INNOVATE DON´T IMITATE

Hos McLaren pratade man i förväg hur innovativ årets bil skulle bli... 
...jag letade och letade...
 
 
...men kunde inte hitta något utöver det vanliga...
 
...men det kanske kommer senare...
...diffusern ville de inte visa, ingen annan heller, men hos samtliga stall har man försökt hitta nya lösningar på de punkter jag tog upp innan första bilderna av årets bilar dök upp, sidepods, slutet av golvet, motorkåpan och givetvis diffusern som samtliga mörkar med.  En del gamla designgrepp har dykt upp igen, gälar på sidepodsen, "plogvingar" på splittern och så vidare, men "innovate don´t imitate" lyser med sin frånvaro, kanske kan några från mittfältet överraska, eller varför inte Ferrari.
 
Dagens grid girls är lite besvikna på McLaren, lite mer nyskapande design hade man räknat med.
 
Amen,..må "innovate don´t imitate" vara med er.      
 
    
 
      

Kommentarer :

#1: LAri

Hej Brandon !
Skitkul att du skriver !
Efter att ha sett bilderna på bilarna dyka upp så tänker ja att dom vill nog inte visa något alls !
Som vanligt försöker stallen dölja alla innovationer och dehär är bara showoff för att blidka sponsorer och storebror FIA !
Till Bahrain kommer nog inte mycket vara som de ser ut på dessa bilar !
Ska bli intressant å ja hoppas att de blir en säsong med många olika vinnare , dock tror jag ett huvudkombatantern blir som i fjol!
Ha de gött !

Svar: Macken har i alla fall vänt på steken och kör med pull rod fram och push rod bak, jag hoppas att flera har gjort det samma. Dock är det inte helt lätt att få det fungera som Ferrari fick erfara, men hittar man rätt med geometrin så kan man tjäna på det, och då speciellt i en ground effect bil, hittar man inte rätt med geometrin och balanspunkten har man en obalanserad bil som växlar mellan under/överstyrt som en dräktig kossa.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :