A BRUISED EGO

 
 
Den flygande holländaren gjorde vad som förväntades av honom framför hemmapubliken på Zandvoort, och tog pole före Hamilton, dock inte med någon större marginal, 38 hundradelar, men det räcker.  Bottas i sin tur gjorde även han vad som förväntades av honom med sin tredje ruta, bredvid honom från ruta fyra startar Gasly vars fina kvalform håller i sig. Ferrari duon Leclerc-Sainz bemannar tredje startledet som femma och sexa,  Giovinazzi är något av kvalets överraskning med sin starka sjunde ruta, Antonio gör allt och lite till att behålla sin sits hos AR även nästa år. Ocon kvalade ut Alonso med 23 hundradelar och startar racet från ruta åtta, Alonso från ruta nio, och Ricciardo som kvalade ut Norris från ruta tio.
 
Russel gjorde ett förarmisstag i kval två, körde av, skadade bilen och slutade på en elfte plats, Stroll blev tolva, Norris som inte hittade farten startar racet från ruta tretton, McLaren fungerar inte optimalt på alla banor. Latifi såg sin chans att kvala ut Russel i kval två, tog i för mycket och satte ett hjul utanför banan, muren nästa, ingen bra dag för Williams duon. Tsunoda var bara två tiodelar efter sin stallkompis Gasly i kval ett, men lyckades inte alls i kval två där han blev slagen med nästan två sekunder av Gasly, en femtonde ruta är inte mycket av skriva hem om i en AT, Yuki tycks ha vissa problem på den mentala sidan.  Perez föll offer för stallets miss i kval ett när han kom ut ur depån och hamnade i trafik, Sergio han inte passera start-mållinjen innan klockan hade räknat ner till noll, en dyrbar miss av RBR i kampen om konstruktörspoäng.  Vettel drabbades av samma öde i kval ett när han hamnade bakom HAAS duon, Kubica som hoppade in för den Covid 19 smittade Räikkönen slutade på en artonde plats slagen av Giovinazzi med 1,3 sekunder i kval ett, från sista ledet startar HAAS duon där Schumacher slog Mazepin med 0,4 sekunder.
 
På en bana som Zandvoort betyder ett bra kval en hel del, men Mercedes har övertaget på det strategiska planet med båda bilarna i topp tre, dock har RBR sin "B bil" i ruta fyra, så Mercedes duon får se upp med Gasly som ibland gör lite mindre genomtänkta saker i starten.
RBR i händerna av Verstappen tycks ha en liten fördel genom banans kurvpartier, och Mercedes i sin tur på start-målrakan, den som tar starten har en bra chans att vinna eftersom det är så svårt att ta sig förbi på Zandvoort förutsatt att man inte råkar ut några missöden vid depåbesök. 
 
Det om kvalet, Kimi har sagt sitt och lämnar F1 efter årets säsong, ingen överraskning eller en hemlighet på något sätt, allt har sin tid, men i Kimi förlorar F1 en riktig karaktär som inte går att ersätta. Det finns alltför många PR-PK släta pratmakare i F1 som tackar stallet, sponsorer, och morsans kusin vid varje möjlig tillfälle istället att säga vad de egentligen tycker och tänker, Iceman kommer att vara saknad hos fansen. Apropå pratmakare, Hamilton är en sådan av rang, en individ som vänder kappan efter vinden, en skaplig falsk figur vars åsikter om andra förare ständigt justeras efter behov om han kan dra någon nytta av det. Det var inte länge sen han överöste Bottas med beröm, den bästa stallkompisen han har haft, en som han absolut ville ha kvar, Lewis är lite som en politiker ute på röstfiske. När han sedan märkte att han inte kunde påverka stallet ,så var det dags att byta målet för sliskiga överord. Plötsligt var det Russel som var det finaste som finns, en otrolig talang som det skulle vara toppen att samarbeta med eftersom han är en landsman. Han är en bra förare Lewis, men har man honom som en "vän" behöver man inga fiender, en osannolikt falsk och egotrippad människa vars media-falskspel för galleriet saknar motstycke i F ettans historia.
 
Det är rätt så kul att följa klickbete journalister när de mal på om samma saker dag in och dag ut i ämnet vem ska köra var 2022, vore mycket enklare att vänta tills föraren själv och stallet berättar om det. 90% av dessa invider borde jobba för skvallerpress istället eftersom deras "journalism" ligger på kvällstidning nivå eller en bit under det, många ord för att inte säga något alls av värde är deras melodi. I spelet vem ska köra var är förarna bara spelpjäser i händerna av moneymakers där MrWolff är spindeln i nätet, en mycket giftig sådan som helt saknar alla moraliska värderingar när han pysslar med sin vidriga människohandel, man gör klokt i att hålla sig på avstånd från Toto både som människa och förare.   
 
 
Dagens grid girl gör det, håller sig borta från Toto,.klok tjej.
 
Amen,..må människohandlaren ruttna i helvetet.     
 
       
 
      
 
 

Kommentarer :

#1: Anonym

ANONYMUS Hej på dej här har du mej.
Måste säga att jag blev imponerad av ditt träffsäkra porträtt av Ego Boy,vill poängtera att nu pratar jag inte om travhästar.
Vet inte om du känner till Sveriges genom tiderna bästa live-band,naturligtvis från Gothenburg,Ensamma Hjärtan.Men om du knappar in deras låt,Hal som en ål, på spotify och lyssnar på första versen i den låten så tror jag du kommer att upptäcka att den är ett perfekt personporträtt av Hamilton.

skriven
#2: Magnus Blomqvist

Så kom då dagen vi alla visste skulle komma men som ingen ville uppleva. Tack för allt Kimi! Tänk om jag med ord kunde beskriva vad du har betytt för mig. Formel 1 kommer aldrig bli sig likt igen. Lewis en kappvändare? Nja för mig snarare en människa som bara bryr sig om sig själv. . 49 år, ogift, inga barn och verkar ha väldigt få vänner vare sig i F1 eller privat. Lite som Axl Rose briljant i sitt yrkesliv men väldigt ensam vid sidan om.

skriven
#3: Anonym

ANONYMUS
Magnus,nu blev jag helt ställd.Är han vekligen inte mer än 49 år?Jag har dessutom börjat undra om det inte är dags att byta ut den brittiska flaggan som han brukar paradera med,till en regnbågsfärgad flagga.....?

skriven

Kommentera inlägget här :