arvsmassan, något DNA relaterad som orsakade kortslutningar i tankeverksamheten och ökade risken för fysiska men när man tog  farväl av Spanien.
 
Nu är man tillbaka i Peking, internet är på, vintern är av, och förvirringen är i det närmaste total angående meningen med livet, återkomsten känns som ett steg bakåt när livet som sådan alltid strävar framåt, kanske måste man ibland ta ett steg bakåt för att kunna ta två framåt.
 
 
Den franska chefskocken Jean Todt tycks inte ha någon som helst kontroll över sina medhjälpare i F1 köket, ju fler kockar desto sämre soppa, kvalparodin får en fortsättning i Bahrain av någon anledning, kanske vill Jean försöka skydda Mercedes intressen nu när Ferrari har visat sig ha en bil som kan mäta sig med Mercedes dito.
 
Det är tragisk, att en så obeslutsam och lättmanipulerad man som Jean Todt  blev vald som FIA chef, F1 sportens överlevnad kräver en ledargestalt med hårda nypor, som inte är rädd att plocka upp handsken kastad av de stora biltillverkarna. FIA borde ha valt föraren istället för kartläsaren, Ari Vatanen istället för Jean Todt, att välja en inavlad individ med F1 bakgrund som FIA chef är aldrig ett steg i rätt riktning, lika lite som det är att sätta en räv att vakta på en hönsgård, speciellt då när räven heter Bernie och FIA chefen är en av hönorna som springer huvudlöst omkring i hönsgården , och flaxar med vingarna utan att kunna lyfta när den mobbas av tupparna från biltillverkare maffian.
 
Jag har inte haft speciellt mycket tid med att ta del av det senaste skvallret inom F1, dock tycks de sedvanliga spekulationerna om Kimis framtid redan vara igång.  NASCAR nästa för Kimi som kommer ersättas med både Ricciardo och Verstappen osv, det verkar råda brist på nya giv hos de så kallade F1 journalisterna, så de dammar av lite gammalt skåpmat och serverar den som dagens rätt, många kockar små även bland media murvlar, och ju fler de är desto sämre soppa helt i nivå med den som trollas fram av chefskocken Jean Todt, grönt och illaluktande som inte ens duger till att användas som "flowis" under aerotester.
 
Det om kockar av McDonalds nivå, Bahrain nästa, en PU bana med sina långa rakor, det blir intressant att se om Ferrari vågar skruva upp motoreffekten tillräckligt för att kunna matcha Mercedes fart under kvalet, i racet lär de inte ha några problem alls att hänga med. Vore även kul om Kimis hobbymekaniker kunde trolla fram en fungerande  bil över en hel racehelg åt Iceman, Bahrain är en bana där Kimi trivs bra och kan göra bra resultat på om han slipper att agera hjälpryttare åt Vettel, Arrivabenes tidigare löften om att Ferrari duon i år får tävla på lika villkor tycks vara vatten värd med tanke på hur stallet agerade i Australien.
 
Ja ja, det var lite om det ena och det andra, jag återkommer när jag har hittat  rätt set up för att kunna återanpassas på livet här i Peking, vi tar som en avslutning några videoklipp av en värdig representant för nutcase nation, Antti tar begreppet "no fear" på en helt ny nivå,..enjoy the show.
 
 
Sky diving utan fallskärm.
 
www.youtube.com/watch?v=lq-54gox6-k               
 
 
En broinspektion på en trial hoj.
 
 
 
Basejumping med en crosshoj.
 
 
 
Amen,..må nutcase nationens galenskap vara med er.      
 
         
 
          
 
  
 
     
 
 
 

Kommentarer :

#1: calle

Välkommen hem,
här kan det bara bli bättre snart åker cabben av.
Tyvärr verkar gamla sanningar stå sig.F1 soppan
blir inte bättre än vad sämsta kocken klarar.

Svar: Tackar,..ja, dags för cabben och långkallingar att åka av;-)F1 har åkt på en soppatorsk när sparivern blev ledstjärnan med Mercedes i täten, lite som att försöka koka soppa av småspik.
Brandon Lee

skriven
#2: OK

Ha ha, vilka sjuka klipp - särskilt det sista. No guts no glory. Vi får hoppas att det smittar av sig till nästa F1-lopp så vi får se lite satsning. Eller det kanske är viktigare att det smittar till planeringsbordet istället...

Svar: Lite satsning skadar aldrig, blir man alltför försiktig så bör man satsa på något annat än racing, tex kika på trandansen;-)
Brandon Lee

skriven
#3: Tomi

Antti verkar ha "vårkänslor"- vilken galning speciellt den utan fallskärm, hög tillit till sina medmänniskor.....
Skicka klippen till Kimi be honom göra lite galna grejor ...

Svar: Antti har de rätta generna för en stuntman, och är faktiskt rätt så bra på en hoj, precis som Kimi, kanske skulle det vara något för Iceman att börja som en lärling hos Antti ,och satsa på en ny karriär som stuntman, han har ju Dudesons som polare.
Brandon Lee

skriven
#4: Mayol

Jag trodde aldrig att jag skulle längta tillbaka till Mosley tiden, men nu är vi där. Rollspelsorgier hit och horor i stora lass dit, men hårda nypor det hade han och och ett stadigt grepp om rodret på FIA båten hade han också. Den lille Todt har aldrig greppat rodret och nu har den vilt drivande FIA båten definitivt kört på grund men kapten Todt gömmer sig likt sin alter ego, kapten Francesco Schettino ;-)

Svar: Så sant, Mosley är en riktigt skitstövel, men en skitstövel med hårda nypor, något som är ett måste för en FIA chef, Todt är en trevlig snubbe, men samtidigt tok för snäll och vek, och därmed ett lätt byte för biltillverkarna som styr och ställer som de vill.
Brandon Lee

skriven
#5: Mika-fan

Hej och välkommen hem Brandon.
Visst var det väl så ifjol att Kimis bästa placeringar kom under nattloppen? En sann (k)night rider med andra ord. Beror det på hans vana av "småtimmarna", eller bristens av densamma hos pjuklarverna Verstappen o Co som måste nattas efter bolibompa?

En tanke bara =)

Svar: Tackar,..Kimi brukar ju ta en tupplur innan racet, och är inte direkt någon morgonmänniska, så det kanske ligget något i det som du skriver, Iceman vaknar till liv med full styrka först mot småtimmarna,.mer kvälls-natt racing för folket!
Brandon Lee

skriven
#6: Nico

Brandon, kolla här! Givet att detta inte är ett tidigarelagt aprilskämt så är det i a f ett gäng som har fattat bra mycket mer än hönsen som styr i F1. Eller vad tror du?

http://www.speedcafe.com/2016/03/31/modern-formula-5000-category-launched/

//Nico

Svar: Skrattar bäst den som skrattar sist, F1 hönsen begriper inte faktum, att folk skrattar inte med dem, utan åt dem och deras beslutfattande, alla andra serier har mer vettig och genomtänkt regelsystem.
Brandon Lee

skriven
#7: DMK

Hej alla,

Läste precis att det var Kimis turbo som gav upp i Australien och att det är hans andra turbo byte, nu har han bara 3st kvar!
Kan det vara så att Ferrari testar någon ny version på hans bil eftersom det bara är han som råkar ut för dessa haverier?!
Dessutom så säger dom att resten av motorn har klarat sig så dom kommer inte att byta den till helgens lopp!
Ska vi satsa en slant på att han får bryta i Bahrain också!
Så jävla trött på hans "otur".

Ha det!

skriven
#8: Genc

Håller med dig Mayol. Tycker att Todt borde ersättas med någon annan som kan ordet ”Ordning” och inte ”Demokrati för fel sorts människor”. Tycker att han gör F1 för miljövänlig med att spara däck och även gör bilarna skit fula. Allt detta i ett försök att skapa ett bra rykte hos biltillverkarna, precis som man gjorde på 1800 talet.

skriven

Kommentera inlägget här :