NO MONEY NO HONEY

 
No money no honey, F1 är sinnesbilden av Arrivabenes meddelande till Marussia, inga pengar, inga motorer.
 
F1 är den heliga treenigheten, hallicken, horan och torsken, dvs, ägarbolaget CVC Capital Partners med Bernie i spetsen, stallen och publiken, alla tre lever i en symbios styrd av ekonomiska intressen, notan betalas,som alltid, i sista hand av torsken, av dig och mig, av oss, på ett eller på annat sätt, direkt eller indirekt, men det är alltid torsken som står för notan.
 
De stora stallen har en budget kring 2.5 miljarder kronor, pengarna är i för sig ingen garanti på framgångar, utan duktig bemanning är chansen att lyckas obefintlig som Toyota fick erfara. Ibland kan man med lite tur lyckas med en förhållandevis liten budget att nå toppen, men Brawn GP sannsagor inträffar ytterst sällan eller aldrig, pengar är lika med en duktig designer/ingenjörskår, att ha råd med att ta fram uppdateringar på löpande band, att ha råd med att misslyckas med uppdateringar ibland, och att ha råd med att anlita de bästa förarna.
 
Barcelona är en bana där det ovannämnda brukar visa sig, tex RBR kommer med helt nya chassies som ska kraschtestas inom kort, i princip med en helt ny bil, Mercedes och Ferrari kommer med mängder av nya uppdateringar, inte bara med en ny fram eller bakvinge, utan flera olika varianter, liksom flera olika varianter av golv och diffuser osv.
 
Williams hade en bra säsong 2014, men framgången hade sitt pris, Williams gick back 442 miljoner 2014, så mycket kostade det extra för dem att nå en tredjeplats i konstruktörsmästerskapet, väl använda pengar enligt Frank.  Han har givetvis rätt, toppresultat alstrar sponsorintressen som i sin tur alstrar nya inkomster. Kaltenborn hos Sauber säger, att stallets framgångar under årets fyra första race har väckt intresse bland tilltänkta sponsorer, något som Sauber verkligen är i behov av, eftersom precis lagom till Barcelona är det Sutils tur att lämna in en stämning för kontraktsbrott mot stallet, han lär använda sig av samma metoder som Van der Garde gjorde i Australien, och med all rätt, han betalade in under hela fjolåret det överenskomna beloppet punkligt månad efter månad mot ett löfte om en racesits under 2015, det blir intressant att se, om  Kaltenborn kan slingra sig undan en gång till, om hon har pengar nog att göra det.
 
Pengakarusellen i F1 omfattar givetvis även banorna, CVC och Bernie kammar in hutlösa summor från banägarna, så mycket pengar, att allt flera klassiska banor riskerar att få kasta in handduken i kampen om att får arrangera ett F1 race. 
Det finns de i Sverige som drömmer om Sveriges GP, glöm det, när länder som Tyskland och Frankrike har problem att ta fram tillräckligt med kapital, hur skulle då ett litet land som Sverige kunna lyckas med det. Inte ens då,om alla nordiska länderna skulle göra en gemensam sak för att arrangera ett F1 lopp skulle man kunna ro hem ett kontrakt med CVC och Bernie, bara Bernie själv plockar ut mer än en miljard om året ur systemet, den summan ger en fingervisning om hur mycket banägarna får betala för att få arrangera ett lopp.
 
På tal om Bernie och pengar, en klok man med mycket pengar ser givetvis till, att skriva ett äktenskapsförord innan man gifter sig, men nu är ju Bernie varken klok eller en man, utan en trägårdstomte med en IQ som en ostmacka, så han hoppade över det hela.
Öststatsdamer som ex frun Slavica är väldigt penningmedvetna som regel, så Bernie fick pröjsa 750 miljoner pund för nöjet att bestiga berget några gånger, niotusensjuhundrafemtiotre miljoner kronor, eller mer exakt 9,753,150000,0 kronor,.trägådstomten borde ha gjort som Max Mosley istället, anlitat riktiga proffs som tar betalt per påstigning, blir lite billigare på så vis.
 
Nästan 10 miljarder kronor är onekligen rätt så mycket pengar, så kanske fick Bernie i alla fall sista ordet i frågan om vad man skulle välja ur Kama Sutra.  Doggystyle må hända, och liten som han är, och stor som frugan var, blev det som en kärleksakt mellan en chihuahua och en Grand Danois, fördelen med att vara en tvärhand hög ligger i, att man kan stand up and fight, man når upp till drömmarnas mål och inga röda knän för Bernie med andra ord, lite som att stå rak i ryggen och lätta på trycket i en pissoar på en barntoalett.
 
En annan inom F1 cirkusen som låter pengarna rulla är Lewis, pojken tröstshoppar som aldrig förr efter det att pussykatten Nicole dumpade honom, den tredje superbilen har tagit plats i garaget, den här gången en McLaren, innan dess var det en La Ferrari och en Pagani,.aj, aj, det svider i det Hamiltonska hjärtat, men knappast i plånboken.
 
Ja ja, det om F1 och pengar, F1 paussar så det kan vara läge för lite sommarnöjen, tex hoppa tresteg eller åka pulka efter en stadsjeep, öva varpa eller spela schack, kasta vatten,..eller åka hoj;-)
 
  
 
Amen,.må sommarnöjen vara med er,.och barn, prova inte den sistnämnda där hemma.         

Kommentarer :

#1: Andy

Ha ha ha kul läsning där, om farbror Bernie..

Svar: Farbror Bernie är min favorit trägårdstomte;-)
Brandon Lee

skriven
#2: Tomi

Verkar inte speciellt smart att få punga ut med 10miljarder till sin ex fru, undrar om F1 publiken skulle fortsätta att åka på racen om de visste att det är dit pengarna går.....
Mycket Nynäsvägen när det gäller Ghostrider....

Svar: Lite onödigt mycket pengar för en kärring, speciellt med tanke på att det är F1 publiken som står för slantarna, men de här människor är extremt giriga typer.Nynäsvägen är bra att ha för vissa övningar,.och alla vägar leder till Rom, även Nynäsvägen;-)
Brandon Lee

skriven
#3: Jim

Var inte P1:a en present för vm-titeln hos Mclaren?
Lewis skulle ha fått en F1 GTR om han hade vunnit två men nu blev det bara en så Ron fixade en P1 istället "gratis".

Svar: Nä, P1 började ju tillverkas först 2013 och existerade inte ens på pappret då Lewis tog sin titel hos Macken.
Brandon Lee

skriven
#4: Captain Hindsight

Hehe! Bra inlägg :)

Läste i finsk press att det går något rykte om att Bottas kanske kan köra för Haas nästa säsong, för att sen 2017 få en plats i Ferrari. Står också att Haas satsar på ett mycket intimt samarbete med Ferrari och man skulle försöka kopiera Ferraris bil så långt det går. Att Ferrari låter Haas kopiera deras bil i allt för stor utsträckning låter väl lite för bra för att vara sant, men säkert hjälper de stallet så pass mycket att de får en hyfsat ok bil, men Bottas skulle såklart inte ha något med titelstriden att göra. Blir således något form av mellanår för hans del.

Scenariot låter väl inte helt galet egentligen, däremot skulle det va intressant att veta om detta har att göra med räikkonens ev fortsättning i F1 2016. Dvs att Bottas har ett kontrakt med Ferrari och det träder i kraft när Räikkonen går i pension. Nu när Kimi visat ett intresse att köra även kommande säsont och stallet verkar va nöjda med hans insats så får Bottas snällt rätta sig i ledet och köra för Haas istället. Nåja, detta är spekulationer såklart så man får ta det för vad det är. Cirkusen Har startat ;)

Svar: Jag pratade om Haas ryktet med några snubbar i Rom, det är inte alls omöjligt att Valle tar ett mellanår hos Haas, deras samarbete med Ferrari är mer än intimt, de tom använder Ferraris vindtunnel att ta fram sin bil, och får mycket teknisk support av Ferrari, lite som samarbetet mellan RBR och Toro Rosso.
Att Valle och hans management har haft kontakt med Ferrari är ingen större hemlighet, han skulle vara ett bra val för Ferrari som Kimis ersättare 2017, snabb, arbetsvillig och uppskattad av ingenjörer för sin tekniska feed back, en hård nöt att knäcka för Vettel.
Brandon Lee

skriven
#5: Ghostface

Hahah : ) bra skrivet ! humor ska man ha i livet som Farsan alltid sa..

skriven
#6: Ghostface

Ghost rider Rules !

skriven
#7: BomanP

Finns det inte ganska hårda restriktioner på samarbete av denna typ, Haas-Ferrari. Kommer ihåg att d var ett jävla liv i början om samarbete mellan RBR och Torro Rosso

PS vad heter sagan Mio min Mio på italienska :S :P

skriven
#8: Ghostface

Mio piccolo Mio på (Mio lille Mio) : )

skriven
#9: Mortimer Max

Enligt de papper som Bernie la fram för rätten i Tyskland 2014 så har han inte betalat Slavica några pengar alls. ;)
Däremot mottager han pengar från henne i och med att alla pengar stod på henne när skilsmässan inleddes 2009. "In a highly unusual divorce settlement, rather than Mr Ecclestone paying Slavica Ecclestone a good chunk of his fortune, she appears to be paying him at the rate of $100m a year."

Ja, ja, visst var det hans pengar från början men ändå. :)

Svar: Allt som rör Bernie och hans affärer har med hans "familjeföretag" att göra, och precis som med förarkontrakt är inte det som står på pappret det viktiga, utan hur det tolkas= tanten tog med sig 750 miljoner pund, kan tyckas att det är mycket pengar, men Bernie har kvar 2.5-3 miljarder pund, så stackarn klarar sig hyggligt ändå.
Brandon Lee

skriven
#10: BomanP

@ ghostface aah okej, ja tänkte att Mio, Mio mio skulle bli knassigt

skriven
#11: freddie

Tja Brandon
Som vanligt behöver man ju inte klaga på innehållet i din blogg.
Nästan så man sitter och väntar på nästa inlägg mer än på lönen...
Måste nästan vara bland dom dyraste liggen i världen va???
Nästan så jag skulle kunna tänka mig att gifta mig med trädgårdstomten...

Men jag visste inte att du hade en bmx brandon???
måste bara få visa min nyaste rallyidol...
snacka om plattan i mattan..

https://www.youtube.com/watch?v=bUU1UUDTgiM

// F

Svar: Glöm inte bort att säga till innan du leder din trägårdstomte till altaren, jag ställer gärna upp som bestman.
Jag har allt och lite till inkl bmx. Vägarna är tämligen enkla, men språkkursen är rätt så intressant,mest handlar det om huruvida en kyckling är släkt med Putin.
Brandon Lee

skriven
#12: Magnus Lundahl

Kul bra inlägg igen. Kul kanske fel ord. För pengar styr och F1 är ett bra exempel.Men värre exempel är inte svårt att hitta. Jag tänker direkt på läkemedel industrin och mat industrin tex.
Ju äldre jag blir ju mer äklad och skrämd är jag över människan. dom flesta människor lever efter dom 7 dödssynderna ta mig faaan.
Men en värre är alla lagar och man är som en myra som styrs av staten. Dröjer inte länge innan man är chipad, och där efter är väl steget att man ska stå tillsvars för saker man bara tänkt eller drömt hahah

Bra du vågar skriva och säga dessa sanningar Brandon. Torskar är vi alla på ett eller annat sätt och på många sätt som vi inte ens förstår och fattar. I Sverige styr banker och skatteverket det mesta. Sedan en regering som snart förbjuder kanske en att snusa på jobbet eller äta vitlök. Men mer kommer dom nog på. Mer och mer allt blir förbjudet. Fruktansvärt.
Fan jag gillar inte klaga alls. Bitterhet hatar jag. Känner varje gång jag skriver något så är det klagan. Men tyvärr finns det så mycket skit i världen och ens land. Jag har ju mycket vara glad och tacksam för. Det är man för jävla dålig på skriva och prata om.

Gör det idag, för i morgon är det kanske förbjudet. haha

Svar: Jag gjorde det redan igår, innan de hade ens börjat fundera att förbjuda allt,.och så har jag aldrig brytt mig om alla förbud och försikhetsåtgärder ala folkhemmet, det är farligt att leva, man kan ju dö, eftersom livet är en dödlig sjukdom;-)
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :