PULL THE PLUG

 
 
Lite kort om dagens kval i Imola, Hamilton gjorde som han brukar göra, tog pole, nu har han 99 stycken, kan ta lite tid innan någon slår hans polerekord. Bredvid honom från första startledet startar dagens överraskningsman i form av Perez, som redan i sitt andra kval för RBR kvalade ut Verstappen. Nu är ju inte Verstappen någon kvalspecialist, men det är inte Perez heller, så starkt jobbat av mexikanen efter fadäsen i Bahrain. Om Perez tar Hamilton i starten med sina mjuka däck, så har RBR ett bra läge att utmanövrera britten med rätt depåstrategi, det är en ovan situation för Hamilton att tvingas kriga mot två RBR helt ensam.
 
Kvalspecialisten Leclerc visade åter igen att han förtjänar titeln kvalspecialist, i hans händer ser Ferrarin bättre ut än den är under kvalet. Gasly tog en fin femteplats, nu återstår det att se om han kan hålla sig i skinnet under racet, bredvid honom startar Ricciardo som med lite tur kvalade ut teamkompisen Norris, Lando hade på gång en plats i första startledet, men hamnade en bit utanför banmarkeringen i en kurva, och fick sitt snabbaste varvtid raderad.
 
Bottas startar racet  först från den åttonde rutan, hade han inte några problem med bilen, så gjorde han ett riktigt svagt kval. Det såg konstigt ut när han i kval tre tappade två gånger i rad mellan 0,3-0,4 sekunder fram till första deltidsnoteringen, hade svårt att få bilen styra in i kurvor, lite krampaktigt, kantigt och orytmiskt, själv säger han att i kval tre hade han plötsligt inget grepp bak och fick inte bilen att styra in, så det kan ha varit något skumt med bilen.
 
Ocon slutade på en nionde plats och kvalade ut sin nya stallkompis Alonso med 4 tiondelar, Stroll gjorde det samma med mindre marginal med Vettel, och tog tionde startrutan till morgondagens race. Sainz fick stryk med 4 tiondelar av kvalspecialisten Leclerc och startar racet från ruta elva, spanjoren var själv missnöjd med sin insats, han hade nog räknat med att ta sig till kval tre.  
 
Russel, som i kval ett åkte på stryk mot stallkompisen Latifi startar racet från tolfte rutan, bredvid honom i ruta tretton står Vettel som fortfarande tycks ha vissa problem att hitta farten under kvalet. Latifi som kvalade ut två ex värdsmästare i form av Alonso och Räikkönen startar racet från fjortonde rutan, varken Alonso eller Räikkönen var särskilt nöjda med sina insatser, en femtonde och en sextonde startruta är inte mycket att skriva hem om.
Giovinazzi fick stryk av Räikkönen, Schumacher slog Mazepin, den sista platsen i kvalet gick till Tsunoda, som gjorde ett typiskt rookie misstag redan i kval ett och hamnade i muren.
 
Det är svårt att köra om i Imola, så racestrategin blir avgörande för hur man lyckas i racet imorgon, Hamilton, Verstappen och Bottas startar racet med medium, alla andra i topp tio med mjuka, hur däckslitaget blir återstår att se, med rätt depåstrategi finns ett antal placeringar att tjäna, med fel depåstrategi ett antal att förlora.
 
Dagens grid girl ger en extra stjärna till Perez, i år finns det en chans att RBR kan göra livet surt för Mercedes.
 
Amen,..må den här fantastiska racehelgen med massor av racing vara med er.   
 
      
 
      

Kommentarer :

#1: Benjamin

Otroligt kul att det är spänning i toppen, ja bortsett Ham som alltid vinner... tack för en bra blogg!

skriven
#2: Jimmy

Fråga Brandon.
I förra racet körde inte Perez bara medium då? fick han frångå regeln om olika gummiblandningar av någon anledning? Eller har jag fel?

skriven
#3: Jimmy

Glöm de. Såg nu han körde ju mittenstinten på hårda...
Tack för en bra blogg :D

skriven
#4: Json

Dagens race, russel lyckas få båda mercorna av banan... bra taktik för att få en plats där???

skriven

Kommentera inlägget här :