CERVECA DE LOS MUERTOS

 
 
Frukostdags för Biker Boys i Mexico City, vad äter man då, kokta ägg och rostad bröd som sköljs ner med kamomilla te?  Nä, tamales som sköljs ner med cerveca de los muertos, de dödas öl för att lite i förväg hedra dia de los muertos, de dödas dag som infaller den 31 oktober, halloween i Sverige numera efter den amerikanska modellen.
 

Trafiksituationen i Mexico City är till vardags kaos upphöjt till 99, dia de los muertos firandet under helgen gör det hela ännu värre, lägg till F1, och hotet från lokalbefolkningen för att blockera gatorna i protest för att hindra all trafik till F1 banan, så har ni samtliga ingredienserna inför racehelgen.
Det enda vettiga sättet att ta sig fram i trafiken i MC är på en hoj, så vi hämtade ut några Honda 500 småhojar som passar som ölflaskan  i handen i rusningstrafik, det är inte första gången vi är i MC, och knappast den sista heller, kan man språket så ordnar sig allt till slut, om inte idag, så senast i morgon, eller en vacker dag.
 
Är man lite blyg av sig, eller har något att dölja, så kan man klä ut sig efter behov även då om man åker på en hoj, en del till och med lackar hojen med dia de los muertos motiv.
 
Det om vardagskaoset i MC, några ord om den kommande racehelgen.
 
Även om både förar och konstruktörs VM är redan avgjort, så betyder helgens race något alldeles speciellt för en förare, nämligen Perez, som för allra första gången får en möjlighet att tävla i F1 inför hemmapubliken.  
De så kallade F1 journalisterna har genom åren överöst Hulkenberg med beröm angående hans talang som förare, något som varken jag eller stallcheferna har uppmärksammat, samtidigt som de har nedvärderat Perez kapacitet i det grövsta. 
Både Hulkenberg och Perez har kört för Sauber och FI, den förstnämnda har aldrig lyckats med att ta en endaste podium placering,  något som Perez har lyckats med både hos Sauber och FI, tur för Perez att de så kallade F1 experterna tydligen kan ha fel på sina teorier om förarnas kapacitet.
 
 
Pirellis val av gummiblandningar för Mexicos GP blir medium och mjuk, racehelgen på däcksidan blir något av en "jump into the dark" eftersom man inte har någon data av banan. Givetvis har man kört datorsimuleringar av det hela, men simuleringar är en sak, verkligheten något helt annat, speciellt med tanke på, att regn och åskskurar kan komma över banan mer eller mindre oväntat under hela helgen.
 
Apropå racehelgen, det har höjts röster om, att racehelgen borde bantas till två dagar, ett mycket bra förslag i mina ögon, fredagsträningen känns mer eller mindre onödig, det skulle räcka mer än väl med två träningar på lördag, och kval och race på söndag.
 
Den nykorade världsmästaren Hamilton har numera väldigt höga tankar om sin kapacitet, snubben klämde ur sig följande ord under en intervju: "There is no limit to what i can go out and achieve".
Snacka om hybris, snubben tycks ha glömt bort alla åren hos McLaren, när han radade upp fjärde och femte placeringar i VM serien, och fick till och med stryk av Button som klarade av konststycket att bli VM trea, kan vara läge för herr Hamilton att fundera över faktum ,hur mycket bilen har betytt för hans framgångar hos Mercedes.  Att han sedan ständigt pratar om Senna och jämför sig med honom är skrattretande, Senna var en man och en riktig racer, Hamilton är en uppblåst fjolla som gnäller så fort när allt inte går i hans väg.
 
Det var allt för stunden, nu ska Biker Boys rulla ut i MC morgontrafiken efter en stadig frukost, jag avslutar min vana trogen med en Grid Girl bild, vad gör man inte för att göra Lars lycklig och ännu mer medveten om min ack så sneda kvinnosyn.
 
Amen,.må de dödas öl vara med er hela vägen till graven.         
 
 

Kommentarer :

#1: Sanna

Vilka fina flaskor!! :)

Svar: ..och innehållet smakar ännu bättre;-)
Brandon Lee

skriven
#2: Classe/Salem

Fortsätt med vackra bilder på tjejer, det är det som gör skillnad. Lars eller ingen Lars.
Som sagt, Louise har fått hybris, då kan väl han och t-tomten ta varandra i handen och vandra in i paradiset tillsammans?
Att jämföra sig med Senna ( eller vem som helst vid samma tid) kräver ett mycket stort EGO! /C

Svar: Absolut, snygga brudar är en fröjd för ögat, Lars får kramas med sin morsa istället.Lewis har ett ego som inte längre ryms inom honom, han har långt kvar till den nivån som de allra bästa förarna har haft genom tiderna, om han är så bra som han själv tycker, då kan han väl flytta till Manor för att bli världsmästare där istället.
Brandon Lee

skriven
#3: Anonym

Snygga kurvor

Svar: Finns det något bättre?
Brandon Lee

skriven
#4: André Hulinder

Hahah, du går verkligen hårt åt Lewis:) Ska jag vara ärlig så det nog väldigt svårt att jämföra förare, alla behöver en perfekt bil för att vinna vm oavsett om det är Alonso,kimi eller Button i bilen och alla förare gnäller mer eller mindre lika mycket! Hoppas resan varit bra, kan du ge en förklaring gällande hur teamen får laborera med bränslet eller kör alla med exakt samma bränsle? Kanske en dum fråga men en fråga!

Svar: Det är kul att provocera lite ibland, och kolla hur folk reagerar på det.F1 är en materialsport, utan en bra bil vinner ingen, så enkelt är det hela.
Apropå bränslet, alla har samma ingredienser, men det är fritt fram i vilka proportioner man blandar soppan.
Resan har varit kanon, och den fortsätter för min egen del tills jag tröttnar på det, jag blir nog kvar i USA ett tag, tänkte pyssla lite med musikrelaterad skit.
Brandon Lee

skriven
#5: Classe

Hulkenberg är sjukt överskattad. Om han lyckas ta en femteplats en gång i halvåret blåses hans prestation ändå upp som om det hade varit en kenyan som slagit Marcus Hellner i 10km fristil. Då har han plötsligt gjort det i jättedåligt material och man tar ingen hänsyn till att det bakom honom åker 3 bilar som ett pärlhalsband. Jag tror tyvärr Perez år i Mclaren blev lite väl negativt för hans del.
Lewis uttalande om "I'm confident in who I am" är också ganska lustigt. Ja han är pojken som satt och fnittrade med Jeremy Clarkson i Top Gear för några år sedan, men det har glömt. Tycker hela hans personlighetsutveckling sedan dess i mångt och mycket speglat Justin Bieber's. Det är väl det han är då. Inte dagens Senna, utan snarare depåns egna lilla Bieber. #blessed

Svar: Ja, Hulken har alltid varit sjukt överskattad av någon anledning, dock inte hos stallchefer, utan hos diverse självutnämnda "experter", säger nog mer om just de här "experterna" än om Hulken.
Lewis är som han är, har sitt yrkesliv i den vita världen, och sitt privatliv i den svarta, själv har han blivit kvar på ingenmanslandet mellan de två världen, och vet inte riktig hur ska han hantera det hela, därav hans överdrivet egotrippade uttalanden.
Brandon Lee

skriven
#6: Anonym

Asså den där Lewis Hamilton han är så jävla kass,att han ens får sitta i en F1 bil är ju konstigt!.Killen har ju år efter år kört helt värdelöst och dessutom bara verkar ha fokus på kläder,brudar och musik,han borde enbart sitta och nöta simulator mellan tävlingarna!. Förstår inte häller varför Mercedes betalar honom så mycket då han inte gör någon nytta och dessutom är extremt opopulär i hela världen av typ alla!

Svar: Asså, om det finns något som jag inte gillar, så är det anonyma kommentarer, har du inte stake nog att stå för vad du skriver, så låt bli att kommentera.
Brandon Lee

skriven
#7: Anonym

Yes, Lewis är helt värdelös!Han är inte värd en enda titel och alla vinster är enbart bilens förtjänst, jag förstår inte heller hur teamen kan ge honom en förarplats när han är så oduglig? Men att klaga på Lewis kläder osv är helt rätt, varför ska man klä sig i dyra märkeskläder när man kan klä sig i illasittande dressman jeans som 85 % av herrarna i Sverige! Skäms på dig Lewis som åker land och rike i ditt jetplan och gör saker som vi andra aldrig ens drömmer om för vi går mer än gärna till våra 8-17 jobb med magiska löner! och sen kallar vi dig gärna Lovisa eller annat passande namn.
Håller med dig Brandon, hur kan han ens få köra en F1 bil för han är ju helt värdelös! Tur vi har andra förare som haft skitbilar när dom vunnit sina titlar

skriven
#8: Daniel

Förstår inte heller all kritik som Lewis får.
Bra material eller inte. Formel 1 är alldeles för komplext för att bara vara en bra förare. Man måste tex ta ett beslut om att byta team från tex McLaren till Mercedes. Om jag inte minns fel så var Mercedes inte något stall som dom flesta förare ville till då Lewis lämnade Mclaren.
Skulle vilja jämföra Lewis med Lars Ulrich I Metallica. Han är väl inte den bästa trummisen världen har skådat men Metallica skulle aldrig varit där dom är utan honom och dom beslut som han bevisligen tagit för att pusha bandet till framgång.
Nu säger jag inte att Lewis skulle ha något med Mercedes framgång att göra då bilen var färdigutvecklad när han kom till stallet men tycker ändå att han har gjort sig förtjänt av sina vinster då han tagit beslut som kanske andra förare inte skulle ha gjort. Om man ska tracka ner på någon så är det väl I så fall Rosberg som inte klarade av att använda bilens fulla kapacitet. Säga vad man vill om Lewis privatliv etc så kan nog ingen tycka att han skulle vara någon medioker förare som inte förtjänar sina 3 förartitlar.
Tack för en fantastisk bra blogg!

Svar: Lewis har blivit en människa som för det mesta börjar varje mening med ordet jag, det händer sällan att han pratar om oss, om stallet, utan tycks hela tiden utgå ifrån, att allt är hans förtjänst, jag har inte mycket övers för såna människor.
F1 är ett lagsport på samma sätt som att spela i ett band, Ulrich kan ersättas när som helst med någon annan, en man gör inte bandet, utan det är bandet som gör mannen, precis som stallet gör föraren i F1.
Brandon Lee

skriven
#9: Kristoffer

Tack för alla inlägg och den härliga blandningen av resedagbok, raljering kring F1-cirkusens pajaser och teknisk/strategisk input.

Det är få journalister man kan följa idag med någon som helst slags behållning, då alla tycks gå maktens ärenden och har tappat bort både sitt kall och sin nyfikenhet. Men ibland dyker det upp nåt läsvärt och din blogg har jag följt ett bra tag men endast kommenterat nån enstaka gång. Sluta inte, engelska eller svenska det kvittar för mig.

Jag har inte läst så mycket om Lewis uttalanden eller jämförelser med Senna. Men stora män jämför sig inte med andra, de är sig själva och vet sitt värde. Det säger väl något om Lewis bekräftelsebehov, något han inte är ensam om i dagens samhälle.

Ha det fint i MC!

Svar: Kul om du hittar något läsvärt här hos mig, jag försöker alltid att ge min blogg en personlig "touch", försöker att undvika journalisttugget även om det ibland händer att man trillar dit, yrkesrelaterad skit som ibland tar överhanden.
Brandon Lee

skriven
#10: Lars

Ja Hamilton fick stryk av button ,Men Vettel fick spö av Ricciardo och Alonso av Hamilton. Alla har dom en gång i sina karriärer haft en skit säsong,Till och med den magiske Kimi har fått stryk och det är inte lite häller. Men då det kommer till Kimi så är det väl bilen eller teamets fel hela tiden?:)!

Svar: F1 är en materialsport, så enkelt är det hela, det gäller att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt, och ha en bil som passar ens körstil.
Brandon Lee

skriven
#11: Ghostface

aha det är Larsa som e i farten :D

skriven
#12: Keyser Söze

Hahahahahahaha att han jämför sig med Senna!?

Senna va ingen liten fjolla..

sådan här ser man inte längre (någon som vågar säga ifrån, checka klippen))

https://www.youtube.com/watch?v=Tt7FxXy_rwQ

https://www.youtube.com/watch?v=-wJdCinpu-4skriven
#13: Marcus

Det är verkligen förvånande hur de kan hylla Hulkenberg så mycket utan att han tagit en endasta pallplacering. Jag såg en intervju med honom under förra kvalet och han verkade jäkligt trevlig och tog sig tid med journalister så jag tror det påverkar journalisterna. Sedan så har väl hans teamkollegor varit rätt ojämna så i jämförelse så ser han kanske bättre ut än han är. Någon spännande förare är han iaf inte.


Svar: Journalister är lättpåverkade, och allt som oftast okunniga på grund av, att de har aldrig själv tävlat i racing, Hulken är en trevlig snubbe, men inte mer än medelmåtta som förare.
Brandon Lee

skriven
#14: zenkert

Är det månne på Brands Hatch som bilden är tagen där vi än en gång får njuta av en av dina underbara Grid Girls-bilder, BL?

Men det ser kallt ut om man detaljstuderar låren - håren, dom små fjuniga står ju rakt ut :-)

Ciao

Svar: Japp, och damen är brittiska, Lucy Pinder, väckte hon någon typ av habegär hos dig måhända? Det är alltid kallt på öarna, lätt hänt att man fryser häcken av sig även under den sk sommaren.
Brandon Lee

skriven
#15: zenkert

Det är inte lätt att lämna sitt livs kärlek.
Men nu börjar det kännas så.

Hittar inget särskilt att gädjas åt i F1 idag.
Nyss kollat FP1 i Mexico.

Hela konceptet F1 är för närvarande, som ett djur från en annan tid.

Jag gör kanske slut snart, med mitt livs kärlek.
Överväger det allvarligt.

Fast å andra sidan är jag kanske bara för gammal för den här skiten, trots att jag inte är i närheten av Putin-älskaren och mannens ålder, som aldrig ångrat något enda i hela sitt liv.
Jag tolkar det som en allvarlig psykologisk störning.

Ciao

Svar: Nä, inte ska du ge upp så lätt, det kommer bli bättre racing framöver när man ser över regelverket för att återinföra riktigt racing igen. Alla inkl Bernie är medvetna om, att dagens koncept inte fungerar= inga pengar till Bernie&co när publiken försvinner, bättre morot finns inte för att sätta fart på förändringar till det bättre.
Brandon Lee

skriven
#16: Mika-fan

Håll ut ZENKERT!!! Har gått i samma tankar som dig, men börjar se ljus i tunneln i och med vissa regeländringar som diskuteras :D

Trevlig helg till blogg-innehavaren, och alla andra som läser och kommenterar.

Svar: Helgen har varit grymt bra, kanske kan den bli ännu bättre om det blir ett bra race.
Brandon Lee

skriven
#17: Albin

Läste att Ferrari har kvar 2 tokens och att dom väljer att inte köra med dom för att då skulle dom behöva bygga om bilen. Vet du om det är sant eller troligt?

Verkar som att någon blev lite butthurt över att du sa vad alla redan visste om Hamilton. :)

Svar: Ferrari planerade att ta i bruk en smalare motorblock, men bestämde sig att vänta med det lite till, smalare block gör ingen större nytta om man inte designar om bilens bakparti för bättre aeroflöde.
Alltid är det någon som blir sned oavsett vad man skriver och om vem man skriver, inget att bry sig om.
Brandon Lee

skriven
#18: Flying finn

Ujjjj Gremlings````(Y)

skriven
#19: OK

Oavsett idrott - dom som måste berätta för omvärlden hur bra dom är alla väl medvetna om att prestationen inte talar för sig själv...

Svar: Hamilton har en tendens att börja varje mening med ordet JAG numera, det säger väl det mesta om hans nuvarande "state of mind".
Brandon Lee

skriven
#20: Ghostface

Vilka bomber !! vill gärna se lite ass med ; )
Lovely Girls..

skriven
#21: Nico

Klart Lewis får hybris när han kör Amg Hybrid...

Svar: O fan, så det hela är PU relaterad, fan, jag måste passa mig för hybrider så att jag inte blir lika odräglig som Lowisa...
Brandon Lee

skriven
#22: La Garonne

Tjena Brandon !
Inte varit inne och skrivit på ett tag, av lite olika anledningar. Men har som vanligt med stor glädje följt din rapportering och härliga återkoppling från din roadtripp. Hoppas att det blir torrt kval och race, då tror och hoppas jag att Kimi kan bli het, känns som om han inte får till det när det är regn. Hur ser det ut på däckfronten ? Kimmi menade på att det kändes som om däcken var lite väl konservativa ? Med det sagt så kommer det väll inte bli allt för hårt däckslitage ??
Och sen så måste jag ju säga STORT GRATTIS till SM-guldet !! Sug i dig ett par Tequila ! Skål och trevlig helt, nu laddar vi för kvalet

Svar: Det var inte igår, inte ens i förgår, kul att se att du fortfarande är med oss.Det ser ut som att det blir regnskurar lite då och då, inga stora mängder, men halt blir det säkert, en och annan lär hamna i armco räcket.

Pirellis val av däck var onödigt konservativ, en del förare har drabbats av graining på grund av att man inte får upp däckstempen inom fönstret, banan som sådan sliter inte däck, men graining gör det på sitt sätt.

Det blev ett antal tequila shots, så det var lite segt att kravla sig ur sängen idag, men nu är man fit for fight igen,.Peking rules.
Brandon Lee

skriven
#23: zenkert

Jag ska försöka härda ut MIKA-FAN.
Tack för din uppmuntran :-)

Dom där ölen, BL , Cerveca de los Muertos, skulle man kunna sälja i parti och minut.
Dom är bara så otroligt coola!!!

Svar: Japp, och smakar därefter, dvs riktigt bra öl.
Brandon Lee

skriven
#24: La Garonne

Klart f--n att Kimis bil skulle gå sönder...Urghhhh... Satan...

skriven
#25: Ghostface

Fan kommer inte ihåg att jag skrivit här igår
blev lite för mycket av de goda tydligen..
sorry BL

Svar: Ingen fara, jag är inte speciellt trångsynt av mig.
Brandon Lee

skriven
#26: La Garonne

Suck..... Vad är det som händer... f-------k. In i dimman..

skriven
#27: Tomi

Kimis säsong med Vettel liknar Marks med Vettel, Vettels stallkompisar har väldigt mycket mer strul än V själv av någon anledning.....

skriven

Kommentera inlägget här :