BORDERLESS BOREDOM

 
Det är tråkigt att kika på när gräset växer eller när målarfärg torkar, dock utklassade  GP helgen i Baku de båda med hästlängder när dessa tre herrar på bilden här ovan hade lekstuga, först hände ingenting, sedan hände mer av ingenting, och sedan avslutades helgen med ännu mer av ingenting, med andra ord, man kastade bort några timmar av sitt liv till ingenting framför dumburken...
 
...Leclerc, Verstappen, Perez...
 
...Perez, Verstappen,Leclerc...
 
...Perez, Leclerc, Verstappen. 
 
En sammanfattning av racehelgen, idioten Russel körde på Verstappen under första varvet i sprintracet, punkterat sidepod sabbade aerobalansen för Verstappen...
 
...Leclerc testade muren sin vana trogen under kvalet...
 
...Gasly fick det hett om röven...
 
...och Tsunoda blev barn på nytt och testade en trehjuling.
 
Finns det något mer att säga om racehelgen i Baku? Egentligen inte eftersom det inte hände något, RBR är fortfarande steget före alla andra trots det att kvalspecialisten Leclerc tog hand om polekampen, Ferrari käkar för mycket däck i racet. Bakom den dynamiska RBR-Ferrari duon kämpar AM och Mercedes om tredjeplatsen, McLaren skrapar ihop några tröstpoäng på behörig avstånd, och Alpine dras med franska nerver och AT med italienska. Williams glimtar till ibland med Albon bakom ratten, AR hade en skapligt väl fungerande bil under testdagarna, nu fungerar inte deras bil med varken mjuka, medium eller hårda däck,något som märks i poängtabellen, och även HAAs blev utan poäng den här gången.
 
FIA&LM i sin tur har förlängt med Baku till 2026, så det finns mer av ingenting i sikte framöver för att bota sömnproblemen  med, och ännu mer liknande skräp lär dyka upp inom kort när FIA&LM dumpar klassiska banor i länder med F1 tradition för att fylla på pengapungen, FIA&LM har 1,8 miljarder goda skäl att köra vidare i armhålan Baku, sportwashing pengar luktar inte, Kuwait nästa?
 
Dagens grid girls vänder ryggen till sportwashing tristessen på stadsbanor, så även jag, mer av samma skräp utan sportwashing i Miami under kommande helg med nästa stadsrace, tusen tack FIA&LM.
 
Amen,..må första maj firandet vara med er.     
 
     
 
   

Kommentarer :

#1: Magnus Blomqvist

...och Tsunoda blev barn på nytt och testade en trehjuling. Skrattar så jag kissar på mig 😂. I övrigt är din sammanfattning spot on 👍. Men du glömde Sainz kommentar om att han körde racet sjungandes Smooth Operator 😉. Som tur var det Indy Car på kvällen som iallafall bjöd på lite underhållning. Och så har jag sparat Moto GP tills i dag medans arbetarna står ute och fryser med sina plakat. Aaah. Den som spar han har!

skriven

Kommentera inlägget här :