DIA DE LOS MUERTOS

 
Vi har försökt ruska liv i de dödas dag med några individer ur lokalbefolkningen, stämningen är hjärtlig om än lite rigor mortis influerad, när man festar in D dagen som komma skall innan likstelheten sätter in på riktigt allvar.
 
Årets F1 säsong har redan somnat in, det är likvakan som pågår i väntan på det nya året, när F1 reser sig ur graven som pånyttfödd och likväl odödlig, utrustad med en gigantisk diffuser, feta dojor och Bernies välsignelse.
Ferrari höll sina kort nära bröstet och trodde sig sitta med jokern i handen runt spelbordet, men blev skjuten i ryggen av Mercedes och RBR, och belönades med död mans hand när sheriffen Allison lämnade stallet.
 
Jag har försökt bli av med liklukten med funderingar kring det som komma skall, nästa års regler bäddar för en lång hjulbas på flera håll. I år är det Force India vars designfilosofi cirklar runt S Duct och lång hjulbas som är värst, RBR har den kortaste hjulbasen kombinerad med en osannolikt effektiv "flexaero", speciellt golvet flexar sanslöst mycket, bilen skjuter rygg som en ilsken katt, båda stallen kör sina bilar med mycket rake men bilarnas grundkonstruktioner är baserade på helt olika designfilosofier.
 
Nästa års bilkoncept kommer att skilja tjurar från kycklingar, de ökade kurvhastigheterna kommer att öka belastningen på förarnas nackparti till en sådan grad, att speciellt de yngre förarna som saknar erfarenhet av liknande G krafter måste träna upp nackmuskulaturen , från en kycklingnacke till en tjurhals.
 
Bränslemängden ökar med några kilo, men bränsletrycket blir kvar på 500 bar, dock finns det ingen begränsning på hur rik bränsle-luft blandning man får köra med , så det tillsammans med nya bränsleblandningar med bättre verkningsgrad från leverantörer lämnar lite spelutrymme för dem som har ordning på sin PU utveckling,  ingen rök utan eld och självantändning, och ju mer rök desto bättre snurr på turbon som i sin tur leder till mer effektiv utnyttjande av hybrid biten.
 
Det om liket som antas vakna till liv under den kommande säsongen, dags för dagens kval under den i det närmaste klarblåa mexikanska himmeln.
 
1          Hamilton          
2          Rosberg
3          Verstappen
4          Ricciardo
5          Hulkenberg
6          Räikkönen
7          Vettel
8          Bottas
9          Massa
10        Sainz
11        Alonso
12        Perez
13        Button
14        Magnussen
15        Ericsson
16        Wehrlein
17        Gutierrez 
18        Kvyat
19        Nasr
20        Ocon
21        Grosjean
22        Palmer  
 
Inga större överraskningar under kvalet, Mercedes i topp med RBR flåsande i nacken, Merca PU hjälpte Hulken att kvala ut Ferrari duon där Kimi åter igen var snabbare än Vettel, Bottas i sin var i vanlig ordning före Massa som höll undan för Sainz som slutade på tionde plats.
Alonso fick sin eftertraktade 11 plats som ger honom chansen att välja vilka däck han startar med i morgondagens race, Perez orkade inte hänga med sin stallkompis tempo och blev tolva.  Den blivande pensionären Button  slutade på 13 plats halvsekunden före Magnussen, som i sin tur var 4 tiodelar före Marcus som knep en hedrande 15 plats, och kvalade ut Nasr  som inte alls hittade farten under kvalet, något som kan beror på att Nasr är på väg att lämna stallet, och allt satsas på Ericsson istället, lite på samma sätt när RBR visste att Vettel skulle lämna stallet, och satsade sina resurser på Ricciardo istället.
 
Det var allt för idag, nu ska vi vandra vidare bland alla mer eller mindre döda Mexico City invånare, det är dags för lite mat och kall öl, innan man börjar uppladdningen inför natten förlustelser i sällskap med grabben från graven bredvid och hans dösnygga fru, länge leve döden.
 
Amen,..Vaya con dios Amigos.        
 
      
 
       

Kommentarer :

#1: Tomi

Kimi före Vettel trots motorproblem med effektförlust som resultat. Kommer förlusten av effekt av ett verkligt fel eller fabriserat sådant bara Ferrari vet men det skulle inte förvåna om det slutar i att Kimi får byta delar eller hela motorn med en ordentlig nedflyttning på gridden som följd. Lite avundsjuk på dig Brandon, Mexico vore inte alls fel just nu...

skriven
#2: Trainer

Har ingen att kommendera just i dag, kände bara på mig att skriva något.Mår som en prins efter avslutat middag med lammkotletter och acceptabelt vin(Barbaresco 2013) och trevligt sällskap(6 st)
Ser verkligen fram emot säsong 2017,säsong 2016 känns redan som över inget roligt att se kvar möjligen tuktande av Vettel(Arrivabene) och kanske vilka nya förare kommer att få chansen 2017.
Pojken min klarade inte teoriprovet till körkort igår, jag tröstade han att det skulle jag inte göra heller,bli av med körkortet skulle vara att ringa färdtjänsten.
Jag fick körkortet och rallylicens på den tiden när dinosaurierna gick skogarna i Finland,faan vad mycket man gör skrivfel när man skriver när man är påvärkat av rusdrycker.
Har det bra Brandon och alla Racing fans

skriven
#3: Märta

Tror inte Nasr bara lämnar Sauber utan hela F1 cirkusen, helt ärligt vem vill ha en gnällspik som inte levererar på banan? Möjligtvis att pengarna spelar roll i slutändan men sett till det stora hela är det en skitdålig affär att anställa Nasr.

skriven
#4: 1014johansson

Tjena brandon, du verkar ha det bra på andra sidan atlanten. Bra kval av kimi o markus, hoppas vettel blir mer o mer frustrerad och att ferarri inser att det är kimi de ska satsa på. vad står det i kval statestik mellan kimi o vettel nu? 8-10?

skriven
#5: zenkert

Grymt bra Brandon...
Helt och totalt rätt.

Sköna bilder.

Och så var det kul att se ett nytt namn här - MÄRTA - som dessutom håller med mig i en tidigare förutsägelse om Nasr, att han är ute ur F1 2017.

Ciao

skriven
#6: Keyser Söze

Shit mikä jätkä ! Vilken lirare BL... Painava lirare hahahah minst 200kg.. dope, dope, dope reading as always bro´fortsätt bror fortsätt !!

skriven
#7: mika-fan

Måste säga att Ericsson gjorde ett riktigt bra kval igår, även fast jag inte är nåt vidare fan av honom. Det var precis som han hade glömt att han satt i en rutten sauber. Må så vara att många hade svårt att få däcken att stämma, och han kke lyckades få till det, men jag tycker ändå han gjorde en riktigt bra prestation.

..och som vanligt är det nåt som ställer till det för Kimi när han ska göra sitt sista snabba varv. Man anar nästan ugglor i mossen. Det jag njuter av är att han iår har plusstatistik i kvalen mot "försteföraren" och kvalspecialisten Vettel. Kimi är ju inte känd som nån kvalraket, utan hans styrka sitter i racet. Därför extra kul att han ligger plus mot arge Seb :D

Seb som visar enorm prestationsångest för tillfället. Kommer fula ord från hans mun varje race numera. I förrgår t o m under fp2, haha. Jösses!!
Att han sen själv blockade Lewis under kvalet, nåt han själv klagat på, visar vilken hycklare han är.
Kolla bara hur Kimi höll undan för Nico under hans sista snabba varv, som således kunde förbättra sin position från 4e till 2a. Så gör en gentleman.

Jag kollade kvalet på tv10, och både jag och Eje la märke till att Janne B sa "red bulls sebastian vettel". En felsägning han inte ens korrigerade, och Eje hade inte chansen att rätta till det, för han fortsatte rabla på dynga i en minut eller 2. Såg iaf att Eje kollade förvånat på Janne när han sa detta, haha.. Humor över viasats "expert" Janne b.

Nåja. Ska försöka titta på racet på nån stream ikväll, om vårat nät vill funka. Vi får väl se om det är mekarna eller taktikerna som sabbar Kimis race idag.
Känns mera som en regel än ett undantag.

Noterade även att Vettel hade fått tilbaka sin trumf att försöka utnyttja trackevolution, genom att köra sist av ferraribilarna. Han har haft den fördelen nästan hela säsongen, med undantag japan, där jag förövrigt tyckte att vi fick se en pånyttfödd Kimi. Under kvalet tog han verkligen för sig. HAn visade att gammal är äldst, och lät ingen av ungtupparna stå i vägen.
Efterlyser mer sånt från Kimi =)

Blev väldans långt denna kommentar, så all heder till er som orkade läsa hela, hehe.

Hasta leugo alla racingnördar =)

skriven
#8: Magnus Blomqvist

Nu får vi faktiskt ge Marcus lite cred ändå. Tror som du att ingen riktigt lyssnar på Nasr längre utan att Marcus är nummer 1. Ok att Marcus har starka sponsorer med sig men de rattar ju inte bilen. Och killen har ju även fått en hel del befogad kritik men knutit näven och kommit igen ännu starkare. Nu fattas bara att Marcus visar sina Cojones i ett race också även om han redan nu är klar för nästa år. Då kan vi kanske börja se framtiden an.

skriven
#9: Marcus

Såg inte kvalet men kul för Marcus att han knep en så pass stark 15 plats i den usla Saubern. Marcus visar verkligen att det kan vara bättre att knipa käft och arbeta hårt istället för att gnälla som Nasr.

I dagens race hoppas jag Kimi kör ifrån Vettel och att Rosberg inte slutar sämre än 2:a.

skriven
#10: Svenn

Kul för Marcus! Tycker att han gör sitt jobb bra nu. Han håller motivationen uppe trots att sponsorn rullat ut mattan och det kan ju trubba av mångas ambitioner att satsa hårt. Kan det vara så att Sauber egentligen bara har råd att ge kontinuerlig utveckling till en bil, men måste ha inkomst från två betalande förare? Undrar egentligen vem som har lust att komma in som andreförare efter Marcus med dessa föutsättningar.....

skriven
#11: zenkert

Detta, Brandon är nog ta mig fan det det bästa du skrivit på bra länge.

Det andas liv och död på samma gång, precis som vår enkla existens är på denna planet, fast vi försöker att göra oss mer än vi är.

Helt underbart skrivet, tycker jag, Brandon.
Om du har Amber med dig, ber jag henne att kyssa dig, så att kyssen går ända in i hjärnbarken på dig. Allra längst in, där kärlek är en självklarhet.

Ciao

Svar: Hmm,.det vet jag inte, men du kan ju alltid läsa i min gamla blogg där jag bland annat har skrivit om mina samtal med grannens katt om hans sexliv, om mina samtal med gud i fall han skulle vara villig att förvandla vatten till rom osv. Där finns även många låttexter, lite goth poesi, åsikter om politiker och kändisar, om mina resor i samband med hojracing, ordkrig med feminister,svart humor, valda stycken ur "short storys", inlägg som riktar sig till vissa personer,inlägg om mina galna vänner, om kärlek och hat, om lycka och sorg osv, inläggen är skrivna både på svenska och engelska, en gammal blogg som förmodligen kommer tas bort om en tid, thepirateway.blogg.se.
Brandon Lee

skriven
#12: Anonym

Detta kan man läsa igen och igen och om igen.

Brandon i sitt esse :

2017 när F1 reser sig ur graven som pånyttfödd och likväl odödlig, utrustad med en gigantisk diffuser, feta dojor och Bernies välsignelse.

Och om man inte har läst det, och fattat, då är det dags att vakna och lyssna på di Leva,'
-dansa din jävul, eller vad den nu hette...

Ciao

skriven
#13: zenkert

Är det inte dags snart att en F1-förare kommer ut ur garderoben?

Hulkenberg kan ju börja :-)

Ciao

skriven
#14: Jonatan

Är kanske gnällig!! Men kan inte va kul o va Kimi o bli offrad igen...
Hade ju likväl va han som kunde utmanat om 3:e!!

Får glädjas över dina förehavanden istället Brandon:):)

skriven
#15: Tomi

Håller med, och när Kimi klagar på att Medium funkar som skit vad gör Ferrari med 26 varv kvar, tar in Kimi och byter till just Medium istället för Soft!!!Hela depåstoppet luktar teamorder.....

skriven
#16: F1 One

Riggat helt o hållet inte ens en åsna kan tro att de tog in Kimi på sportslig grund. Banan visade sig vara näst intill omöjlig att köra om på, Kimi undantagen även om han fick skrämma skiten ut Hulken för att ta sig förbi

skriven
#17: Tomi

Som Vettel konsekvent säger "honestley", Kimi hade lätt klarat att köra med en enstoppare som de andra tätgubbarna, speciellt som Vettels Ferrari bara blev bättre och bättre på enstoppar-mediumdäck, honestley Ferrari de verkar vara det enda teamet som har råd att konsekvent tappa poäng medvetet.......
Förresten vilken jävla skitbana med råge den tråkigaste på hela säsongen, lika svår att köra om på som i princip en stadsbana.....

skriven
#18: 1014johsnsson

Kan bara hålla med de övriga angående kimis depå stopp, varför ta in kimi så tidigt i första stinten? Håller vettels soft så många varv håller väl kimis med. Och sen ta in han igen och lägga på medium, och blomman fattar ingenting, tror bara Ferrari har en annan strategi för kimi. Markus växer måste man ju säga, kul. Och tydligen är det ok för Hamilton att genar men inte för Max. Inte för att jag är någon fan av Max men hade varit bättre om vettel varit fyra istället.
Over and out!

skriven
#19: David

Tyckte inte på något vis att ferrari sumpade kimis chanser igår, det var ju kimi själv som klagade på däcken, och han klagade ju inte på medium däcken överlag utan på dom som satt just på hans bil. Tror även kimi var ombord på att sätta på nya mediums eftersom det var såpass långt kvar att åka ändå.

skriven
#20: Classe Salem

Som en stormvind i förhållande till tidigare tävlingar, synd bara att det var den sista kvarten som var ngt att se!
Bra av Marcus, synd på påkörningen. Hoppas att du när du vaknar ur "dödsruset" kan kommentera ang på-plats-kommentarerna-som kommer-från-Charlie och hans skyddsling Max "the-idot-driver" Frogface.
Hoppas att det har varit bra i Ma(e)xico!
Hörs /C

skriven
#21: Marcus

Kimi verkade vara ok med chansningen men Ferrari har väl telemetri mm som de andra teamen så de kan se hur de andras däck fungerar? Samt att han kommer komma ut bakom Hulkenberg som Kimi hade svårt att köra om under första stinten?
I så fall borde de säga åt Kimi att stanna ute och bita ihop. Mercedes och Red Bull hade garanterat gjort det iaf.

Det enda jag vet med säkerhet är att det var ett trist lopp och att Vettel är en barnrumpa.

Hoppas du hade roligare :)


skriven
#22: mika-fan

Om Vettels soft håller 32 varv, varför sätter man då på medium på kimi vid det konstiga andrastoppet, när han har 26 varv kvar? En solklar offring av han i mina ögon!!

Äckel-ferrari!!!

skriven
#23: MagnusLundahl

Trump vann och mycket väntat för mig., Clinton den ända motståndaren han säkert kunde vinna över. Hon Clinton lika falsk och död som Mona S tex.
Det behövs förändring. Bara hoppas det blir till det bättre. jag tror det.
Längtar på nytt från dig Brandon ska du veta. Ska i väg till röntgen nu och dommen kanske inom par veckor.
Det Känns och ser inte bra ut tycker jag.Tydligen tror dom jag har detta. Tyvärr tror jag det är så också. För det känns så.Mår som en potta piss ungefär.

http://neuros.net/sv/allmant_om_syringomyeli/

mvh

Magnus

skriven
#24: not2logic

Wow!
Här satt jag och kattfan och var extremt uttråkade när Gud plötsligt ler mot mig och låter mig finna denna bloggskatt om, i huvudsak, F1. Dessutom med kunniga, trevliga och med-glimten-i-ögat deltagare.
Härligt att Gud också har updaterat till 2017 spec.
Underliga är Hans vägar!? (Nä, han heter inte Hans, det skall läsas som ett pronomen)

not2logic

skriven

Kommentera inlägget här :