BREAK EVEN

 
 
Krigsföringen mellan Mercedes och RBR fortsatte idag på Hungaroring när det var dags för sista försöket i kval tre, först ut av toppförarna blev Bottas följt av Hamilton, Verstappen och Perez. Bottas satte av i normal tempo, men Hamilton gjorde precis tvärtom, redan ut ur depån var det snigelfart på britten med Verstappen och Perez i släptåg. Väl ute på banan backade Hamilton in i RBR duon i så makligt tempo, att Perez missade startlinjen med några sekunders marginal innan klockan tickade ner till noll, och därmed även chansen att försöka förbättra sin varvtid. Hamilton själv i sin tur tappade däckstemperatur och kunde inte förbättra sin varvtid, men samma öde drabbade även Verstappen som bara kunde förbättra sin tid marginellt, och slutade på en tredje plats före sin teamkompis Perez.
 
Hamiltons krypkörning var ett smart taktisk drag som garanterade Mercedes platserna i första ledet, och väckte samtidigt  påtaglig ilska hos Verstappens holländska fans. Deras buande tycks härstamma från påtända fotbollshuliganer som inte hör hemma bland racingvänner, det gänget lär försvinna från F1 läktarna samma dag som Verstappen slutar i F1.  Hamilton gjorde ett felfritt jobb och tog pole, Bottas gjorde det samma genom att vara före Verstappen men efter Hamilton, Verstappen gav allt men räckte inte till, och Perez blev fyra men var halvsekunden efter sin teamkompis, mexikanaren är en duktig förare men inte i klass med topptrion. 
 
Gasly kvalade in i ruta fem sin vana trogen, Norris blev sexa och Leclerc sjua, det är inte många hundradelar mellan de tre. Ocon som har fått ett nytt chassie slog Alonso, och Vettel hamnade sist av de som tog sig till kval tre. Ricciardo som åter igen missade att ta sig till kval tre slutade på en elfte plats, Stroll fick stryk av Vettel och blev tolva före Kimi som i sin tur slog Giovinazzi, en trettonde och en fjortonde plats i kval kan nog ses som ett steg framåt för AR duon. Sainz gjorde ett förarmisstag i kval ett och startar racet från ruta femton, Tsunoda hittade ingen fart alls och hamnade i ruta sexton, Boy George slog sin teamkompis Latifi men kom inte längre upp än till ruta sjutton, det sista ledet bemannas av HAAS duon där bara Mazepin tog del av kvalet, Schumacher skrotade sin bil under den fria träningen.
 
Man kan ha åsikter om Hamiltons krypkörning, men kör man inte för sakta är det tillåtet, dessutom är det fritt fram för RBR att skicka ut sina bilar när de vill så de har bara sig själv att skylla, dock såg det ut som så att Mercan var helt enkelt snabbare än RBR idag, med andra ord, deras uppdateringar tycks fungera som det var tänkt.  Mercedes duon startar racet med medium, resten i topp tio med mjuka inklusive RBR, som bytte taktik under kval två där de dumpade medium efter ett försök och bytte till mjuka. Huruvida det var ett smart drag eller inte återstår att se, lyckas Mercedes duon att hålla RBR duon bakom sig i starten så får RBR ingen nytta av sitt tilltag.
 
Det om kvalet på Hungaroring, det är mer än roande att läsa om alla teorier om Bottas F1 framtid lanserade av diverse "F1 experter" och "insiders". Om han inte är på väg till Williams så blir det AR istället, eller RBR,eller McLaren, eller AT. Om Russel skrattar under en intervju när han får en fråga om en Mercedes styrning, så tolkas det som att han redan har ett kontrakt med Mercedes och så vidare,.mycket roande. Tänk om Bottas nyser under en intervju, hur ska man tolka det, att han tar Leclercs plats hos Ferrari? Jag ser framemot när Mercan gör ett utlåtande om sina förare till 2022, en del blir besvikna, andra glada, och en del kommer att bara framstå som de glada amatörer de är, självutnämnda "experter"  från reakorgen med röda prislappar.
Det är inte ofta man får chansen att se hur golvet i en F1 bil ser ut på över och undersidan, till nästa år blir det något helt annat med Venturi tunnlar och ground effect, huruvida det leder till bättre eller sämre racing ur underhållningssynpunkt  återstår att se.
 
Dagens grid girl är en favorit i repris som ser framemot vad som kommer inträffa i första kurvan i morgondagens race när ingen vill ge sig, det är lätt hänt på Hungaroring att man hamnar i muren.
 
Amen,.må den bästa föraren vinna imorgon.     
 
    
 
          
 
      
 
      

Kommentarer :

#1: Flying finns

Mad max har faktiskt vuxit upp en hel del nu i kampen med Louisa,han vet att han har en snabb bil nu under sig så han kan låta sin körning prata.

skriven
#2: Magnus Blomqvist

Nu är det krig! I tomteskogen! Herregud vad jag skrattade när Perez insåg att han var några sekunder för den. Mercedes har nu tagit av sig handskarna och bjuder upp till bare knuckle fighting. Red Bull om någon borde veta att inte reta en tysk. Mycket väl sammanfattat Brandon. I morgon hoppas jag att Kimi tar årets första poäng!

skriven
#3: Benjamin

Ok så två snubbar bär runt på golvet som om det väger 1kg och är värt en som en vanlig glass strut. Ser komiskt ut, och säger en del om hur stört lätta material det finns att jobba med.
Lär bli svårt för RB imorgon när merc har 1,2 och kan spela sitt spel de är så duktiga på! Tack för en bra blogg som tillför något kunskapsmässigt och dessutom är roande att läsa. Kämpa på 👌

skriven
#4: OK

En kanske dum fråga, men varför kör inte VER helt enkelt om HAM om däcken blir för svala?

skriven
#5: Tomi

Ver är ur balans och Valtteri och Ham jobbar ihop mycket bättre än Perez och Ver....men mycket kan hända Ham kan ju få tekniska problem imorn skall bli kul och se hur bilarna klarar 35 i lufttemp och 65 i asfalten......om Ver vänder det momentumet nu ensam så är det starkt...hade....

skriven
#6: judge fear

Till din fråga OK:

Är flera anledningar:
1: Hungaroring är svår att köra om på, Hamilton är ute och kör långsamt och som du såg kolade var verstappen var hela tiden, ser han verstappen försöka köra om så kommer han gasa på och se till verstappen ligger kvar bakom, kommer inte bara släppa förbi verstappen.
2: Försöka köra om hamilton innebär kära race då hamilton som sagt ej kommer släppa förbi, så allt ställs på max på utvarvet och kommer leda till högre däcktemperatur, urladdning av batteriet som behöver laddas på detta varv inför kvalvarvet, och om inte verstappen kör om hamilton direkt så slösas verstappen bort hela kvalvarvet och däck som är för varma och släpper i kurvorna.
3: De kan krocka ihop då hamilton kommer ej förr fem öre låta verstappen köra sitt kval ohotat eller ta sig förbi.

skriven
#7: tom

Mr N71 dav1d • för 10 timmar sedan
BOT kommer komma ut som P5 i starten som vanligt. Sen kommer RBR klättra på röda. Om inte HAM och VER krokar ihop i kurva 3 som jag förutspått

som vanligt hatas det friskt om Bottas hos blomqvist sekt

skriven
#8: Anonym

Bottas får nog spela andra fiolen hela året.skulle han få förlängt så blir det nog samma visa 2022 tyvärr.en finne som vinner säljer inte så mycket i europa.pengar 💸💸💸💰

skriven
#9: OK

Tack för input ang omkörning på uopvärmningsvarvet.

Svar: Det var så lite så, tack själv för din kommentar.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :