GIVE IT A BURL MATE

 
Party Prinsen gjorde det igen, skruvade på party mappningen och blåste ifrån Ferrari duon, Kimi kvalade ut Sebastian, som i vanlig ordning berättade om exakt var han förlorade tid, mannen med pottfrisyren erkänner sällan eller aldrig att någon annan har varit snabbare.
 
När startljuset slocknar i morgon, så måste Ferrari piloter försöka  ta Lewis i starten, annars finns risken att han bara försvinner utom räckhåll efter några få varv. Det gäller även att ha ögon i nacken i starten, Verstappen, Magnussen, Grosjean och Ricciardo är "chargers" som gärna chansar när startfältet rusar mot första och andra kurvan.
Ricciardo fick tre platsers nedflyttning för en bagatellartad förseelse under en rödflagg situation, och startar från åttonde rutan, Bottas fick fem platsers nedflyttning för ett växellådsbyte, chassit klarade sig ,så det bör inte bli några problem att reparera bilen till morgondagens race, det är möjligt att Bottas väljer att starta från depån, då får man chansen att fila på set up  och racestrategin så att Valtteri kan avancera till en poängplats i morgon.
 
Inga större överraskningar inträffade under kvalet, de tre stora stallen kan ingen röra, sedan är det jämt värre precis som förväntad mellan HAAS, Renault och McLaren, även TR kommer att finnas med i kampen om poängplatser när Honda vågar skruva upp effekten i deras PU.
 
Force India, Williams och Sauber har fortfarande en hel del att jobba med om de vill vara med och fajtas om poäng, glappet  till det övre halvan av mittfältet är nog större än vad siffrorna skvallrar om, Albert Park är en bana som inte berättar hela sanningen om inbördes styrkeförhållanden.
 
Av de fyra nordiska förare lyckades tre med konststycket att kvala ut sin stallkompis, Kimi, Kevin och Marcus gjorde ett bra jobb, Valtteri får bita ihop och visa vad han kan i racet i morgon.
 
Racing är glädje,..
 
...och besvikelse, det räcker med att sätta ett hjul för högt på kerbsen så är dagen förstört, men Bottas är stark och kommer igen, shit happens, ibland oförtjänt, ibland välförtjänt, sånt är livet och racing.
 
Dagens grid girl föredrar tvåhjulingar, det gör jag med för det mesta, ingenting slår känslan i maggropen när bakhjulet hamnar i en blöt fläck i 280 knyck på irländska vägar, och man får fajtas att hämta hem hojen, inga marginaler är lika med ståpäls hela vägen till målflaggan. 
 
Amen,..må morgondagen bjuda på bra racing från down under,.hooroo mates.      
 
 
    
 
     

Kommentarer :

#1: Hailwood

Tack för status rapport med din reflektioner samt dina tidigare inlägg under försäsongstesterna.
Tror att trion Max, MAG och Grosjean kan vara jobbiga för Ferrari att ha direkt bakomliggande startenleden imorgon ...
// Hailwood

skriven
#2: Jonatan

Pottfrisyr av rang må jag säga!! Ja de kommer bli sjukt nervöst vid starten... skulle inte förvåna mig om nån torpederar Kimi!! Troligt scenario är val 3-4 på Kimi, Vettel lär väl få fri lejd snabbare än kvickt. Kan inte mer än att hålla med att Ham ser bra snabb ut. Det var en fin belladonna😀😀

skriven
#3: Marcus

Tack för uppdateringen. Ferrari har varit bättre än Mercedes i starten vid ett flertal tillfällen så chansen finns att de kan ta starten. Men Hamiltons varvtid var ruggigt snabbt så tvivlar på att det räcker.

skriven
#4: OK

Känns ju som starten blir viktigare än någonsin imorgon. Kul om Ferrari kan ta fler poäng än Merca. Tyvärr är ju känslan litet av att det blir samma som förra året med Mercedesbilen litet snabbare än Ferrarin och RBR. Men hoppas på motsatsen.

skriven
#5: Lilja

Själv tycker jag jag Ferrari bevisade att dom är minst lika snabba som Mercedes, förutom i sista i q3 när Mercedes vred på max ur motorn vilket dom knappast kan göra under racet. Det var precis likadant förra året, Mercedes krossade i kvalet men under racet när Vettel tog starten så drog han ifrån.

skriven
#6: Mårten

Så missade racet i morse då jag inte hittade ngn bra sida som kunde streama loppet. Tips mottages gärna, slipper gärna höra de svenska ” expert ” kommentarerna.
Med vänlig hälsning,

skriven
#7: Peter B

Jag har använt http://www.vipleague.bz/watch/32669/1/sky-f1--live-stream-online.html i många år fungerar mycket bra och kör med full bild för att slippa se reklam rutan mitt i bild.

skriven

Kommentera inlägget här :