LOOPHOLES AND FLEXI FLOORS

 
 
...2022...
 
...och 2007 som jämförelse, det har inte hänt så mycket på 15 år.
 
 
Maranellos utmanare har presenteras, Ferrari gänget har satsat hårt på aerodynamik, AM inspirerade sidepods med gälar och liknande golvdesign, smal nos med en framvinge som skiljer sig rätt så radikalt av det vi har sett hos deras konkurrenter, en slank skapelse bortsett från sidepods som har hämtat inspiration hos David Coulthards kinder . Inget speciellt kring hjulupphängningar, Binotto säger att man har satsat mycket på PU sidan, om deras aeropaket fungerar och PU hållet måttet finns det en chans att Ferrari kan utmana om racevinster.  
 
Brawn och FIA i sin tur delar ut diverse varningar om loopholes och flexi floors redan innan säsongens första tester har börjat, i år ska man vara på sin vakt gällande fusk, tror det den som vill, vi har hört det tidigare.  Flexande golv har funnits länge, de kommer vara där även i år, och FIAs tester kommer att vara lika meningslösa som vanligt. Att testa på en stillastående bil är bortkastad tid, samtliga team har räknat ut noga hur mycket det krävs att passera FIAs test, och hur mycket det krävs ute på banan att få till ett vägvinnande flex i golvet, enda sättet att få rätta mätvärden  är med sensorer placerade i golvet när bilen är i rörelse.
 
Så, hur mycket av det som syns på bilderna här ovan kommer att sitta på bilen när det är dags för årets första race? Ur aeroaspekt kring 65-70%, det mekaniska biten är i stort sett redan klar både vad det gäller hjulupphängningar och det som döljer sig under skalet, PU, placeringen av kylare och så vidare.
 
Det om Ferrari och FIA, nu är det offentligt att Masi får flytta på sig och ersatts med Wittich och Freitas, huruvida två man är bättre än en låter jag vara osagt, men två man med olika åsikter låter inget vidare.
 
 
Dagens grid girls bryr sig inte om antalet av race direktörer så länge de fattar vettiga beslut.
 
Amen,..må loopholes och flexi floors vara med er.     
 
        
 
      
 
 
 

Kommentarer :

#1: OK

” har hämtat inspiration hos David Coulthards kinder” hahaha och träffande…

skriven

Kommentera inlägget här :